Egy a tízezerből: a legismertebb magyar csöves

2015. február 15. 11:02 - Pénzcentrum

Február 13-án ünnepelte 70. születésnapját Földes László Hobo. Ugye senkinek sem kell bemutatni a leghíresebb magyar "csavargót"? Na és a többi, arctalan hajléktalant?

Szólj hozzá!

Öt tuti tipp, mibe tedd a Lottónyereményed

2015. február 14. 10:18 - Pénzcentrum

Legalábbis ezt javasolja a szakértő, ha valaki elvinné a 2,5 milliárdot

Majdnem 2,5 milliárd az Ötöslottó eheti várható főnyereménye. Sokan el tudnak ekkora összeget költeni, hisz nagy a kísértés, azt viszont kevesen mondanánk meg, mihez kezdenénk ekkora összeggel, ha nem akarjunk elkölteni. A Pénzcentrum megkérdezett egy szakértőt, mibe érdemes tenni a nyereményt.

 

Szólj hozzá!

Kisfiam tanulj, mert bolti eladóként nem keresel...

2015. február 13. 17:19 - Pénzcentrum

... ja, de mégis!

Van olyan kiskereskedelmi lánc, ahol a magyar bruttó átlagfizetésnél jóval többet lehet keresni. A Lidl-nél 244 ezer forint a bruttó átlagkereset, az Aldinál ugyanez 299 ezer forint, míg a Központi Statisztikai Hivatal 2014-re vonatkozó adatai szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagfizetése 234 400 forint volt. Aztán vannak a szerencsétlenebbek, akik csak bruttó 155 ezer forintot keresnek a Metrónál, illetve a CBA-sok, ahol az átlagkereset bruttó 134 ezer forint.

2 komment

Ennyiből nem halnak éhen a magyar családok

2015. február 11. 11:17 - Pénzcentrum

A hivatalos, de annál szárazabb definíció szerint a létminimum egy olyan értékösszeg, amely biztosítja a magánháztartásokban élők számára a folyamatos életvitellel kapcsolatos igen szerény - a társadalom adott fejlettségi szintjén konvencionálisan alapvetőnek minősülő - szükségletek kielégítését. Siska Finuccsi, a tatabányai rapper meghatározása azért ennél jóval fogyaszthatóbb:

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása