Nézd meg a térképet: tényleg a fél világ harcol az ISIS ellen

2016. április 01. 17:04 - Napi Csárt

Az Iszlám Állam (ISIS) sokak szerint már a fél világgal hadban áll, ami nem is áll messze a valóságtól. Az alábbi térképen ugyanis az látható, hogy ha nem is közvetlen harci kontaktusban, de gyakorlatilag kimondatlanul háborúzik a fél világ az ISIS-el. 

A térképen a piros részek az Iszlám Államot és szövetségeseit jelölik, zölddel pedig a terroristákkal közvetlen harci konfliktust folytató országok láthatók. Akik viszont közvetlen harcban nem állnak az ISIS-el, ugyanakkor egyértelműen ellenségként lépnek fel ellenük az ISIS, kékkel jelöltek a térképen.isis_1.jpg

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr258552830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsiharcos 2016.04.02. 12:37:03

Persze 50 ország harcol évek óta, és nem tudják legyőzni?! Ezt be is veszi valaki? Nem inkább bizonyíták arra, hogy nem is akarják? Na meg sikerült kékre rajzolni Saud Arábiát meg Törököt is. Mese habbal.

bloglegelő 2016.04.02. 12:40:53

Az egész úgy röhej, ahogy van. Méregdrága vadászgépekről lőnek ki szakadt tragacsokon hadonászó géppisztolyos barbárokat.

Egy hét alatt elintézhetnék az utánpótlást- utak, kikötők, pénzügyi csatornák.

De akkor hol van ebben az üzlet ?

Rébusz 2016.04.02. 13:18:04

A front már nem csak a közel keleten van, hanem itt, európa közepén is. Az iszlám államhoz csatlakozó európai, afrikai egyéb állampolgárok szerte a világon végeznek terrorakciókat. Vadászgépekkel itt semmit nem érünk. Hollande nem tudta keresztül vinni az elképzelését, sajnos. A muszlim országoknak, embereknek közösen el kellene határolódnia a terroristáktól, minimum eretnekeknek nyilvánítani őket. Ez a háboru nem földrajzi keretekhez kötött.

E.Katolnai 2016.04.02. 14:25:46

Ki lehet az a hazudozó barom, aki ezt a térképet szerkesztette, mikor kékkel van bejelőlve a vahhabita kutyák törökök és szaudiak országa, akik a legaktivabb támogatói az iszlamista államnak nevezett hányadéknak?
No és zölddel izrael? A pofám szét is szakad ekkora szemét hazudozástól ...

István Magyari 2016.04.02. 15:12:39

Feldughatnátok magatoknak azt a hamis térképet. A török gecik a legnagyobb IS támogatók.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.02. 18:28:26

Jól látszik a térképen, hogy nem cél az ISIS felszámolása.

Mr. Waszabi 2016.04.02. 19:08:55

Naponta szembesülök azzal a valódi problémával, hogy emberek a maguk szubjektív paráiktól vezérelteve generálnak ál-problémákat más emberek számára. Nos, az ISIS és egyáltalában a különféle iszlamista terroristák se tesznek egyebet. Kitalálták 676-ban az iszlámot a kereszténység ellenében, és azóta is csak szpnak. Az elmúlt 40 évben odáig jutottak, hogy ki kell irtani mindenkit, aki náluk jobban él, mert hogy egészen bizonyosan nem élhet náluknál jobban, szabadabban senki, csak mert ők ezt hiszik. Hát, mindenkinek a maga keresztje - a saját vallásuk barofszságaitól megnyomorítva csupán saját választásuk miatt vannak. Dehogy hibás senki más sem azért, mert ők vállaltak valamit. Amiként a katolikus hívők sem hibáztathatnak senki emberfiát azért, mert élvezik a szexet, s nem csak gyerekcsinálás érdekében űzik azt. Aki hülye, haljon meg - de ő, és otthon, s ne mások az ő hülyesége miatt. Nem bonyi a képlet, szerintem. Az iszlám becsődölt, mint évszázadokkal korábban a katolicizmus, csak most ők nem képesek szembenézni saját élehetetlen vallási-társadalmi problémáikkal, inkább mindenki mást, aki nálunk értelmesebben kezelte az idealista szemléletből adódó válságokat, nos, mindenki mást pokolra akarnak küldeni. Ez nem korrekt. És ha nem az, akkor amondó vagyok, hogy zárjuk rá a kertkaput az összes iszlám államra - intézzék el otthon, ami problémájuk van. Ami biztos, hogy nekem soha semmi közöm nem volt egyikhez sem, ergo elvárom, hogy ne hazudozzanak, és ennek mentén ne akarják az én nyakamba varrni utólag a saját, önmagukkal évszázadok óta el nem intézett ügyeiket. Mert én se mentem oda robbantani, bzmeg, azért. Ezt a tisztán logikus álláspontot még egy darabig nem fogják ott osztani, de előbb vagy utóbb muszáj lesz - Európa fiatal, és naiv is - viszont képes tanulni saját történelméből. Legalábbis eddig így volt. A naivitás, az idealizmus messze nem egyenlő a hülyeséggel, ezt azért nem ártana felfogni. Az arab terroristáknak sem ártana. a buli vége az lesz, hogy saját magukat robbantgatják fel odahaza. Szaúd-Arábia nagyon vesztésre áll, mert miközben ők építették ki a nyugati kultúrával a legvasagabb gazdasági szálat, amellett ők a melegágya ideológiailag a nyugat-ellenes iszlám támadásoknak is. Előbb-utóbb rá fognak kúrni a kétkulacsos politikára. És ahogy ma az arab olaj helyzete áll, nos, inkább előbb fognak, mint utóbb. A ruszkik nincsenek is a térképen valójában, csak próbálnak felkerülni rá.

Éhes.ló 2016.04.03. 06:03:02

Hazugság.
Ezek közül a leggazdagabbak évtizedek óta támogatnak bárki fanatikust, aki rombol, gyilkol abban a térségben.
Szaddam, Kadhafi alatt nem volt ott moszlim terror.
Azok a felelősek ezért, akik pénzelték, felfegyverezték a mocskokat.

buddha 2016.04.03. 07:49:55

Ez a terkep is azt jelzi,hogy sokaknak nem erdeke rovid idon belul megoldani a helyzetet

apro_marosan_petergabor 2016.04.03. 08:31:10

Ezt hívják igazi libero hazudozásnak.
Ha a fél világ az IA ellen harcolna, már lég nem lenne IA.
De nem harcolnak ellene, inkább támogatják: USA(Izrael), törökök, Sz Arábia stb.
Akinek harcolnia kellene ellene, az nem teszi: ez a NATO.
Miért?
Mert az IA (állam!!! - nem csak terrorszervezet) megtámadta egy NATO ország fővárosát, Brüsszelt.
De a NATO össze sem ült. Miért, mert az IA fő támogatója az USA nem akarta.
Az IA az USA nak kitűnő eszköz a Közel keleti- európai kavarásra, olaj rabló és Izrael segítő politikája támogatására. Az hogy néha egy drónt elereszt (vagy igen vagy nem) az csak a látszat.
Az IA ellen a kurdok, Szíria, Irán és az oroszok harcolnak. A többi csak úgy csinál.

chepunk 2016.04.03. 09:09:56

Egy hazug térkép!

USA mért is kék? Bombázás az nem minősül közvetlen harci cselekménynek? Hát az elit egységek amik szépen szedegetik ki az IS vezetőit? AZ iraki biztonsági erők és a kurdok is USA támogatással harcolnak, és egyenlőre Ők az egyetlenek akik jelentősebb eredményeket értek el az ISIS ellen...

HgGina 2016.04.03. 13:06:01

Mindjárt megkérdezek valaki okosat, hogy Svájc hogyan harcol közvetlenül. Esetleg a pápa svájci grádistái alabárddal fenyegetőznek? És Ruanda vagy Burundi? Melyik az a hangyaf...nyi ország ott Afrika közepén, amelyik közvetlenül harcban áll?
Idióta f...fej, aki ezt csinálta.
süti beállítások módosítása