Ennyire jól kezelték a válságot? Felére csökkent a fiatalok munkanélkülisége

2016. július 16. 10:43 - Napi Csárt

A munkanélküliség az egyik legdurvábban a fiatalokat sújtja néhány európai országban, ez is gátolja a gazdasági válságból való kilábalást. Az OECD adatai szerint leginkább Görögország, Spanyolország és Olaszország érintett Európán kívül, igaz az abszolút csúcstartó Dél-Afrika, ahol a fiatalok több mint fele nem talál állást. A charton azt is látni lehet, hogy a válság legsötétebb éveiben mekkora volt a mutató, ebből jól látszik, hogy a problémát nehezen kezelik a mediterrán országokban. 

Magyarországon 15 százalékos jelenleg a 15 és 24 közöttiek körében a munkanélküliég, azonban ennek közel duplája is volt a mutató. Az OECD átlagától egyébként még így is elmaradunk, igaz csak néhány százalékkal. fiatal_munkanelkuliseg.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr78891982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamSmith 2016.07.17. 11:44:19

Nem. Módosították a statisztikákra vonatkozó szabályokat. Az adatban benne van a közmunka - ez nagyjából elfogadható, bár elég diszfunkcionalis az egyén szempontjából, és igazából nem valós munkaalkalom - és a külföldön dolgozók összessége.

Nem munkahely lett, hanem beirják a Londont, Münchent, Ausztriát és a többit.

Reszelő Aladár 2016.07.17. 12:25:00

Nyilván a munkaerőhiány is kamu. Magyarországon aki akar az tud dolgozni. Hogy a naplopó nem jár iskolába, és a tuskó szerul fizet az nem a kormány hibája.

Rodolfo63 2016.07.17. 14:40:13

@AdamSmith: a külföldön dolgozó tudtommal nem jelenik meg a hazai statisztikában - csak éppen munkanélküliként sem látszik, ezért tud csökkenni a munkanélküliség

szanalmas 2016.07.17. 15:59:19

Aki a magyar mukaerőpiacra vonatkozó, magyar módi regisztrációra alapuló munkanélküli statisztikát komolyan vesz, az nem lehet valami sikeres ember!

AdamSmith 2016.08.04. 14:23:50

@Rodolfo63: az van, hogy de.

"A KSH nemrég közleményt is kiadott ez ügyben, arra hivatkozva, hogy a külföldön dolgozók beszámítása módszertani okokra vezethető vissza, közgazdasági értelmét ennek pedig az adhatja, hogy azok, akik beszámítanak a statisztikába, rendelkeznek hátrahagyott magyarországi háztartással (nem csak lakással, hanem családtagokkal), akiket a külföldön megszerzett jövedelmükkel támogathatnak, így az itthon maradtak is jövedelemhez jutnak ezáltal."

részletesebben: www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/ennyivel_nott_kozmunka_es_kulfoldon_dolgozok_nelkul_a_foglalkoztatas_-400.193885.html
süti beállítások módosítása