Sosem gondolnád, miben ennyire jók a magyarok

2016. augusztus 27. 10:12 - Napi Csárt

Ebben a szemét ügyben mi lennénk az egyik legjobbak?

A modern életforma egyik velejárója a jelentős mennyiségű háztartási szemét "termelés". Ezek vagy szeméttelepeken vagy szemétégetőkben végzik, eltérő mértékben terhelik a  környezetet. Az OECD országokban átlagosan fél tonna szemetet "termelnek" az emberek fejenként (és 2005 óta nem történt számottevő változás).

Magyarországon ennél jobban állunk, nálunk már kevesebb, mint 400 kilogramm szemét jut egy főre, ráadásul az elmúlt évtizedben jelentősen tudtuk csökkenteni a hulladék mennyiségét. A legdurvább változás Új-Zélandon és Dániában történt, az előbbi negyedével tudta visszavágni a hulladékmennyiséget, míg az utóbbiban közel harmadával több a szeméttermelés, mint 2005-ben volt. Érdemes még kiemelni a görögöket is, náluk több mint másfélszeresére ugrott a hulladék mennyisége, kevesebb mint 10 év alatt.szemet.jpg

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr1511653202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2016.08.28. 12:59:45

A táblázat szerint nem jók vagyunk hanem szegények akik nem vesznek annyi dolgot, hogy szemét legyen.

2016.08.28. 13:37:31

Gondoltam, hogy valaki ezt fogja kihozni ebből.... :-)
(mondjuk van összefüggés, azt el kell ismernem)

2016.08.28. 13:38:52

Ellenben cseh, lengyel állítólag jobban áll, mint mi, oszt mégis alacsonyabb az érték a fenti táblában, hogy Izlandról ne is beszéljek.

kvadrillio 2016.08.28. 13:51:28

Olaj a tűzre – török harckocsik támadják a kurd erőket Szíriában

Török harckocsik összecsaptak a kurd többségű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki szövetséggel szombaton Szíria északi részén. Ez volt az első összecsapás, amióta a török tankok a héten átlépték a szíriai határt - közölte egy civil szervezet és egy kurd vezető.

A török hadsereg támogatta Nur el-din el-Zinki lázadócsoport közlése szerint fegyvereseik a török harckocsik támogatásával szombaton megközelítették a Dzserablúsztól északnyugatra fekvő Jusszef Beik falut, és elfoglalták a kurd vezetésű erőktől. A csoport állítása szerint több kurd fegyverest foglyul ejtett.

Rámi Abdel-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szíriai civil szervezet elnöke megerősítette, hogy ellenzéki fegyveresek harcba bocsátkoztak az előrenyomuló török harckocsikkal Aleppó tartományban, a Dzserablúsztól 8 kilométerre délre fekvő el-Amerne falunál.

Abdel-Rahmán szerint ez az első összecsapás, amióta a török harckocsik szerdán szíriai területre léptek. Szerinte a harckocsikkal összecsapó fegyveresek a kurdokkal szövetséges arabok és türkmének. Két török F-16 típusú harci gép közben az Iszlám Állam (IÁ) terrorcsoport hat szíriai állását, illetve az Egyesült Államok támogatta Népvédelmi Erők (YPG) kurd milícia állásait támadta - közölték török biztonsági források.,,,,,

NU, EZ EGY KERESZTÜL-KASUL MINDENKI-MINDENKIT KIÍRT HÁBORÚ ! EZEKNÉL HITLER IS SOKKAL JOBB HADVEZÉR VOLT !!!

zizi77 2016.08.28. 14:18:30

@odamondó: na igen a görögök meg a válságuk ellenére 2x olyan gazdagok. :)

2016.08.28. 15:12:05

De durva. Ez azért óriási mennyiség. A szocializmusban sok fémkonzervet meg üvegbefőttet használtunk, biztos nem annyira praktikus de világszinten ilyenekre kellene visszatérni és durván tolni a visszaváltós oktatást meg néptanítást.

kvadrillio 2016.08.28. 16:14:38

Ukrajnai zsidó szervezetek tiltakozása

Hírek
Sajtószemle
Elemzések, interjúk
Történelem
Kultúra, programok
Színes hírek, sport

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
| 2016-08-04 13:23:33 |
Oroszvilag.hu
Ukrajnai zsidó szervezetek tiltakozása
A nácik az új hősök

Ukrajnai zsidó szervezetek tiltakozása

29 ukrajnai zsidó szervezet tett közzé nyílt levelet az országban zajló történelemhamisítás és a nácik heroizálása miatt. „Komoly aggodalmunkat és bizalmatlanságunkat fejezzük ki közös történelmünk tudatos meghamisítása miatt, melyet az utóbbi időben az Ukrán Nemzeti Emlékezet Intézetének (UINP) aktivistái folytatnak. Az UINP és vezetése más szervezetekkel, tömegtájékoztatási eszközökkel, tudományos intézetekkel együtt ki akarja törölni közös emlékezetünkből azokat a tragikus fejezeteket, melyek az Ukrán Nacionalista Szervezet (OUN) és az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) és vezetőinek antiszemita tevékenységével foglalkoznak.”

A zsidó szervezetek szerint fent nevezett szervezetek antiszemita tevékenysége jól dokumentált történelmi tény. A zsidó közösségek szerint elhallgatják az OUN és az UPA antiszemita múltját, ezzel meghamisítják Ukrajna történelmét, és megsértik azon több mint 1 millió zsidó emlékét, akik a nácik és cinkosaik áldozatává váltak Ukrajnában.

„Ez vonatkozik arra is, hogy utcákat neveznek el olyan emberekről, akiknek neve nemcsak a zsidók, de a világ más népei körében is megbotránkozást kelt. Elfogadhatatlannak tartjuk a Kijevi városi közgyűlés döntését, mely szerint az egyik főutcát Sztepan Banderáról nevezték el, és azt a tervet is, hogy az egyik utcát Roman Suhevicsről nevezzék el.”

A levél írói arra kérik a Radát, a Kijevi városi közgyűlést, a kormányszerveket, segítsenek a nemzetek közti béke megőrzésében. Aggodalmat kelt az is a levélírók szerint, hogy Ukrajna az egyik utolsó európai ország, mely nem csatlakozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetséghez.

(korrespondent.net)

EZEK AZ USZÍTÓ ZSIDÓK MINDEN VOLT SZOCIALISTA ORSZÁGBAN USZÍTANAK, AKCIÓZNAK ????? :o) BESZARÁÁÁS !!!!!

kvadrillio 2016.08.28. 16:53:55

Karacsáj főmufti: rendben van a nők körülmetélése
Az iszlám megengedi

Karacsáj főmufti: rendben van a nők körülmetélése

A Karacsáj-Cserkesz Köztársaság főmuftija, Iszmail Bergyijev szerint a nők körülmetélése nem mond ellent az iszlámnak, nem árt az egészségnek, és legalább lenyugtatja a nőket. Ezt a mufti a Govorit Moszkva rádiónak adott interjúban mondta, azt követően, hogy egy jogvédőszervezet arról számolt be, Dagesztán némely vidékein elterjedt szokás a nők „házilag végzett” körülmetélése.

A nők körülmetélése csak Dagesztánban kimutatott szokás.

(govoritmoskva.ru, newsru.com)
Cimkék: Dagesztán, nők körülmetélése, iszlám

O.K. ! HA ELŐBB LEVÁGJUK A FŐMUFTI FARKÁT, OCCT FÉL ÉV MÚLVA KIKÉRDEZZÜK, HOGY IS ÉRZI MAGÁT ???!!! :)

_Neville 2016.08.28. 20:19:11

@odamondó: Ja, Japán meg Korea is olyan csóró, nem? Azért ezt gondold át még egyszer!

igazi hős 2016.08.28. 20:51:24

@odamondó: Ez nem igaz, mert pont a jólét eredményez olyan luxus felfogást, mint a környezettudatosság és a szelektív gyűjtés, amitől nagyobb mértékben csökkenhet a szemét mennyisége, mint attól, hogy 10%-kal kevesebbet vásárolunk. (Egyébként ez sem áll, nagyjából újra a 2008-as szinten fogyasztunk.) Ebben mi is fejlődtünk az elmúlt 10 évben, még akkor is ha az elmúlt években a központosítással és 1-2 más intézkedéssel sikerült elrontani már működő folyamatokat. Drágán, de legalább egyre nagyobb körben elérhető a szelektív gyűjtés.

gmihaly621 2016.08.28. 20:53:18

Részlet egyx tudományos kísérlet naplójából:
"Kitéptem a bolha utolsó lábát is. Újból rászóltam a bolhára hogy ugorjon. Bolha nem ugrott. Bolha megsüketült".

igazi hős 2016.08.28. 20:58:22

@vuvuzela importőr: A fémdoboz újrahasznosítása nagyon energiaigényes, nem éri meg, csak ha hosszan tárolható élelmiszert akarsz. Katonai készlet mindig is fémdobozos lesz, még a csokoládé is, de a civileknek nincs szükségük rá, inkább üvegben legyen, azt elég kimosni (azt sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik), viszont bonyolult begyűjteni, tárolni, szállítani, nem csoda, hogy leszoktak róla a cégek.

micsoda? 2016.08.28. 21:45:54

Nekem is az jut eszembe erről a tábláról, hogy szegények vagyunk, kevesebb szemetet termelünk. Például az ásványvíz többségünknek luxus, vagy a különféle joghurt. Ellensúlyozza a reklámújság, mert abból van bőven, tüzelni sem lehet vele.

odamondó 2016.08.29. 17:33:53

@_Neville: Ők már pont a másik véglet náluk már van kultúra és eléggé gazdagok hogy ezen túlléptek de általános összehasonlításban nagyon szemetelőek a gazdagabb országok. Mi nem a kultúra miatt vagyunk az alsó végen. Nagyobb lenne a gazdagság pillanatokon belül top3ban találnánk magunkat.
süti beállítások módosítása