Nem gondolnád, melyik országból özönlenek hazánkba a migránsok

2016. szeptember 23. 10:15 - Napi Csárt

A csapból is a globális migráció folyik, nem tudunk úgy kilépni az utcára, hogy ne találkozzunk valamilyen figyelemfelhívó plakáttal az utcán. Érdemes azonban egyet hátralépni és így vizsgálni a szituációt. Ebben segít az alábbi térkép is, amelyen az európai országok legnagyobb bevándorló népessége van feltüntetve. 

Magyarországra a legtöbben román állampolgárok jönnek, nagy valószínűséggel magas közöttük a magyar anyanyelvű. Olaszország hiába a Földközi-tenger kapuja, mégis a legtöbb bevándorló Romániából érkezett, Görögországban pedig az albán a legnagyobb számú külföldi népesség. 

A térképen szereplő országok között egyedül Hollandiában található olyan nem európai kisebbség, amely nem korábbi gyarmati birodalomhoz köthető, illetve Törökországban látható a szír menekültek megjelenése. Ha kolonizációhoz köthető Európán kívülről érkezőket is figyelembe vesszük, akkor azt láthatjuk, hogy

  • Az Egyesült Királyságban az indiaiak, 
  • Franciaországban az algírok,
  • Spanyolországban a marokkóiak,
  • Portugáliában pedig az angolaiak

alkotják a legnagyobb bevándorló közösséget. Lényeges megjegyezni, hogy a 2015 januárja óta érkezett menedékkérőkkel számolva sem változna a térkép. nem_gondolnad_melyik_orszag_migransaibol_van_a_legtobb_magyarorszagon.jpg

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr411737443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fülzsír 2016.09.24. 10:53:59

tudom, hogy a falnak beszélek, de az európai embernek a muszlim migránsokkal van baja. Nem hitted volna, mi? Hát most már ezt is tudod. Valamint azt, hogy az eddig ideözönlő ILLEGÁLIS migrik többsége(51%) nem szíriából jött. És a most, hogy a törökök lekaszabolják őket a határon (EU-s pénzen), szír már alig érkezik. De jön helyettük afgán, bangladesi, eritreai. Az elsődleges gondjuk, hogy odahaza túlszaporodták magukat. És ez csak durvulni fog, ugyanis az amcsi pénzemberek kitalálták, hogy "megsegítik a fejlődő országokat". Gyógyszer, kaja, ingyen internet. Hát szuper! Ezek a sáskák 50 év alatt megduplázódtak. És mi még mindig őket támogatjuk, miközben Európa fogy. És most már annyian vannak, hogy nem férnek el, útra kelnek, és mi még mindig őket támogatjuk. Csak az vigasztal, hogy az első elszenvedői ennek a honfoglalásnak a liberálisok, zsidók, és melegek. Ezek már most menekülnek az arabnegyedkeből :-) És ha Európa végre megszabadul a liberális rémuralomtól, akkor bevagonozza az arabokat is, és nyugi lesz végre.

midnight coder 2016.09.24. 11:25:04

@fülzsír: Nem 50 év alatt, de nem is duplázódtak, hanem tízszereződtek. Pl. az 50-es években a szírek még 2 millió alatt voltak, a háború előtt 20 millió felett. A többi fejlődő ország kb. dettó ugyanezt produkálta.

midnight coder 2016.09.24. 11:28:49

@fülzsír: Ps. mire Európa felocsúdna, már lesznek annyian, hogy nem lehet mihez kezdeni velük. A mostani egymillió migrit sem fogják a németek soha a büdös életben hazaküldeni. Ugyanez vonatkozik a svédekre, norvégokra, és a többire is. A migrik pedig évről évre egyre többen és többen lesznek, és nem kell sokáig várni arra sem, hogy szépen kötelezővé tegyék az iszlám szabályokat a fehérek lakta részeken is, és bevezessék a Saria alapú törvénykezést. A sok liberós demokrata pedig mehet eunuchnak.

midnight coder 2016.09.24. 11:46:33

@kvadrillio: A magyar falvakat nem Orbán üresítette ki. Egyrészt üresedtek azok maguktól is, már Kádárék idején is, amikor a fiatalok elmentek a városba. Most az egész ország ürül ki, de ez sem Orbánhoz köthető - a bérek az elmúlt 100 évben mindig a töredékei voltak a nyugat-európaiaknak, azt pedig, hogy a nép simán el tud menni az EU-ba az itteni bérek négyzereséért, az EU-csatlakozásunk következménye, ami ugye nem Orbánék idejében történt, hanem 2006-ban (más kérdés, hogy a legvonzóbb célországok haladékot kaptak az új EU tagállamok munkavállalóinak fogadására, ami úgy 2010 körül járt le). De maga az EU-s csatlakozás sem volt alternatíva, saját gazdaság híján ugyanis szinte csak a multik jelentik a hazai gazdaságot, azok pedig az EU tagság nélkül úgy hagynának itt minket, mint Szent Pál az oláhokat. Teccettek volna az alatt a 40 év alatt amikor még volt lehetőség a fejlődésre, nem szocializmust játszani, illetve a gengszterváltás alatt nem szétlopni azt a kis értéket is, amit az ország a 40 év alatt megteremtett.

Neo07 2016.09.24. 12:05:22

Nem ürül ki az ország, egy újabb csavar: németek kezdenek költözni kis hazánkba, menekülve a "menekülők" elöl.

Jolka40 2016.09.24. 12:21:20

Olyan ez, mit az ozmózis.

Netuddki. 2016.09.24. 12:23:53

@midnight coder: "Most az egész ország ürül ki, de ez sem Orbánhoz köthető - a bérek az elmúlt 100 évben mindig a töredékei voltak a nyugat-európaiaknak, azt pedig, hogy a nép simán el tud menni az EU-ba az itteni bérek négyzereséért, az EU-csatlakozásunk következménye, ami ugye nem Orbánék idejében történt, hanem 2006-ban"

Ne zavarjon te orbánfartúró, hogy a rendszerváltás előtt teljesen más volt a bérek és árak aránya az országban, mint ami kialakult a rendszerváltás után.
A mai, béka segge alatti bérszínvonalban mindegyik magyar kormány sáros. Ebből az imádott orbánodnak, akit most akarsz éppen kimosdatni, több mint 10 évet "köszönhetünk". Nem 4-et, hanem 10-et bazmeg! És még legalább 20-at tervez ez a tolvaj banda.

Az meg, hogy a felelősség hogyan oszlik meg egy kormányon belül, szintén egy jó kérdés. Az orbán a fidesz teljhatalmú ura. Ami a fideszben történik az egyértelműen tőle függ, köztudott. Na, most ez a párt mini diktátor egyben Magyarország mini szterelnöke is. Még, szép hogy a felelősség is az övé. Plusz a pár kollégista haverjáé, akik hagyták egymást és az ő haverjaikat elkanászodni, tolvaj bűnözőkké válni.

Erő e-meló 2016.09.24. 13:27:29

A demográfiai háttér a leginkább fenyegető az egészben. Az arab és általában a muszlim országok népessége robbanásszerűen megnőtt, és semmi jele hogy ez a folyamat csillapodna.

De Európán belül is előfordulnak hasonló szituációk, például az albánokkal. Jugoszlávián belül a koszovói albán népesség szaporodási üteme közel tízszerese volt, mint a többieké, nagy részben ebből alakult ki a koszovói válság, ami most sincs megoldva. Emlékszünk, hogyan indult tavaly év elején a migránsválság a nagyjából százezernyi koszovói albán átvonulásával

Nem kell valami nagy ész ennek a belátásához, csak a libsiknél a doktrinerség felülírja a józan gondolkodást

Willkommenskultur 2016.09.24. 13:53:43

tök jó csárt tavaly volt már 3x ugyanez

Willkommenskultur 2016.09.24. 14:00:54

@midnight coder: a pontosítás kedvéért...nem, a 2. vh előtt a magyar fejlettség a spanyolok szintjén, a görögök előtt volt, közel az olaszhoz

*megjegyzem a csehek ma is a portugálok, görögök előtt vannak már életszínvonalban, pedig 18 évvel később léptek az EU-ba. Ez nem jelenti, hogy pl. a cseh átlagfizu magasabb lenne mint a görög pl., de csehországban 1 euró egy sör görögországban 3, vásárlóértéken számolnak az indexek. A szlovénok meg már az olaszok szintjén mozognak, de ok, törpeország, nekik könnyü.

A cseh szintet kell célbavenni 1. lépésként. A legfontosabb összehasonlító adatok szvsz.: HDI, GINI, GDP(PPP)/capita

Willkommenskultur 2016.09.24. 14:04:33

@Neo07: 1 percre sem volt olyan veszély hogy 'kiürül' az ország. 2014ben és 2015ben is több bevándorló jött ide mint amennyi innen kifele. Ennek semmi köze az újmigrikhez.

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

A hisztériasajtó csak a kitelepülőkkel foglalkozik, aminek annyi érrtelme van, mint megkérdezni mennyit keresel, és azt nem, hogy hol (CSÁDban vagy Norvégiában), aztán az életszínvonaladra következtetni....:)

Willkommenskultur 2016.09.24. 14:15:12

@Erő e-meló: ezt nem tuttam. Delhusa gjoni is koszovói albán, ő is elszaporodott? Amúgy asszem a koszovóialbán a mindennek a legalja nyugaton a bevándorlók között, még a románnál is 2 szinttel lejjebbről, európa puertoricóijainak számítanak.

bkkzol 2016.09.24. 16:47:22

@Tibi !: mindentől függetlenül , miért kel "bazdmeg" kötőszót hasznáni. Minden hatalmon lévő kormányfő " korlátlan úr (úrnő)". Mit csinál Merkel, Obama..... Jelcin.... mindegyik.

midnight coder 2016.09.24. 19:12:31

@Tibi !: Kádárék alatt sok minden más volt, de tény hogy a magyar polgár az akkori nyugatnémethez képest legalább annyira a templom egerének számított mint ma. Sőt. A mai szar állapotokat pedig a 40 év szocializmus, és a gengszterváltás alapozta meg. A II világháború után viszonylag jó eséllyel indultunk: nem voltunk technológiailag nagyon lemaradva, a népesség fiatal volt, a világpiac pedig várta a II világháború alatt kifejlesztett / elterjedt technológiákkal kialakított termékeket. Minden meglett volna a növekedéshez, ha nem a szocializmust építjük.
A másik nagy elkúrás pedig az első két ciklusban zajlott. Ekkor az ország összes közvagyona - gyakorlatilag az egész ország vagyona - találta meg úgy kis gazdáját, hogy ebből nem lett érdemi hazai gazdaság, nem csökkent az államadósság (sőt nőtt, nem kicsit de nagyon). Az akkori közvagyon egyharmadával egyáltalán senki nem tud elszámolni.
És igen, Orbánék is hagytak ki történelmi lehetőségeket a javításra, ahogy most is teszik. Az olyan hagymázas ötletről, mint az olimpia már nem is beszélek. De alapvetően erre a pályára 45 és 98 között került az ország.

Erő e-meló 2016.09.24. 20:35:11

@Willkommenskultur:

en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Kosovo

Az 1948-as félmillióról 1 millió 600 ezerre ment fel az albán lakosság, ami 320 %, és ezzel gyakorlatilag végleg kiszorultak a szerbek Koszovóból. A szerbek összlétszáma Szerbián belül eközben 5 millióról 6 millióra ment fel, ami csak kb. 20%-os növekedés

SeagalSteven (törölt) 2016.09.25. 14:38:58

Az Orbán család nem fog túlszaporodni

2016.09.28. 06:23:19

Amelyik nép nem tudja kontroll alatt tartani a határait, az feloldódik, megszűnik létezni. Állam lesz ott, csak az már nem az őslakosoké lesz.

Minden közösségnek el kell ismerni a jogát az önmegtartáshoz. Az,olyan fogyatkozó közösségeket, mint az európai fehérek, fel kell hatalmazni arra, hogy megvédjék magukat a harmadik világból beözönlő söpredéktől. Minden nép válogathassa meg, hogy kiket fogad be. Egy horvátot, csehet a magyar szívesebben lát, mint egy gennyes afrikait, pakisztánit, bangladesit, szírt, törököt. Ez nem rasszizmus, ez csak természetes preferencia.

A fő veszély, hogy ez a migráció olyan helyekről jön, ahol kifogyhatatlan az utánpótlás a söpredékből, fossák a világra a kölyköket.
süti beállítások módosítása