Kiderült: ez a Valetin nap lényege a nők és a férfiak szerint

2016. február 14. 10:15 - Napi Csárt

Miről is szól a Valentin nap? Ebben bizony a férfiak és a nők véleménye jelentősen eltérhet, ezt bizonyítja az alábbi kutatás eredménye is, ahol a következő válaszokat lehetett adni arra, hogy kinek, miért fontos a Valentin nap:

  • Kimutatni, hogy mennyire törődsz a másikkal
  • A szex
  • Elmenni egyet vacsorázni
  • Lenyűgözni valakit
  • Ajándékot kapni valakitől
  • Kényeztetni önmagunk
  • Ajándékot venni valakinek

Itt vannak az eredmények:

valentinnap.jpg

Szólj hozzá!

Ilyen a tökéletes nő 2016-ban

2016. február 13. 10:03 - Napi Csárt

Egy amerikai randioldal most kiderítette, hogy a férfiak szerint milyen a tökéletes nő. Az idei évben a legtöbb pasi például a barna hajra és a barna szemre szavazott, de persze a külső mellett az is fontos, hogy a tökéletes nőnek legyen diplomája is. De vajon milyen tulajdonságai vannak még a tökéletes nőnek?

tokeletes-no-2016-cosmopolitan.jpg

12 komment

Gondoltad volna? Ezeket a nyelveket tanulják a legtöbben Európában

2016. február 12. 14:52 - Napi Csárt

Nem nagy meglepetés, hogy az Európai Unión belül is az angolt tanulják a legtöbben. Az Eurostat felmérése szerint az EU-s állampolgárok 77 százaléka már a kisiskolában elkezdi tanulni az angol nyelvet. De vajon mely nyelveket beszélik még sokan az angolon kívül?

Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!

 

 

1 komment

Terjed az influenza: ebben a korosztályban van a legtöbb beteg

2016. február 11. 18:08 - Napi Csárt

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) adatai szerint az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten. A betegek között jelentősen nőtt a gyerekek száma, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a betegek több mint fele 15 éven aluli volt.

 Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Szólj hozzá!

Az idősek közül alig dolgozik valaki Magyarországon

2016. február 10. 10:38 - Napi Csárt

Mit csinálnak munka helyett a 60-asok?

Az OECD a 60 és 64 év közöttiek foglalkoztatását vizsgálta, a legfrissebb adatokból az derül ki, hogy a szervezet tagországaiban 40-45 százalék közötti ennek az idősebb korosztálynak a foglalkoztatottsága. Magyarország ebből a szempontból jelentősen le van maradva, itthon ugyanis ennek ötből egy főt tudnak foglalkoztatni ebben a korosztályban. A skála másik végén Izland áll, ahol a túlnyomó többség még 60 év felett is dolgozik.

Ez egyébként azért jelenthet problémát, mert azt jelzi, hogy hazánkban sokan korán nyugdíjba vonulnak, ezzel is terhelve a nyugdíjrendszert. Persze nem ez az egyetlen oka az alacsony foglalkoztatottságnak: sok vállalat eleve nem szívesen alkalmaz nyugdíj előtt állókat, annak ellenére, hogy a munkatapasztalatunk jelentősen nagyobb egy pályakezdőnél. A hazai statisztikát a fekete foglalkoztatás is rontja, ezt viszont a tanulmány nem méri. Azt érdemes hozzátenni, hogy a nyugdíjkorhatár nálunk jelenleg 63 év, igaz, a korkedvezményes nyugdíjasok és a nők 40 év utáni visszavonulása torzítja az adatokat, azonban a kirívóan alacsony adatokat ezek sem magyarázzák.6064.png

14 komment
süti beállítások módosítása