Imádják a vért az öreg kontinensen: íme Európa horrorételei

2017. január 22. 11:55 - Napi Csárt

Te megkóstolnád a rohasztott cápát?

Szinte bárhova vet minket a sors Európán belül, szinte mindenütt fogyasztanak állati vért különböző formában. A hagymás sült vért talán nem kell bemutatni, ez leginkább hazánkra jellemző. Szlovákia zsír iránti rajongása talán nem is olyan meglepő, a zsíros kenyér nálunk is kedvelt eledel. 

A főtt állatfej (Törökország), a vérleves (Fehéroroszország és Litvánia) a tehéntüdő leves (Görögország) vagy a bikahere (Spanyolország) viszont már sokkal inkább rémisztően hangzik. Nem is beszélve olyan "ínyencségekről", mint a finnek vérpalacsintája vagy az izlandiak rohasztott cápája. horrorkaja.png

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7212145011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.23. 06:52:58

Svájc: Nestlé !!! LOL

A dán májkrém se valami horror étel, minden magyar boltban tele a polc májkrémmel. Lehet, hogy azok durvább dolgokat tartalmaznak, mint egy dán májkrém.

A skótoknál szerintem vannak durvább kaják, mint a deep fried pizza. Mondjuk a haggis, ami híres, bár magyar szemmel nem durvább, mint egy kolbász vagy disznósajt, inkább a steril műkajákon élő amerikaiak számára fogalom és horror. De egy Taco Bell-en és McDonald's-on felnőtt átlag amerikai gyakorlatilag minden európai országban talál olyat, ami számára durva kaja.

Attilajukkaja 2017.01.23. 09:39:08

@karandash:
Egyetértek, és a Nestlén én is jót kuncogtam! Az olaszok izgő-mozgó kukacos sajtját és a svédek meg izlandiak ammóniás halát azért én sem biztos, hogy megkóstolnám.

Mahoberberis thunbergii 2017.01.23. 10:16:16

A balkáni országokat nem aprózták el nagyon....