Brutális az agyelszívás: a doktorok háromnegyede ezekben az országokban él

2017. február 10. 12:49 - Napi Csárt

A doktori végzettségűek 74 százaléka az OECD országokból kerül ki, ami rendkívül koncentrált oktatást jelent. Ha ez nem lenne elég, akkor még az OECD-n belül is jelentősek a különbségek míg 55 doktori végzettségű izlandi van, addig több mint 67 ezer az amerikai.

Hazánk az utolsó harmadban szerepel a doktorok listáján, mintegy 1154 magyarnak van ilyen végzettsége. A vezető országok között talán nem meglepő, hogy Németországban és az Egyesült Királyságban nagy az agyelszívó képesség, India negyedik helye azonban meglepő lehet a listán. Persze, ha népesség-arányosan vizsgáljuk, akkor már itt sem annyira rózsás a helyzet. c3ck_mwweaazj_z.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr5212244830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scansat 2017.02.10. 16:29:58

És tegyem hozzá, hogy a hazai orvosok száma nem kevés. Ennyinek elégnek kellene lennie. Példa erre Izrael, ahol messze nagyobb a jólét és harcok folynak néha az utcán is de alig több az orvos pedig hasonló a lakosságszám. Nálunk a baj, hogy majd minden második magyar idióta és dohányzik, valamint a fiatalok 2/3 része számára mai napig menő az alkoholizálás és drogozás! Környezetemben szerencsére több az értelmes, ezért tudom, hogy amelyik hétvégenként odahaza iszik csak meg pár deci vörösbort és sosem dohányzik valamint ügyel rá hogy minél többet mozogjon, azok 50 évesen is jó ha két évente elmennek egyszer a körzeti orvoshoz. Persze szűrővizsgálatokra járnak, de az nem szakorvosi ellátás. És ezt csak azért mondom mert az idióták mindig azzal mentegetőznek, hogy "ha jobban keresnének és több pénzük lenne" ők is egészségesebben élnének. Francokat! Most épp tele van Győr a Kelet-Magyar migránsokkal. Itt jól keresnek és jól élnek. De nekik a jólét azt jelenti, hogy nem napi 1 doboz hanem napi kettő doboz cigit szívnak el. Más kérdés hogy a 90%-uk analfabéta, mert bár minden buszmegállóban ki van írva, hogy 2011-óta ott tilos rágyújtani, ők ezt nem tudják elolvasni és egyik cigiről a másikra gyújtanak. A fiatalabbaknál meg annyit módosít az anyagi jobblét, hogy drágább piát és cigit vásárolnak.
Szóval minél előbb be kellene vezetni a differenciált TB rendszert ami az USA-ban is van! Aztán hulljon a férgese....! De az durva, hogy egy idióta réteg foglalkoztatja az adófizetők közös pénzéből a hazai orvosokat, akik meg igazán rászorulnának, azok fél éves várólistákra kerülnek!

szcsongor 2017.02.10. 16:58:11

@Scansat: Nem orvosdoktorokról van szó, hanem PhD fokozattal rendelkező doktorokról. Nem mindegy.

Amúgy azt jó lenne kiemelni a szövegben, hogy nem összesen van 1154 PhD fokozattal rendelkező tudós Magyarországon, hanem csak 2014-ben (egy év alatt) ennyien szereztek ilyen fokozatot.

KGX 2017.02.11. 08:39:25

A cím is megtévesztő, hiszen valóban a PhD doktori tudományos fokozattal rendelkezőkről van szó. Nyilván ezek teljes száma, és adott lakosságszámra vetítése árnyalná a képet.
süti beállítások módosítása