Összezsúfolódnak a lakásaikban a szegények: az ingatlanok harmada meg üresen áll

2017. február 16. 10:56 - Napi Csárt

Az OECD felmérése szerint a legszegényebb 20 százalék körében Magyarországon az otthonok 44 százalékában többen laknak, mint amennyien kényelmesen elférnének. Nálunk többen csak Lengyelországban és a Mexikóban zsúfolódnak össze egy lakásban, az OECD átlaga pedig a miénknek kevesebb mint fele, mindössze 18 százalék. 

A magyar adat különösen érdekes abból a szempontból, hogy szakértők szerint a magyar lakások közel harmada üresen áll. zsufoltsag.jpg

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7712265162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

looking4 2017.02.16. 13:34:03

Amik üresen állnak azok nagy része falusi lerobbant ház aminek az értéke NULLA, legalábbis a kutyának nem kell...

Illetve jópár lakás is csak "papíron" üres... ki van adva csak nem engedi a tulaj h bejelentkezzenek a bérlők, ideiglenesre sem...

SJobs 2017.02.17. 14:29:22

Tehát Japánban nincsenek túlzsúfolt lakások. Értem. Ez elég hiteles adat lehet.

$pi$ 2017.02.17. 15:21:47

Magyarország kétszer olyan zsúfolt mint finnország? Vicces, mert arrafelé rengeteg a 25-30 négyzetméteres lakás. Olyan kicsik, hogy ha valaki betesz egy franciaágyat, akkor már nem lehet közlekedni tőle.

$pi$ 2017.02.17. 15:23:37

"A magyar adat különösen érdekes abból a szempontból, hogy szakértők szerint a magyar lakások közel harmada üresen áll. "

Ja, ez megint egy *olyan* statisztika. :D A szakértők, akik szerint az ország fele éhezik, a lakások harmada üres, a lakosság kétharmada szegénységben él... tudjuk. SZAKÉRTŐK! :D

Advanced Flight 2017.02.17. 15:49:03

A zsindex szokásos napi kamustatisztikája. Mondjuk ez a mai elég gyenge eresztés.....

Duplaxiii 2017.02.17. 15:50:27

Most már napi több beteges posztot írsz?
Megint csúsztatsz, ellenőrizetlenül közölsz olstobaságokat.
Van fogalmad arról hogy miért van nálunk ez az érték?
Ez a mondatod:
"a magyar lakások közel harmada üresen áll. "
a full hangulatkeltés eszköze.
Öreg!
Nálunk azért van ez, amiről az előző posztodban már volt szó.
NINCS LAKÁS hazánkban!
Csak öröklakás kategória vagy csak albérlet. Piaci és fekete albérlet.
Nincs lakás! Ha nincs lakás, zsúfoltság lesz. ÉRTED????
Itt, Angyalföldön sok ezer üres lakás van. A házunkban vagy hat rohad, megy tönkre. Miközben legalább ennyi feketealbérlő él ugyanitt.
Szerinted, ha egy átlagos egyedülálló, megfelelő jövedelemmel, tartozások nélkül bemegy a "tóthjóskához", hogy bevállalna egy ilyet. Rendbe tenné, felújítná, nem jelentene be senki, egyszerűen abba akarja leélni a maradék életét és nem 100 ezret fizetni egy albérletér, miközben fél lábbal az utcán van. Csak mert elvált és otthagyott mindent a gyerekeknek. Több 30 feleletti házaspár van a környezetemben, de nincs gyerek (kdnp...) mert albéletben nem lehet. Míg haza sem költözhetnek, mert ott a szülő, pusz testvér él ZSÚFOLVA! Ők is bevállalnának egy romos kéglit!
De nem lehet. Itt a kerületben szoktak párat pályáztatni, azokra sok ezer jelenkező van és döntően a többgyerekes cigányok. Szóló, jövedelemmel rendelkezők nem.
De te itt rendszeressen kihagyod az értékek közül a magyar realitást! A NINCS nem mérhető! Ha a NINCS a jellemző, akkor mindeféle statisztika hamis.
Amit leírsz, csúsztatás, hangulatkeltés.
Járj utána mennyi üres lakás van a fővárosban, mennyit és hol pályáztatnak, kik és milyen feltételekkel kaphatnak egyáltalán. És ezt dolgozd fel! Legalább 5-6 poszt témája.
És ha majd lesz változás, akkor összemérheted a hazait a nemzetközivel.
És foglalkozz azzal, miért nem érdeke a hatalomnak a lakhatás megoldása, a hajlétalanság felszámolása, vagy a feketealbérlet támogatása az adóbevételekkel szemben!
Addig kit érdekel egy bantunéger falu sátorkihasználtsága kontra NY Central Park luxusingatlan statisztika.
Ha neked ez a fontos, menj a blikkhez, ott biztos örülni fognak neked.

VT Man 2017.02.17. 23:32:19

Bezzeg a szocializmusban!

Akkor nem hagytak, hogy a kulakolnak uresen alljon a lakasa! Szepen allamositottak, es meg volt oldva a problema.

Nzoltan 2017.02.18. 04:50:15

Bírom ezt a zizegést a témában. Lássuk be, vége a szocializmusnak.
Polgárnak kell lenni és nem prolinak.

bkkzol 2017.02.18. 08:20:24

@$pi$: A tulzsufolt lakasban eheznek ,mert mindenkinek 500 dollaros mobilja van! :-D
De meg az aluljaroban lakok se mennenek le egy zempleni faluba elni ingyen se.

para_noir 2017.02.18. 08:35:25

Nem értem, mit szeretne mondani a poszt, valszeg semmit, csak kitettek egy adathalmot. Ha az van mögötte, hogy az üres lakásokba miért nem rakjuk be a nyomorgókat, akkor gigantikus faszság.

2017.02.19. 01:05:00

@SJobs: Japánban vagy Dél-Koreában ha csóró vagy, akkor eleve nem tudsz családot alapítani, mert senki se áll szóba veled, tehát egyedül fogsz tengődni egy lyukban, ha elveszted a munkádat, akkor a feleséged elhagy a gyerekeiddel együtt, tehát megintcsak nem lesz gond a zsúfoltság, mert egyedül maradsz.
süti beállítások módosítása