Azt hitted, hogy az USB csatlakozók egyformák?

2017. március 19. 19:56 - Napi Csárt

Amikor legközelebb megkérdezed, hogy "mi kell hozzá?" a válasz pedig annyi, hogy "csak egy USB csatlakozó", és már legyinteni készülsz, hogy "az van otthon", jusson eszedbe a következő kép. És legyintés helyett kérdezd meg, "rendben, de milyen?".

tumblr_inline_omyh93yfxf1skb2to_540.jpg

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr2312351819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.20. 08:03:32

S az miért van, hogy a gép tölti a telefont, de nem ismeri fel eszközként, azaz nem olvasható a telefon tartalma?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.03.20. 08:06:02

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Az egyik lehetséges magyarázat, hogy csak az 5V és a GND láb van bekötve.

Treff Bubi 2017.03.20. 10:41:18

Ismerős téma:( A telefonomnak kellett egy extra kábel, hogy a munkahelyi gépen is tudjam tölteni/adatokat mozgatni. Az elvileg ugyanolyan szabvány micro USB-k közül egy egyáltalán nem töltötte, egyről meg a kicsomagolás után derült ki, hogy kb. fél milliméterrel eltér a csatlakozó, ezért lötyög és kb. végig fogni kell. Sajnos az egyetlen biztos megoldás, ha az adott készülék eredeti, gyári kiegészítőjét veszed meg, természetesen 10X annyiért, mint az utángyártottat.

nem várt fordulat 2017.03.20. 14:05:37

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: me GYurcsány!

Amúgy meg valószínű szar a kábel. Csak gyárit szabad használni, az ilyen párszáz forintosok hamar elégnek, és adott esetben az eszközödet is tönkrebasszák. Egyszer megéri rá kiadni azt a 2 000 forintot.

Ha biztosan nem ez a gond, próbáld meg másik USB portban, új driverrel, stb... Rengeteg hibalehetőség van.

Szzzz 2017.03.20. 14:20:34

@Treff Bubi:
Nem a leghitványabb szart kell megvenni...
Kína minden igényt kielégít, akinek az számít, hogy száz forintért adjanak neki két tucat mindegy mit, arra is van kínálat, mert harmadvonalból leselejtezett gépek hajtogatják és fröcsöntik az akár totál mérethibás alkatrészeket is, aminek csak annyit kell tudnia, hogy nagyjából hasonlítson az adott valamire és a paraszt elvegye a polcról mert az a legolcsóbb... Mindenből van ilyen, csatlakozóból, autóalkatrészből, ledes izzóból, laposelemből, konyhai habverőből... ezeket a selejtgyárakat a proli verébsereg tartja el, a sok nyomorult aki hinni akar abban, hogy ő itt jó üzletet csinál az olcsósággal, és rendületlenül hisz akkor is, amikor századszorra köpik szemen, szarnak a szájába és basszák át...

báró Csekonics 2017.03.20. 15:38:46

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
- vagy a kábel olyan, amiben csak a töltéshez szükséges lábak vannak bekötve és persze nincs is annyi ér benne,
- vagy (ha munkahelyi) a gépen van ez a funkció letiltva,
- vagy (ha kellően láma vagy) a telefonon nem engedélyezted hogy meghajtóként lássa a gép :-)

Ratyi Manó 2017.03.20. 20:54:41

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mert nem akármilyen gépre lehet csatlakoztatni. Bolgáriában lehet hogy nincs még SZÁMITÓgép, és esztergagépre akarják rákötni

Treff Bubi 2017.03.22. 08:48:59

@Szzzz: Akkor én voltam naiv, hogy hittem a termékleírásnak. Vettem egy 3000 forintos Hama kábelt, amin a kompatibilis készülékek között fel volt sorolva az enyém (ok, csak a márkája, nem a konkrét modell). Nem passzoltak. Később vettem egy 3000 forintos Energizer kábelt, ezzel meg semmi gond nincs. Nem gondolom, hogy egy nyomorult USB csatlakozónak olyan magas szintű kihívásnak kellene számítani, hogy ilyenekbe belefusson a vásárló (főleg, hogy a nagy, tehát PC-be illő felével sosincs gond).

2017.05.06. 01:30:08

Olcsó utángyártott USB kábellel megszoptam már én is. Egyszerűen nem tölt vele a telefonom, jelezte, hogy tölt, de valójában merült közben, akkor is, ha nem használtam töltés közben.
Régen SCART csatlakozók, DIN és RCA dugók korában sose volt semmi gondom a kábelekkel, amikor Japánban meg Németországban készült minden. Most meg a 21. században egy kibaszott működő kábelt nem képesek gyártani a kurva kínaiak.
süti beállítások módosítása