Durva! Ennyiért vehetsz egy AK-47-est a feketepiacon

2017. április 01. 17:55 - Napi Csárt

Egy friss kutatás szerint már 600 dollárért is be lehet szerezni a világ talán legismertebb gépfegyverét, azaz az AK-47-est. Az eredetileg szovjet gyártású (1947-ben jött le az első darab a gyártósorról) gépkarabély különböző változatait a mai napig gyártják; egyes becslések szerint jelenleg 200 millió darab van forgalomban. Népszerűségét megbízhatóságának és olcsoságának köszönheti; a hivatalos katonai alakulatokon túl, bűnözők és teroorszervezetek is előszeretettel használják. Mint ismert, a párizsi merényleteknél (Charlie Hebdo; Bataclan) is ezeket használták.

Infographic: The Cost Of An AK-47 On The Black Market  | Statista You will find more statistics at Statista

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr4512393941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.02. 09:50:40

Kérdés persze a minőség is. Egy eredeti orosz, jugó, magyar, lengyel, bolgár AK sokat ér. Egy egyiptomi is jó vétel lehet. Egy román már kevésbé. A kézzel összebarkácsolt kisüzemi pakisztáni verzió (Khyber Pass Copy) meg egy hulladék.

Amerikában ezer dollár alatt kapni félautomata AK-kat, meg ezer dollár körül AR-15 verziókat, aztán mégse gyilkolják velük halomra egymást az emberek. Félautomata vagy automata ilyen esetben egyre megy, automatán csak az első 2-3 lövedék megy a célra. Kultúra kérdése ez is.

Nyilván ahol eszetlen szigorú fegyvertörvények vannak, mint Franciaországban, ott a kevés illegális fegyver 100%-a per definitionem bűnözők kezében van. Aztán lehet csodálkozni, hogy a védtelen, állam által lefegyverzett társadalmat iszlámgecik tizedelik.

Afganisztánba rengeteg magyar AMD-65 került adományként a helyi rendőrséghez, de ezek közül sok a tálibok kezében kötött ki.
süti beállítások módosítása