Ezt olvasd el, ha nem szeretnéd, hogy elgázoljon egy 120 kilós emberi gyorsvonat

2017. június 30. 16:24 - Napi Csárt

Jobb esetben csak hülyének néznek minket

Sokan összetévesztik az amerikai focit a rögbivel, pedig hatalmas különbségek vannak a két sportág között. Pedig, ha (akár nem is direkt) a magyarázat ellenére még mindig összekeverjük a két sportágat, azzal könnyen gyengeelméjűvé válhatunk az adott sportoló szemében, extrém esetben pedig akár fel is dühíthetjük ezzel. 

Az persze elsőre is feltűnik, hogy az egyik sportnál nincs sisak a játékoson, a másiknál pedig van. Ennél azonban sokkal több különbséget fedezhetünk fel a két sportág között, ezeket az alábbi infografikán gyűjtötték össze:vs.png

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr1612631479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2017.06.30. 20:46:48

Sajnos az amerikai foci már itt is terjed, mint valami rossz járvány. A rögbi viszont lehetne népszerűbb is.

TeamOrder 2017.07.03. 19:37:40

a pontszerzés nem így van rugbyben.

Van a cél: 5 pt
cél után van egy kapura lövés ami a konverzió: 2pt
büntető rugásból gól 3pt
Van drop gól 3pt
büntető cél: 7pt és nincs utána konverzió

2017.07.04. 04:55:21

@Slepy: @TeamOrder: arról nem is szólva, hogy rugby se egyféle van. Rugby union és rugby league van eltérő szabályokkal.
Az amerikai foci egyszerűen sehol máshol nem tud népszerű lenni, az gyakorlatilag egy amerikai szórakoztató cirkusz, amit más országokban is néznek, de nem gyakorolnak. Persze ilyen mindenféle komolytalan nyíregyházi meg győri amerikai foci hobbi csapatokról nem beszélve...

Slepy 2017.07.04. 12:37:41

@karandash: Úgy bizony, és a liga rögbiben nincs tolongás. Nekem az még jobban tetszett. Viszont az még kevésbé népszerű mint az uniós. Régebben közvetítette a mára megboldogult Sport Klub.
Ha jól emlékszem 14-en játszották és 13 cserelehetőség volt. Max 5 hullámban lehetett támadni, ha abból nem született cél átkellet rúgni a labdát az ellenfélhez.
+ még van a 7-es rögbi nevű játék is.
süti beállítások módosítása