Itt egy focicsapatnyi nő, akik megváltoztatták a modern technológiát

2017. augusztus 11. 16:41 - Napi Csárt

Magyarországon a lányok hagyományosan nem választanak olyan nagy arányban műszaki és természettudományi tantárgyakat és matematikát, mint az indiai lányok. Arra szeretném bátorítani őket, hogy gondolják át a technológiai karrier lehetőségét

– nyilatkozta Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese a Digitális Család portálnak.

Álljon tehát itt egy csomó nő, akik technológiai úttörők voltak, és óriási változásokat értek el területükön.

12_800.jpgA kép forrása: Digitális Család

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a címmel ellentétben nem 11, hanem 12 nő van a fenti infógrafikán.

(forrás: Digitális Család)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr5312740258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaktanár 2017.08.12. 09:30:23

nem pontosan értem, mi a poszt üzenete. kevés a női programozó? és mit tehet a társadalom, h ez megváltozzon? kvóta kéne az IT-ba, már az oktatásra is? dupla fizetés a nőknek (a képzelt wage gap ellentételezéseként)? vagy komolyan nem értem. összeszedtetek 10-12 jelentős női programozót az elmúlt kb 100 évből, tök jó, de mi volt az írás célja?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.12. 11:40:28

Vajon miért van, hogy a grafikán szereplők többsége ismeretlen Európában és szinte csak férfi informatikusok vannak a nagyközönség látóterében?

Az indiai példával pedig ne kérkedjen az indiai igazgatónő, mert Indiában a nők jóval kisebb arányban járnak egyetemre, mint Magyarországon...

2017.08.13. 07:53:29

@Online Távmunkás: Indiában a gazdagok kiváltsága a tanulás, ha gazdag családba születik a lány, akkor tanulhat, akár külföldön is. Tehát a gazdag, egyetemet fizetni tudó családokban a reál tudományok felé terelik a gyerekeket.
Magyarországon meg eddig szinte bárki bejuthatott a felsőoktatásba és szerezhetett valamilyen diplomát. A műveletlen, csóró családokban az is nagy szó a magyar vidéken, ha a lányuk egy vacak tanító, óvodapedagógus vagy markating szakot elvégez. Hisz "ingyen" van egy diploma, nem számít, hogy utána semmire nem megy vele a gyerek.
süti beállítások módosítása