Végre egy OECD-lista, amin Magyarország nincs rajta

2017. szeptember 08. 16:52 - Napi Csárt

Az OECD kiadott egy újabb depresszív listát, amin azt mutatják meg, hogy a tagországok munkaerejének mekkora részének alacsony a számolási (sötét kék), az írás-olvasási (világos kék) vagy ezek közül mindkét (piros) készsége. Szerencsére hazánk nem szerepel a kimutatáson, bár azt nem tudjuk, hogy ennek mi lehet az oka.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr8712812450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.09. 02:33:19

Láthatólag semmi köze a gazgasági fejlettségnek, jövedelemnek, jólétnek ahhoz, hogy hány írni, olvasni, számolni nem tudó él az egyes országokban.
Franciaország, Szlovénia, USA, Kanada egy sávban vannak, ahogy a szlivákok, csehek, észtek, hollandok, svédek is egy szinten állnak. Egy modern társadalomban elég egy szűk mérnök, orvos, jogász réteg, akik összehozzák a javakat, rendezik a többség kényelmes életét és

tyberius 2017.09.10. 01:17:53

Miért nem szerepel, miért nem szerepel... Hofi már megmondta annak idején. Hazánkban (és ezt büszkén mondhatom) analfabéta nincs!
Összeírva.

kuki123 2017.09.10. 10:56:23

@karandash: Azért van jelentősége, hülyékkel nem lehet mit csinálni.

De inkább, hogy a kormányzat mit is szeretne és akar....vagy hogy mekkora a korrupció
egyébként meglepő Kanada, Lengyelország, sőt Korea, Izrael, Szlovénia, de még Olasz és Spanyolország is.
az a lényeg, hogy a kulimunkát is valakinek el kell végeznie...

De Kanadán tényleg csodálkozok...mert pont oda nem vesznek fel sehova ha nem tudsz angolul, sőt jobb ha Franciául is tudsz., így vicces, hogy írástudatlanokat is alkalmaznának..
süti beállítások módosítása