Szégyenpadon Magyarország: ott vagyunk a legelhízottabb országok között

2017. október 17. 16:34 - Napi Csárt

Az OECD 2017-es jelentése szerint Magyarország a legelhízottabbak között van a vizsgált országok közül. Az adatokból kitűnik, hogy a 15 évnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott. Csupán Új-Zéland, Mexikó és az Egyesült Államok „teljesít jobban” nálunk. A magyar arányokhoz képest jelentős eltérést egyébként csak utóbbiban mértek, ott a lakosság 38,2 százaléka van elhízva. A teljes tanulmány itt található.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr2213004530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2017.10.17. 17:31:56

Érdekes, hogy Magyarország teljesen kilóg a sorból. Minden környező országban sokkal kevesebb a kövér ember, olyanok vagyunk mint a dagadtak szigete, itt a Kárpát-medencében.
A rosszabb minőségű, olcsó, hízlaló kajákkal sem lehet nagyon magyarázni a különbséget, egykori keleti sorstársainknál sincs ennyi kövér, ahol gondolom szintén sok ilyet eszik a szegényebb réteg.

LKerekes 2017.10.18. 09:06:34

Érdekes statisztika. Pedig eddig éhenhalt az Orbán-kormány alatt 4 millió, haldoklik ( már szavazni sem tud elmenni, olyan gyenge ) 3 millió, és éhezik másik 4 millió. ...Ja és közben utolsó erejével kivándorolt 8 millió.
Végeredményben jogos. Aki maradt az a jóléttől olyan kövér, hogy már mozdulni sem tud.
Édes Istenm, hogy mennyi ostoba cikket tudtok előállítani...

mutoradep 2017.10.18. 11:25:27

Sajnálatos tény,de ezért az ország politikai vezetői és az élelmiszert előállító nagyhatalmak a felelősek.Ugyanis még ők sem tudják,milyen anyagokat használnak.

Terézágyú 2017.10.18. 12:10:28

az elhízott miniszterelnök duplán számít?...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.18. 12:11:00

@szcsongor:

A magyar konyha szeret hízlalóbb ételekkel operálni, ez a titok.

2017.10.19. 00:35:48

Azt jó lenne tudni, hogy az elhízás mit jelent ebben a statisztikában. Ha testtömegindex alapján számolt adat, akkor az félrevezető lehet.
Magas testtömegindexszel lehet valaki sportoló, testépítő. Alacsony testtömegindexszel meg lehet egy "skinny fat", izomtalan puhány, sörhassal, vékony végtagokkal.

Az érdekes, hogy a németek elhízottak, az osztrákok, svájciak meg sokkal kevésbé, pedig hasonló nyelvi, gasztronómiai és kultúrkörbe tartoznak.

2017.10.19. 00:53:36

@flash.gordon: a szocializmus időszakában nagyon lebutították a magyar konyhát. Lisztes rántások, habarások, olcsósítás (felvágottakban egyre több lett a zsír, nyesedékhús), hagyományos magyar zöldfűszereket teljesen kiiktattak a népélelmezésből. Turbolya, zsázsa, kakukkfű, tárkony, csombor, lestyán, majoránna stb. Mert ugye a szárított fűszerpaprika meg a só az könnyebben tárolható. Ahogy az ízek lebutultak, úgy az alapanyagok is. Az emberek meg hozzászoktak az egysíkú táplálkozáshoz.
Libazsír és kacsazsír helyett sertészsír, majd a még annál is olcsóbb margarin, étolaj került mindenbe. Nem egészsegesebb, hiaba mondták ezt. Sőt, károsabb.
Kemencében sütés helyett bőolajban sütés terjedt el.
Tipikus szegény ember konyhája lett a magyar konyha. Káposztás tészta, krumplis tészta, tarhonya. Halat esetleg karácsonykor eszik a magyar, az is a máshol szeméthalként kezelt ponty.

Terézágyú 2017.10.19. 09:10:17

@karandash:
"a szocializmus időszakában nagyon lebutították a magyar konyhát"

Ez így túlzás.

" olcsósítás (felvágottakban egyre több lett a zsír, nyesedékhús)"

Láttál te már igazi falusi kolbászt???

" hagyományos magyar zöldfűszereket teljesen kiiktattak a népélelmezésből. Turbolya, zsázsa, kakukkfű, tárkony, csombor, lestyán, majoránna "

Mert ezek ANNYIRA benne voltak a NÉPélelmezésben???

Egyébként Krúdy Gyula már az 1920-as években panaszkodott, hogy valamiért vége a magyar konyhának...

tireless treehugger 2017.10.19. 21:07:39

Az elhizas nem a jolet jele hanem a butasag pontos meroszama.

Minel lepukkantabb valaki annal koverebb. Eleg hamegnezed milyen emberek tolnak szemet kajaval megpakolt bevasarlokocsit aztan 2 ora megfigyelessel hasonlo kovetkeztetest vonhatsz le.

Szoval ez valamilyen emberi minosegi dolog lehet.

Ne gyere azzal hogy termeszetes kover, valamikor meg en is elhittem ezt a meset, azonban az osszes fiatalon koverrol kiderult hogy csak egy szaralak volt.
süti beállítások módosítása