Így drágul a mobilpiac. Biztos, hogy még idén vásárolnál?

2017. október 26. 16:41 - Napi Csárt

Heteken belül hazánkban is megjelenik az iPhone X, ami máris elnyerte a megjelenéskor számított legdrágább okostelefon címét. Az Egyesült Államokban várhatóan 999 dollárért (mai árfolyamon valamivel több mint 250 ezer forint) piacra dobott mobilért mondjuk Magyarországon várhatóan nem kevesebb mint 400 ezret kell majd kiperkálni. Ez első blikkre persze sokkoló, azonban a drágulás szinte már tendenciának mondható.

Az infografikán az látható, hogy milyen módon alakult az elmúlt öt évben egy okostelefon eladási átlagára. A 2012-es adat bár kirívóan magas (378 dollár, mai árfolyamon 96 ezer forint), utána folyamatos és nagymértékű csökkenés következett be. Ami 2015-re már mindösszesen csak 302 dolláros (mai árfolyamon 76 ezer forint) átlagárat jelentett. Ez pedig majdnem 20 ezer forint különbség. Az idei évre azonban egy rekord magas, 6 százalékos átlagár növekedésre számítanak, ami 324 dolláros (mai árfolyamon 82 ezer forint) átlagárat jelentene a tavalyi 306 dollároshoz (mai árfolyamon 77 ezer forint) képest (ebben persze nagy szerepe lehet az év végén értékesítésre kerülő iPhone X-nek).

Így idén várhatóan több mint 5 ezer forinttal kerül majd többe átlagban egy okostelefon, mint tavaly. Ennek egyik oka az, hogy nagy gyártók szinte kivétel nélkül nagyon megnyomták a prémium kategóriás mobilok piacra dobását.

mobilatlagar.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr4113089632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2017.10.27. 13:00:35

örülök, hogy tecccenek macron bácsinak a momentum fikukái !!! VIGYE ŐKET KI, ÉS OLVASSZA BE A SAJÁT PÁRTJÁBA ŐKET ! CSINÁLJON BELŐLÜK OTT SZTÁROKAT ! :)...MAGYARORSZÁGON, BÁRMILYEN KIS PÁRTOCSKA KÉPVISELŐIT, A MAGYAR TÁRSADALOMNAK KELL ELSŐSORBAN BEFOGADNIA !
A francia elnöknek nagy tervei vannak a Momentummal
K EPA20171016009
Dull Szabolcs
Dull Szabolcs követés
2017.10.27. 11:06
Európai pártszövetség létrehozásán dolgozik Emmanuel Macron francia elnök, és ebben magyar szövetségeseket is talált. A Momentum vezetői feltűnően sokat mutatkoznak Macron pártjának, az En Marche-nak a képviselőivel, sőt, már az elnök feleségével is találkoztak. Milyen demokratikus konvenciókat tervez a két párt? Mennyire szoros a kapcsolat a Momentum és Macron között?

Ahhoz képest, hogy a Momentum csak az év elején jelent meg a magyar politika színpadán, és a kutatások is 1-2 százalékra mérik, figyelemre méltóan magas szinten kezeli őket a francia politika.

Pár nappal ezelőtt Fekete-Győr Andrásék együtt fotózkodtak Budapesten Nathalie Loiseau francia Európa-ügyi miniszterrel, akivel arról tárgyaltak, hogy a Momentum is „aktív partnerként fog fellépni azért, hogy Magyarországon is nemzeti és helyi vitákat (demokratikus konvenciókat)” folytassanak az Európai Unió jövőjéről – posztolták a Facebookon.

biggianni 2017.10.27. 14:33:11

@kvadrillio: Ez most hogy jön a mobiltelefonokról szóló cikkhez? Elhiszem hogy az itthoni viszonyokban meglehet őrülni az élősködő tetű természetű "politikusok" gerinctelen hazug tolvaj életmódjuk miatt, és rendkívül irritáló a
regnáló rezsim, de azért egy ilyen politikától teljesen mentes blogon, talán nem kéne ennyire tolnod
JA, csak azt akartam kommentelni, hogy hihetetlen hülye aki cca. 400 000 ft ot ad itthon egy iphone-ért!
süti beállítások módosítása