A németek jobban rettegnek attól, hogy figyelik a netes szokásaikat, mint a magyarok

2017. október 30. 16:05 - Napi Csárt

Egy OECD-kutatásában arról kérdezték a különböző országok állampolgárait, hogy mennyire aggódnak afelől, hogy a személyre szabott online hirdetések miatt információt gyűjtenek az internetezési szokásaikról. Magyarországon az EU-s átlagnál kevésbé félnek ettől, de 100-ból így is 57-en aggódnak emiatt.

Más kérdés, hogy vajon mi lehet a német netezők fejében? Ott 82 százalék stresszel ettől a gyakorlattól.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr9013117852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berelhetoreklamfelulet 2017.10.31. 11:22:23

Persze, mivel Németországba meglehetősen cenzúrázzák a netet illetve büntetik is miatta az embereket, így nem véletlen félnek.

Milyen ironikus mondjuk, hogy a nagy nyugati Németország cenzúráz és megfigyel, pont mint ahogy a kommunista diktatúrák szokták, de persze a demokrácia nevében...

2017.11.01. 14:54:24

@Berelhetoreklamfelulet: igaz amit írsz, Németországban a "gyűlöletbeszéd" (gumiszabály) ellen nagyon komolyan fellépnek, cenzúráznak akár híreket is, a facebook kommenteket, posztokat figyelik, rárúgták már az ajtót a rendőrök olyan emberekre, akik azt merték firtatni, hogy mennyivel nőtt a bűnözés Merkel elhibázott migripolitikája miatt.
Nem meglepő, hogy a netes cenzúrát ex-Stasi alkalmazottak vezetik.
Simán kirúgnak az állásodból, ha a hivatalos vonaltól eltérő véleményednek adsz hangot a közösségi médiában.
Viszont az illegális migriket meg azokat, akiknek a menedékkérelmét elutasítják, nem képesek kiutasítani, deportálni. Könyörögnek nekik egy sort, aztán azok mégis maradnak az országban. A szalafista, dzsihádista hitszónokok is szabadon hirdethetnek bármit. Az nem üti meg a hatóságok ingerküszöbét.
süti beállítások módosítása