Hahó magyarok, elég lenne csak Röszkénél átnézni a másik oldalra

2017. december 28. 18:30 - Napi Csárt

Találtunk egy ábrát, ami azt mutatja meg, hogy különböző EU-s országok társadalmainak mekkora része járt már legalább egyszer az EU-n kívül. Az adatok Magyarországra nézve egészen megdöbbentőek, csak minden ötödik magyar (19%) mondhatja ezt el magáról. Ezzel az elképzelt dobogó harmadik fokán vagyunk az EU-ban, persze csak ha alulról nézzük.

Az EU-ban egyébként a svédek, a dánok és az osztrákok jártak arányaiban a legtöbben az unió határain kívül. Részletek a lenti ábrán, az adatok 2014-esek.

utazaseunkivul.jpg

forrás: Statista

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7413530311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atttiss 2017.12.29. 21:01:37

Biztosan ők is "Szabadkáztak"...

sóhegy049 2017.12.29. 22:55:53

1. miből?
2. minek? (mondaná az igénytelenje)

2017.12.30. 05:55:59

@sóhegy049: rengeteg országban jártam, jelenleg is külföldön élek (Ázsia), beszélek a magyaron kívül 3 nyelven, de én is azt mondom, hogy minek külföldre menni, ha nincs minek? Pláne egy román vagy bolgár minek menne az EU-n kívülre? Törökország, Szerbia, Ukrajna közel van, de vagy drágább, mint otthon (Törökország) vagy utálják ott a románt, bolgárt.
Eleve oda megy az ember szívesen, ahol többet ér a pénze, mint otthon, mert hátizsákból löncshús konzervet enni nem nagy élvezet, bár fiatalon én is utaztam így sokat. Egy kelet-európainak a havi fizetése szarra se elég nyugatony ezért oda dolgozni megy.
Én korábban sokat utaztam olyan helyekre, amik érdekeltek, harmadik világba is, aztán elegem lett, mert ugyan én nyitott voltam más kultúrákra, de egyes országokban a külföldit nem csípik, munkát nem adnának neki, sose fogadják be. Az ilyen országok nekem csalódást jelentettek, akármennyire is pozitívan álltam hozzájuk eleinte.
Ma már azt mondom, hogy olyan országba nem megyek, ahol nem telepedhetnék le, ha akarnék és nem kezelnek egyenrangú félként, nem lehet csajozni (mohamedánista országok), nem vállalhatnék munkát (magyarul a külföldi csak költheti ott a pénzt, de nem fizetnének neki).
Ezalól csak pár kivetel van, ahol szexturizmus vagy liberális drogpolitika miatt tiszteletemet teszem. Mondjuk szexért nem fizetek, ez is egy alapelvem.

Egy átlag románnak, bolgárnak tényleg csak Németországba, Ausztriába, Angliába éri meg menni.
A horvát meg átugrik Boszniába és már EU-n kívül van.
Egy litvánnak se lehet nagy buli átmenni az oroszokhoz, beloruszokhoz.
süti beállítások módosítása