Élelmiszerre sok pénzünk megy el: mennyi is?

2016. január 06. 15:00 - Napi Csárt

2 375 forintból él naponta az „átlagos” magyar: a legtöbbet pedig az élelmiszerre költjük, fejenként átlagosan 634 forintot.
elelmiszerrekoltenek.jpg
Egy főre jutó havi fogyasztási célú kiadás – első félévi adatok (forint)

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint 72 ezer forintot költött havonta az átlagember 2015. első félévében.

A KSH fogyasztási célú kiadásaiban minden költekezés benne van, akár élelmiszert, ruhát vesz valaki, vagy lakásra, közlekedésre, vendéglőre, vagy éppen mozira, színházra költi a pénzét.csekkolo_rgb_v1-01-1.jpg

Ha te is tudatosan szeretnéd tervezni a kiadásaidat, és pontosan tudnád, mennyit költesz, segít neked a Csekkoló, ahol a befizetett számláidat és egyéb kiadásaidat vezetheted és hónap végén meg tudod állapítani, hol is úsztál el.

A rendszer segítségével készíthetsz magadnak egy személyes költségvetést, így a spórolás könnyebb.  A szamlacsekkolo.hu -n meg is nézheted hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A bejegyzést a Csekkoló támogatta.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr858245352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01234567 2016.01.06. 16:56:43

Imádom ezeket a statisztikákat. Hol Churchill hol Sztálin jut róluk az eszembe... :D
Miről beszélünk. Ma egy átlagos albérlet rezsivel minimum 80000Ft, egy átlagos bér amit ma Magyarországon egy dolgozó kap 120000Ft. Miről beszélünk?

01234567 2016.01.06. 19:20:02

@csentecsa: Azt írtam hogy egy albérlet 80000Ft. Nem írtam hányan bérlik. Az aktv keresők minimum 80%-a pedig 145000 nettóról csak álmodik. Nem lehet mindenki informatikus :) hidd el, a fejlett nyugati országokban is az aktvak 70-80%-a egyszerű dolgozó. az a réteg nálunk bizony még a 120000-ről is csak hall.

kvadrillio 2016.01.06. 20:00:02

PEDAGÓGUSOK JAJVESZÉKELÉSE...VIKTOR ! MICSINÁÁÁÁSZ ??? BAZD MEG
Vegyék ezt segélykiáltásnak! – levelet írt a kormánynak egy gimnázium tanári kara
Th.B.
Th.B. követés
2016.01.06. 13:07

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete nyílt levelet írt a kormánynak, miután hiába juttatták el észrevételeiket az oktatás irányítóihoz, semmiféle választ nem kaptak. A nyílt levelet a Boon.hu hozta le teljes terjedelmében. A gimnázium tanárai szerint már az egész oktatási rendszer van veszélyben.,,,,,,,,,,,,

A PEDAGÓGUSOK BÉREMELÉSE A MINIMÁLBÉR EMELKEDÉSÉHEZ VOLT KÖTVE, EZT ORBÁN ELTÖRÖLTE, EZÉRT KB HAVI 10-20 EZER FIZETÉSEMELÉSTŐL ESTEK EL AZ OKTATÁS NAPSZÁMOSAI ! DE ! A BANKÁROK ILLETMÉNYEMELÉSÉNÉL ALKALMAZTÁK EZT A SZABÁLYT, EZÉRT NEKIK HAVI 500 EZERREL EMELKEDETT A BÉRÜK ! VIKTOR ! MICSINÁÁÁÁÁSZ ????? 600 EZER KÖZALKALMAZOTTAT AKARSZ ELBOCSÁTANI ????? MI LESZ VELÜK ??? A VERSENYSZFÉRA EDDIG SEM SZÍVTA FEL ŐKET !!!!! ÁLLÁS PEDIG NINCS EBBEN AZ ORSZÁGBAN, MERT AKKOR NEM MENT VOLNA KB 1 MILLIÓ EMBERKE KÜLFÖLDRE DOLGOZNI !!! VIKTOR ! MICSINÁÁÁÁSZ ?????
600 EZER KÖZALKALMAZOTTAL NÖVELED A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMÁT ????? NU, AKKOR A KORMÁNYTAGOK SZÁMA LEGYEN 1 FŐ ! AZ IS ELÉG LESZ BELŐLETEK , DE INKÁBB AZ AZ 1 IS TŰNJÖN EL EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL !!!

....avagy a kirúgottak helyett majd jönnek az általad preferált hűbéresek, őket ülteted be a kirúgottak helyére ???? ÉRIK A GYÜMÖLCS VIKTORKA !!%!!! NINCS MÁR SOK HÁTRA NEKED !

AMENNYI ROMBOLÁST VÉGHEZVITTÉL EBBEN AZ ORSZÁGBAN, ANNYIT HITLER SEM CSINÁLT ANNO A VILÁGON SEHOL .....BAZD MEG !!!

kvadrillio 2016.01.06. 20:21:28

Istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük Európát és megerősítsük országunkat - jelentette ki az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az Egri Érseki Palota Kulturális és Turisztikai Látogatóközpont szerdai avatóünnepségén.

Köszöntőjében Soltész Miklós hangsúlyozta: minél több olyan egyházi fejlesztésre van szükség, mint a most megújult Egri Érseki Palota, amely azt üzeni a világnak: él az egyház és mindig támasza lesz a világban szétszóródó magyar fiataloknak.

Az államtitkár úgy fogalmazott: egy egyházi épület felújítása soha nem öncélú, hiszen az egyház nem önmagában használja. Kitűnő példa erre a most átadott Egri Érseki Palota, amely most már nyitva áll a nagyközönség előtt is kulturális és turisztikai látogatóközpontként - tette hozzá.

HOGYMICSODA ????? MIBAJAVAN ENNEK A SOLTÉSZ HÍVŐBÁCSINAK ????? ISTENHITRE VAN SZÜKSÉGE NEKIJEHHH ????? DE....CSAK NEKI UGYE ??? MÁS NEVÉBEN NE SZÓNOKOLJON !!!!!

...ühümmm...... több támogatásra van szüksége nekije, hogy az egyházat fejlessze, mer támogatni akarja a szétszóródó fiatalokat ????? SZTEM, CSAK LE AKARJA NYÚLNI A TÁMOGATÁSOKAT, MINT MINDEN EGYHÁZ ÉS ÖKOMANUS SZOLGÁLTATÓ (BITANGLISTÁSOK ) ! A SZÉTSZÓRT FIATALOKON Ő AZTÁN PONT NEM SEGÍTETT EDDIG SEM !!!!!

AZ EGYHÁZ ÉS AZ EGRI ÉRSEKI PALOTA FELÚJÍTÁSÁRA PEDIG MILLIÁRDOKAT KAPTAK, NYÚLTAK LE ÉS TÉLLEG NYITVA ÁLL MOST, A MAGYAR KB 600 EZER MUNKANÉLKÜLI ELŐTT IS UGYE ?????
HÜLYE VAGY TE SOLTÉSZKÁM, DE NAGYONHÜLYE !!!!!
süti beállítások módosítása