Ezt olvasd el, ha nem szeretnéd, hogy elgázoljon egy 120 kilós emberi gyorsvonat

2017. június 30. 16:24 - Napi Csárt

Jobb esetben csak hülyének néznek minket

Sokan összetévesztik az amerikai focit a rögbivel, pedig hatalmas különbségek vannak a két sportág között. Pedig, ha (akár nem is direkt) a magyarázat ellenére még mindig összekeverjük a két sportágat, azzal könnyen gyengeelméjűvé válhatunk az adott sportoló szemében, extrém esetben pedig akár fel is dühíthetjük ezzel. 

Az persze elsőre is feltűnik, hogy az egyik sportnál nincs sisak a játékoson, a másiknál pedig van. Ennél azonban sokkal több különbséget fedezhetünk fel a két sportág között, ezeket az alábbi infografikán gyűjtötték össze:vs.png

4 komment

Sikeres üzletember szeretnél lenni? Erre figyelj

2017. június 29. 14:23 - Napi Csárt

Elon Musk, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey vagy Warren Buffett - a közös ezekben az emberekben, hogy mindannyian sikeres vállalkozók.

Arra, hogy mi a siker titka, nincs persze tuti recept, de érdemes megnézni, mire esküsznek a sikeres, világszerte ismert üzletemberek.

1488215222_wws-habits-of-highly-sucessful.pngAz Entrepreneur.com oldalon közzétett infografikája szerint tehát ha valaki sikeres üzletember szeretne lenni, a következőkre kell odafigyelnie:

- legyen egy fix napi rutinod

- olvass sokat (Bill Gates évi 50 könyvre esküszik)

- sportolj (Richard Branson például 5-kor kel, hogy még munka előtt ússzon, szörfözzön vagy teniszezzen egyet)

- légy pozitív, felejtsd el a pesszimizmust. Ha hibázol, vagy elbuksz, tanulj belőle és kezdd elölről!

 

3 komment

Visszatért Izland és erősebb, mint valaha

2017. június 28. 17:28 - Napi Csárt

Néhány éve nem volt egyértelmű, hogy mára így összeszedi magát a szigetország, de az OECD statisztikái nem hazudnak, óriási gazdasági visszapattanást produkált az ország. A piros vonal a munkanélküliségi rátát, a kék pedig a bruttó nemzeti összterméket (GDP) mutatja.

2 komment

Durva, mennyivel többet keresnek a férfiak: ennyit szűkült a bérszakadék

2017. június 27. 09:22 - Napi Csárt

Magyarországon jelentős az eltérés a nők és a férfiak fizetése között. Némi javulás megfigyelhető volt a 2005-től 2014-ig tartó időszak alatt, 19-ről 17 százalékra csökkent az eltérés az azonos pozícióban dolgozók között. Ezzel egyébként jobban állunk, mint az OECD átlaga, ahol 25-ről 21 százalékra csökkent az eltérés (nem súlyozott átlag).

A legjobban az északi országok teljesítenek ebből a szempontból, míg legjobban Törökország, Mexikó és Görögország van elmaradva. unemgap.jpg

37 komment

Ennyivel dolgoznak a többet a nők, mint a férfiak

2017. június 26. 16:52 - Napi Csárt

Még mindig jelentős a bérkülönbség a nők és férfiak között Magyarországon. Eközben évente 39 nappal többet dolgoznak, mint a férfiak. Ez napi 50 perc plusz melót jelent, azonban ennek jelentős részéért a nők nem kapnak fizetséget - ez derült ki Világgazdasági Fórum 2016-os jelentéséből.

Ezt támasztja alá a the FIT felmérése is. E szerint a a nők 54 százaléka rendszeresen túlórázik, akár 9-11 órát is eltölt a munkahelyén. Ugyanez a férfiak 41 százalékára igaz.

Nincs nagy különbség a nemek között a tekintetben, szoktak-e dolgozni a szabadságuk alatt: a nők 68 százaléka mondta azt, hogy igen, és a férfiak 62 százaléka is így van ezzel.

gender-matter.jpg

23 komment
süti beállítások módosítása