A magyar nők lenyomták a franciákat: többen vállalkoznak

2017. október 20. 16:21 - Napi Csárt

Végre egy OECD-rangsor, ahol nem is szerepel Magyarország olyan gyászosan. A 15 és 64 év közötti magyar nők 8 százaléka vállalkozó, ami egy százalékponttal magasabb érték, mint francia társaiké. Ezen túl magunk mögé utasítottuk Németországot és az Egyesült Államokat is.

oecd_nok_vallalkozas.png

forrás: OECD Facebook

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7413039332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.21. 16:55:02

Ennek a magas vállalkozói aránynak nem kellene annyira őrülni. Ízlelgessük a szót: kényszervállalkozás.
Magyarországon a legtöbb vállalkozó a vállalkozásba belekényszerített szerencsétlen, akit járulékoptimalizálási okokból nem alkalmazottként, munkaviszonyban foglalkoztatnak.
Egy normális társadalomban a vállalkozó nem kényszerből lesz vállalkozó és jellemzően nem munkaviszony jellegű tevékenységet végez.
És nem az adóelkerüléssel szerzett kis plusz tartja felszínen.

A vállalkozó fontos szereplője a kapitalista gazdaságnak, ha hagyják tevékenykedni, akkor munkahelyeket teremt, de ami Magyarországon folyik, az az állami terhek elől való kétségbeesett bújócska és a bürokráciával való hadakozás.

tireless treehugger 2017.10.24. 21:33:47

En szemely szerint orulok hogy magas a vallakozo nok aranya, megha kenyszerbol is teszik. A vallakozas eletforma aktivitas gondolkodas fejlodes. Sokkal eletrevalobbak es kevesbe lustulnak el mint az alkalmazottak. Meg kell nezni ax allami dolgozok micsoda sopredekke zullenek idovel. Akkor mar inkabb az ugribugrikkal tartok.
Fazunk es ehezunk, de szabadok vagyunk.

2017.10.25. 19:19:20

@tireless treehugger: akkor hasonlítsd össze a nem állami alkalmazottat, aki bejelentve dolgozik, fizetik a közterheket utána, nyugdíjat fog kapni stb. Mondjuk egy biztonsági őrt, buszvezetőt, nehézgépkezelőt, kamionsofőrt vagy takarítót.
És nézd meg ugyanezeket a munkaköröket vállalkozóként betöltőket. Mivel vállalkozóként nincs kötelező minimálbérhez kötve a foglalkoztatásuk, ezért lenyomatnak velük napi 10-12 órát vagy épp 24-et. Munkaidő sincs.
Maga kell lízingeljen egy buszt, földmunkagépet vagy kamiont.
Gyakorlatilag magát zsigereli ki a legtöbb ember, hogy a felszínen maradjon.
Igen, vannak olyan tevékenységek, amiket megéri vállalkozóként űzni, de azok pont nem azok, amiket Magyarországon rákényszerítenek a kényszervállalkozókra.
A vállalkozó a profitért kockáztat, de saját vagyonával is felel (egyéni vállalkozó). Pont ez a tisztességes profit, ami miatt megérné az extra kockázatvállalás, nem jellemző a magyar kényszervállalkozásokra. Ugyanis a profit a fővállalkozónál csapódik le, aki felelősséget nem hajlandó vállalni az alkalmazottai munkájáért, se közterheket nem akar fizetni utánuk, alapvetően ezért kényszeríti bele őket vállalkozásba.
Azt el kellene már felejteni, hogy fő- és alvállalkozók láncolatán folyik le a pénz. Ebből a piramisjátékból ugyanis csak az első fővállalkozó szakít le profitot, de ő gyakorlatilag semmit se csinál, csak leszedi a sápot és visszaoszt a megbízónak (társasház közös képviselője, önkormányzat, akárki).
Hibás teljesítéskor meg mindenki mutogat mindenkire. És általában pont az utolsó alvállalkozót már senki se fizeti ki.
Mivel ez nem munkabér, az állam se garantálja, hogy kifizetik neki.
süti beállítások módosítása