Ennyire keveset költünk szociális kiadásokra

2017. december 08. 17:07 - Napi Csárt

Bár szeretjük itthon a szegényeket hibáztatni a bajokért, valójában jóval az EU-s átlag alatt marad, hogy a GDP-arányában, hogy alakulnak a hazai szociális kiadások.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr9413458113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.09. 06:35:23

Szociális kiadások lefaragását követeli Magyarországtól mindenféle nemzetközi szervezet és megmondóember. Az IMF-től az EU-n át az amerikai nagykövetségen diplomáciai fedésben dolgozó demokráciaexportőrökig.

Persze a nyugati országoknak az extraprofitból szabad szociális kiadásokra költeni. A rekordmagas francia munkanélküliségre gyógyír a horribilis szociális kiadás, persze 30 óránál többet akkor se hajlandó dolgozni a francia. A svédknél meg a sok álszír migri felveszi a hat gyereke után a zsetont, van is magas szociális kiadás.

A magaa szociális kiadási ráta nyugaton a felvilágosult multikulti szimbóluma, keleten meg a nácibolsevizmusé.

A periferia dolgozik, termel, a centrum meg jól él a profitból.

Brix 2017.12.09. 10:01:26

Nàlunk az a tàrsadalomfilzófiai megközelítés, hogy " mindenki annyit ér, amennyije van ".. így nem is lesz nagy vàltozàs, a jövőben sem...A rendszer egyik fő alappillére, az egykulcsos adózàs, és a minimàlbér megadóztatàsa..Ilyen rendszer viszont sehol nincs, ahol valóban jól élnek az emberek...

midnightcoder2 2017.12.09. 10:34:58

@Brix: Tudod, a svédektől nemigen megy sehová a jól képzett munkaerő a progresszív dézsmálás hatására, mert nincs olyan hely a környéken ahol 4x annyit megkereshet mint odahaza. Illetve, az igazán tehetséges IT-sek onnan is mennek az USA-ba, de az átlagpolgárnak ez nem igazán kifizetődő. Ergo, ők megengedhetik maguknak a progresszív adózást - más kérdés, hogy a túltolt szociális rendszer mennyi ingyenélőt vonz be Afrikából és más hasonló helyről, és hogy ennek mi lesz a hosszú távú következménye.

Ha viszont innen megy el a képzett munkaerő, az nem csak hogy semennyivel nem fog hozzájárulni ez után a szociális rendszerhez, de ezzel a hazai gazdaságot is sikerül tartósan alacsony színvonalon tartani, mert annak a motorja nem a szabolcsi főállású gyerekgyáros.

Ad Dio 2017.12.09. 13:45:35

A régiór versenytársaink - az egy Horvátország kivételével - mind kevesebbet költenek szociális kiadásokra. És velük versenyzünk, nem a Svédekkel. Szóval, sajnos ha versenyben akarunk maradni, lesz ez még így se...

2017.12.10. 04:49:36

@Brix: a világon mindenhol azt gondolják, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Nem véletlenül kezeli a Nyugat leereszkedően Kelet-Európát.

les miserables 2017.12.12. 09:33:51

Régen be kéne tiltani például a jövedelem nélküli családi potlékot ,valamint mindenki fizessen TB-t 18-ÉLETE VÉGÉIG .Ha kiskoruként szül ( Kelet Magyarországon a cigány lányok 70 % 13-15 évesen szül ) nem kellene adni abszolut családit de a szüleit dupla tb-e kötelezni.Szociális segitséget csak a befizetett adók után adjanak !AKi nem adózik ne leygen semmire jogosult !Mellé limitálni kellene a született ygereke száma ha tőbb 3-l se emelkedjen csak azt osszák be !Az igy felgyült pént meg munakhely teremtésre OKTATÁSRA kelle költeni !
süti beállítások módosítása