Itt vannak a betörők kedvencei

2015. május 24. 11:32 - Napi Csárt

Magyarországon a rendőrségi eljárásban regisztrált lakásbetörések száma kiugróan magas Budapesten, összesen 6680-at regisztráltak 2014-ben. Ellenben nem szabad elfelejtenünk, hogy a lakásbetörések száma nagyban függ az adott megyében lévő lakások számától is. Így Pest megye került a második helyre, 3540 betöréssel. Továbbá kevésbé mondható biztonságosnak a számok alapján Borsod, Somogy és Baranya megye.

2014-ben a legkevesebb betörés Vas megyében történt összesen 238 darab. Azonban Nógrád és Békés megye is biztonságos lakóhelynek számít 302 és 395 darab betöréssel.

Szólj hozzá!

Hol a leggyorsabb a net a világon?

2015. május 23. 11:34 - Napi Csárt

Melyik országban a leggyorsabb a net a világon? Kiderül egy nemzetközi felmérésből.

Átlagosan Dél-Koreában a leggyorsabb az internet a világon - derül ki az Akamai Technologies felhőszolgáltató összesítéséből.

A listán Magyarország nem szerepel túl jól, nálunk ugyanis 8,7 Mbps az átlagos sebesség.

Szólj hozzá!

Tibi atya kétszer népszerűbb, mint Orbán Viktor

2015. május 22. 11:58 - Napi Csárt

Tibi atya Facebook oldalán tegnap jelentette be, hogy immár övé a negyedik legkedveltebb oldal, mivel Rubint Réka oldalát előzte meg 676 ezer like-kal. Utána jártunk, hogy kiket like-olnak a legtöbben és ki az a valós személy, aki a kitalált alakok nyomába érhet.

Nagy megdöbbenéssel vettük észre, hogy Tibi atyának több mint kétszer annyi facebook like-ja van, mint Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak (333 ezer like). Még inkább meglepő, hogy kik helyezkednek el az első három helyen:

  • Norbi - 933 ezer like
  • Extreme silver - 924 ezer like
  • Túró Rudi - 867 ezer

 

 

2 komment

Meglepő statisztika a legnépszerűbb magyar zenészről

2015. május 21. 10:59 - Napi Csárt

Ahogy korábban írtuk, ma a youtube statisztikái szerint a legnépszerűbb zenész Magyarországon Kis Grófó. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem rétegzenét produkál a művész, hanem, hogy közérthető szövegvilághoz letisztult zenei hangzás köthető.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy már a Corvinus Egyetem végzős fesztiváljára is több százan várják a zenészt. Az alábbi statisztika is nekik köszönhető:

A statisztika alapját egyébként az alábbi, több mint 7 millió megtekintést elért videó adja: 

 

 

1 komment

1438 milliárd forintot fizettek be az államnak

2015. május 20. 14:06 - Napi Csárt

És ez csak a banki különadó mértéke

A banki különadó már 2010 óta terheli a magyar bankokat. Eddig összesen 1438 milliárd forintot fizetett a bankszektor ennek a különadónak a keretein belül a többi, rendesen fizetett adón felül.

Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára szerint ezeket a kis-, és középvállalkozások hitelezésére fordítva 120 százalékos GDP növekedést jelentett volna. A bankszektort korlátozó gátakat le kell bontani a főtitkár szerint.

 

 

1 komment
süti beállítások módosítása