TOP10: idén ezek a legolcsóbb városok Európában

2015. augusztus 02. 10:02 - Napi Csárt

A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ezúttal Európa 25 legnépszerűbb városát rangsorolta. Egy átlagos egy hetes nyaralás költségeit összevetve készítette el a listát Európa legolcsóbb városairól. A listában szerepel Budapest is, de vajon hányadikak lettünk?

EZ A 10 LEGOLCSÓBB VÁROS EURÓPÁBAN A TURISTÁKNAK: 

14 komment

Nem is gondolnád, hogy ezek a szavak mind ugyanazt jelentik

2015. augusztus 01. 10:10 - Napi Csárt

Lehet fekete, zöld vagy gyógytea sokan fogyasztják előszeretettel a forró italt. Az azonban, hogy hogyan hívjuk, országonként változhat. Találni számunkra furcsa elnevezéseket is, mint például a „deadja”, de akad olyan ország is, ahol szintén a „tea” szót használják rá. Azt, hogy pontosan hol a térképen találod.

Így hívják a teát különböző európai nyelveken:

tea.jpg

5 komment

Akár 250 ezer forintot is kaphatnának a családok iskolakezdésre

2015. július 30. 10:38 - Napi Csárt

Persze csak ha a munkáltató ezt kifizeti

Kevesen tudják, hogy a munkáltatónknak lehetősége van iskolakezdési támogatást adni. Ezt egy kérvény leadásával igényelhetjük 60 nappal iskolakezdés előtt. 

Mivel a maximálisan adható összeg a minimálbér 30 százaléka (31 500 forint). Ha egy négygyerekes családban mind a két szülő megkapja a maximum összeget, akkor 252 ezer forintot fordíthatnak idén az iskolakezdésre. Általában ennél jóval kisebb összegeket adnak a munkáltatók. Ha a részletes szabályok érdekelnek ITT olvashatsz erről részletesen.

 

Szólj hozzá!

Nyugdíjasok tízezrei üdülnek kedvezményesen

2015. július 29. 10:11 - Pénzcentrum

A nyári szezonban sok nyugdíjas panaszkodik arról, hogy nincsen pénze a nyaralásra, pedig azok a nyugdíjasok, akik időben jelentkeznek az Erzsébet-program keretében kedvezményesen üdülhetnek, vagy válthatnak fürdőbelépőt szinte ingyen. A programban évről évre egyre többen vesznek részt, idén már csaknem 58 ezren.

Az idei kínálatban több mint 40 szálláshely szerepel, amelyhez eltérő csomagajánlatok választhatóak. A szálláshelyek típusa lehet szálloda, apartman, üdülőház, vagy panzió is. Az ellátás pedig többségében félpanzió vagy teljes panzió, az idei szálláskínálatban már nem szerepel önellátó szálláshely.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása