Itt helyettesíthetik legnagyobb valószínűséggel robotokkal az embereket

2016. szeptember 11. 19:10 - Napi Csárt

Rengeteg nemzetközi előrejelzés készült arról, hogy a következő 20 évben miként fog megváltozni a munka világa. Gyakran úgy emlegetik a jelenlegi változásokat, mint a negyedik ipari forradalom. Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy mely országokban mekkora az esély arra, hogy rohamosan elterjed az automatizálás.

csart0911.jpg

2 komment

Gondoltál már erre, amikor piát választasz a pultnál?

2016. szeptember 10. 14:56 - Napi Csárt

Általában azért döntünk egy-egy ital mellett, mert szeretjük. És pont, nem kell továbbgondolni. Jó, néha az ára is befolyásoló tényező tud lenni, de az, hogy melyikben hány kalória van, legfeljebb a nyaralást megelőző két hétben fontos. A nyárnak ugyan lassan vége, ennek ellenére azért jó tudni, hogy hány kalóriát iszol meg egy hétvégi bulizgatás alkalmával.

alkoholos_csart.jpg

7 komment

Csúfosan leszerepeltünk: a magyarok több mint fele elégedetlen a jogrendszerrel

2016. szeptember 09. 10:48 - Napi Csárt

A jogbiztonság az egyik fontos alapja a tartós, stabil gazdasági fejlődésnek, nem csoda, hogy az OECD felmérést készít arról, hogy mennyire bíznak az emberek a saját jogrendszerben, mennyire bíznak meg a jogászokban. Az OECD átlaga 54 százalék, vagyis a megkérdezettek ekkora része elégedett a jogrendszerrel, míg hazánkban csupán 44 százalék szerint van rendben a bírói hatalmi ág. 

A legjobban Dániában és Norvégiában vannak megelégedve a jogászok munkájával, itt 83 százalékos a bizalom. Szinte egyáltalán nem bíznak a jogrendszerben a szomszédos Ukrajnában, itt mindössze 12 százalék az elégedettségi ráta. jogbiztonsag.jpg

12 komment

Mutatjuk a legbefolyásosabb nőket, nem túlzás, hogy a világ sorsa múlik rajtuk

2016. szeptember 08. 17:11 - Napi Csárt

A női vezetők térnyeréséről a Pewresearch közölt egy érdekes összeállítást tavaly nyáron, amit ide kattintva tudsz elolvasni.

2005 és 2015 között megduplázódott a női vezetők száma a világon.

A videót a Világgazdasági Fórum weboldalán találtuk.

6 komment

6 érdekesség, amit eddig biztos nem tudtál a magyarokról

2016. szeptember 07. 14:30 - Napi Csárt

A KSH statisztikáiból készített grafikon sok érdekességet árul el. Ki gondolta volna például, hogy egyetlen háziorvosra 1 566 lakos jut hazánkban?!  De mennyiért lehet manapság használt lakást venni? Ezt és még több érdekes statisztikát a lenti ábrán találtok.

ksh_chart.png

2 komment
süti beállítások módosítása