A te munkahelyed veszélyes? Ezrek sérülnek meg munka közben

2016. november 13. 14:13 - Napi Csárt

Egy nemzetközi felmérés szerint a dolgozók 69 százaléka szerint veszélyes a munkahelye és egyharmaduk számolt be arról, hogy a munkahelyén kapott el valamilyen betegséget. De nemcsak a fertőzések tizedelik az alkalmazottakat, tíz dolgozóból négyen voltak már munkahelyi sérülés áldozatai, a sebesültek felének (az összes dolgozó 20 százaléka) olyan komoly problémája akadt, hogy kórházi ellátásra szorult. Az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a munkahelyi balesetek száma, de az utóbbi években mindig 20 ezer körül volt egy év alatt.

 

Szólj hozzá!

Nem gondolnád, hány bankkártya van forgalomban Magyarországon

2016. november 11. 17:15 - Napi Csárt

Hazánkban jelenleg 9 millió hitel- és bankkártya van forgalomban. Idén bár kismértékben, de 57 ezerrel nőtt a kártyák száma 2015-hez képest. Ráadásul egyre többet is használjuk ezeket a kártyákat, a jegybank adatai szerint a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal Magyarországon lebonyolított vásárlási tranzakciók száma meghaladta a 112 milliót 2015 negyedik negyedévében, ez pedig 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

Szólj hozzá!

Ők a leggazdagabb uralkodók Európában

2016. november 10. 13:45 - Napi Csárt

Hiába a hollandiai Orange-Nassau-ház az egyik leggazdagabb királyi család a világon, egy főre jutó vagyonuk eltörpül Liechtenstein uralkodójának személyes vagyonához képest. De még a monacói herceg, II. Erzsébet brit királyné, a holland és svéd király együttes vagyona sem elég ahhoz, hogy II. János Ádám liechtensteini herceg vagyonához felérjen.

Infographic: Europe's richest royals | Statista
You will find more statistics at Statista

Szólj hozzá!

Na, melyik európai országban él a fiatal felnőttek 81%-a még mindig a szüleivel?

2016. november 09. 14:58 - Napi Csárt

A fiatal felnőttek jelentős része él  a szüleivel világszerte, de az olaszok lepipálnak mindenkit. Az OECD jelentése szerint Olaszországban a 15-29 éves korosztály 81 (!) százaléka élvezi nap mint nap a mamahotel előnyeit.

Infographic: 81% Of Young Italians Live With Their Parents | Statista
You will find more statistics at Statista

31 komment
süti beállítások módosítása