Ennyien kérik meg karácsonykor a barátnőjük kezét

2016. december 18. 20:27 - Napi Csárt

Évek óta elönti Facebookon az üzenőfaladat karácsonykor a gyűrűs képek és az eljegyzős posztok? Nem véletlenül, a ChilliSauce kutatásában résztvevő 10 ezer emberből 31 százalék szavazott a karácsonyra, mint szerinte tökéletes lánykérési időpont.

 

Szólj hozzá!

Nem találnád ki, melyik országokban hasít leggyorsabban a net

2016. december 17. 20:24 - Napi Csárt

Ma már minden telefon és internetszolgáltató reklámban a szupergyors internetet kínálják. De úgy tűnik, még azok is messze lemaradnak attól a sebességtől, amit egyes országokban képesek produkálni. A következő ultra/hiper/szupergyors internet reklámjában azt kellene mondani (feltéve, ha igaz), ez a net úgy hasít, mint Dél-Koreában.

Infographic: The Countries With The Fastest Internet | Statista
You will find more statistics at Statista

8 komment

Brutálisak a magyar albérlet-árak: ennyit még Bécsben sem kérnek egy lakásért

2016. december 16. 17:22 - Napi Csárt

Az utóbbi években durván elszálltak a magyar albérletárak (igen, tudjuk, ezek jellemzően bérlemények), elsősorban Budapesten találkozhatunk horror árakkal. A Street Press térképre tette Európa elszálló árait, merthogy nemcsak hazánkban, hanem Európa-szerte magas árakkal szembesülhetünk. 

A térkép szerint Budapesten havi 620 eurót kell adni egy átlagos albérletért, míg a szomszédos Pozsonyban csupán 390 euróba kerül ugyan ez, de még Bécsben is csak 480 eurót kell erre költeni, sőt, még Berlinben is csak 420 euró egy havi albérlet.

A legmagasabb árakkal egyébként Londonban találkozhatunk, itt 1580 euró egy hónapra a lakhatás átlagos költsége. albika.jpg

77 komment

Még nem voltál adventi vásárban? Ide mindenképp el kell menned

2016. december 15. 10:01 - Napi Csárt

London nemcsak a kiemelkedő életszínvonaláról híres, hanem a felejthetetlen hangulatú adventi vásáráról is. Annyi esemény és bevásárlási lehetőség várja itt az embert, hogy nehéz fejben tartani, de nem is kell. A Marbles infografikája a földalatti állomások  segítségével mutatja be, hogy hol, milyen látnivaló, vagy áruház található. 


View Interactive Version (via Marbles). 

Szólj hozzá!

Tudod, hogy hol van az igazi Star Wars univerzum?

2016. december 14. 16:41 - Napi Csárt

A Tatooine-ra és az Endorra is eljuthatsz, és elég hozzá a repülőjegy. A Star Wars legendás Tatooine bolygójának valójában Tunézia adta a helyszínt, az Endor bolygós jeleneteket pedig a kaliforniai Redwood Nemzeti Parkban forgatták. Az alábbi térképen megnézheted, hogy játszódik valójában a Star Wars.

Infographic: The Real Star Wars Universe | Statista
You will find more statistics at Statista

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása