Te észrevetted? Durván megváltoztak a Disney hercegnők az elmúlt években

2017. július 27. 12:01 - Napi Csárt

Míg Hófehérkének és Csipkerózsikának a mesékben szinte csak a külső tulajdonságait dicsérték, addig az újabb mesékben például Aranyhajnak vagy épp Merdia, a bátornak sokkal inkább a belső értékeit hangsúlyozzák a mesékben.

A National Geographic ábráján  jól látható a különbség.  A feslő sorban az látszik, hogy a mesében hányszor dicsérik egy-egy hercegnő belső tulajdonságait, míg az alsó sor a külsőre vonatkozó dicséretek százalékos arányát mutatja.

disney.jpgForrás: National Geographic

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3212694001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.28. 02:02:24

Genderőrület, férfigyűlölet, feminácizmus ömlik ezekből az újabb Disney propagandafilmekből.
A modern Disney-hősnők képességei jellemzően olyanok, amikért se nem tanulna, se nem edzenek, nincs fejlődés. Azt sugallja ez, hogy a lányok csak úgy maguktól szuperképességekkel rendelkező lények, csak azért, mert nem fiúnak születtek.

Bambano 2017.07.28. 02:05:33

szerintem csubakkának a szőre is kihullana a röhögéstől, ha solo a csehóban greedo iq-ját kezdi dicsérni...

oké, greedo nem dizni hercegnő, de csak azért, mert nem hercegnő.

midnight coder 2017.07.28. 05:39:35

A női RAMBO-k korát éljük. Szerintem amúgy leginkább azért, hogy piacot teremtsenek a következő 30 évben megjelenő humanoid robotoknak: egy épeszű férfi inkább egy ilyen robottal él együtt, mint egy feminácival.

sure_shot 2017.07.28. 06:22:42

A mesefilmekben lehet hogy amazonnak szeretnék láttatni a nőket, de a valóságban ez megmarad elméleti síkon, elbaszott virtuális karakterszinten;) Amint kilépünk a facebook profil mögül rögtön más a kép, ha komolyra fordulnak a dolgok a nők nagy része azonnal kihátrál a problémák elől, vagy betolnak védőpajzsként maguk elé valakit. A sok nyúlbéla pincsi buziasszony meg bólogat és pattan mint a rugó ha zsuzsinak gondja van:)

gigabursch 2017.07.28. 07:38:49

Tegnap két bringán cseréltem ki a külső gumikat, majd javítottam meg a csiszológépet.

Szerintem ez egy dizni-hercegnőnek sem sikerülne.

Igaz nem váltottam meg a világot, ill. csak egy kicsit, mert holnap a strandra nem kocsival, hanem ismét bringával megyünk...

Gipsz Ferenc 2017.07.28. 08:35:27

Valami hiba van a rendszerben mert sehol nem jön ki a 100%. A maradék %ban a cselekedeteiket dicsérték?

Csak Norris 2017.07.28. 09:07:32

@Gipsz Ferenc:
Bakfitty. A külsö és a belsö tulajdonsägok halmaza lefedi a tulajdonságok halmazát.
Így szerintem ezek a brit tudósok nem voltak tisztában vagy a halmazelmélettel, vagy a százalékszámítással.

A nép fia 2017.07.28. 09:27:16

Tehát az elmúlt 70 évben arra kondicionálták a lányokat / nőket, hogy jól férjhez menő üresfejű cicababák legyenek (Hófehérke, Hamupipőke, stb.), most meg már arra, hogy ők az új szuperhősök, mindenre képesek... de egy szöget nem vernek be a falba férfi nélkül amúgy.
Oké, értem én. :)

Preszkirptivizmus 2017.07.28. 09:34:03

Ezekre a Disney filmekre (vagy altalanosabban, erre a hozzaallasra) azert van szukseg, hogy a rajtuk felnovo uj generacio elsoporhesse azt a mocsadekot, amit az osszes megelozo kommenter kepvisel.

Mar alig varom

Csak Norris 2017.07.28. 09:45:14

@Preszkirptivizmus: Te Sem vagy külömb mint ők, a kommented alapján.:)
Csak a másik oldalt képviseled.

Exide 2017.07.28. 09:48:05

Rögtön belekötnék, mert Jázmin hercegnő belső tulajdonságait csak így fejből minimum kétszer dicséri meg maga Aladdin "smart" "fun" www.youtube.com/watch?v=7jyiBR2JUHA és csak a Dzsini kezdi el terelni a külső tulajdonságok emlegetésére.

2017.07.28. 09:53:56

@Preszkirptivizmus: csaxólok, hogy azok a nagyon erős, öntudatos nők, akik ezen a neomarxista feminista maszlagon nőttek fel és ki akarják irtani a nyugati férfiakat, nos ők azok, akik szélesre tárják a kapukat és a lábaikat a muszlim és afrikai migrik előtt. És ők azok, akik szerint a iszlám okés, sőt igazán feminista, a csador pedig a női önbecsülés és erő szimbóluma.
Nem vicc, USA-ban és Kanadában a feminácik az iszlamisták mellett tüntetnek. Nyilván a gonosz fehér férfi által felépített, csúnya, elnyomó nyugati társadalom a rossz és elpusztítandó.
A muszlim meg néger azért vonzó nekik, mert nem áll le vitatkozni, nem kérdez, nem vitatkozik, nem érvel nőkkel, mint egy fehér férfi, csak beléjük veri a farkát és ettől lenyugszanak a nők. Ez van, a nyugati nők pont olyan kanokkal akarnak dugni, amilyenek ellen ágálnak.

gyongyi70 2017.07.28. 12:03:09

Ezt így kielemezve látni roppant érdekes, de ettől függetlenül is látni, hogy egyre összetettebb személyiségek a hercegnők a rajzfilmekben. Fura, hogy pont a Frozen "gyengébben teljesít", holott az az a film, ami végképp szakít a tipikus hercegnős mesével: nem a pasi oldja meg az alapproblémát, hanem egy nő. bár a Merida is már ebbe a vonulatba tartozik... Nekem tetszik, szükség is van rá, hogy talpraesett lányok nőjenek fel, a kamasz fiúk csak vmi kütyüt nyomogatnak folyton, nem tudom, mit lesznek képesek megoldani az életben...

zokogjatok 2017.07.28. 12:23:55

@gyongyi70: loál most döntsük már el hogy az a gond hogy a mai férfiak visszahúzódóak és kütyüket nyomkodnak, vagy hogy terpeszkednek és mácsók és elnyomják a nőket :D

gyongyi70 2017.07.28. 12:26:55

@zokogjatok: :D :D Hol írtam olyat, hogy elnyomják a nőket vagy macsók?
Csupán örömömet fejeztem ki, hogy a kislányok okos, erős női példaképekkel találkoznak a mesékben.
Ami annál is fontosabb, mert a mai világban is ez a valóság, nem a paaszív szerepben élő nő, aki alva várja a herceget, hogy felébressze a 100 éves álmából.

2017.07.28. 13:08:31

@Medgar: pont ilyen esetekre gondoltam. Refugeeswelcome táblákkal és széttett várják a kora középkori gondolkodásmóddal és nemi szerep felfogással bíró afrikai és muzulmán férfiakat, miközben meg sírnak, hogy őket elnyomja a nyugati társadalom. Hisztis kislányok, akik csak arra várnak, hogy valaki jól elkapja és lerendezze őket az ágyban.

2017.07.28. 13:27:04

@gyongyi70: a kütyünyomogatás az ma pont az, ami kétszáz éve az aratás, vetés, vadászat, lópatkolás: megélhetési forrás. A kütyünyomogatók keresik a nagy pénzeket ma. Ez van picinyem. Problémákat oldanak meg, amiért óránként leakasztanak mondjuk száz eurót.
A nők ebben az agymunkában IS alulteljesítenek ma, mint régen a fizikai munkában. Régen és ma is a fiúk mentek azokra a pályákra, ahol pénzt kereshettek. A lányok régen is meg ma is arra utaznak, hogy egy ilyen pénzkereső fiúra rácuppanjanak. Csak akkor kezdenek a nők beözönleni egy pályára, ha a férfiak kitapossák nekik az utat, automatizálnak, az adott terület egy részfeladatokra lebutított, tömegtermelésre átállt iparággá válik, alacsony presztizzsel. Tanárok is akkor kezdtek lenni a nők, amikor az már nem volt a legmegbecsültebb szakma. A színvonal meg lezuhant.

" Fura, hogy pont a Frozen "gyengébben teljesít", holott az az a film, ami végképp szakít a tipikus hercegnős mesével: nem a pasi oldja meg az alapproblémát, hanem egy nő" - a Frozen egy bugyuta, férfigyűlölő propagandafilm, férfi csak tökkelütött fajankóként jelenhet meg benne. A csaj egy pszichotikus személyiség, frigid (igen, minden viszonyában hideg, sőt skizo), semmi jellemfejlődése nincs, csak ölébe pottyan a szuperképessége, ez azt sugallja a kislányoknak, hogy munka nélkül is szuperemberek lehetnek.
Rettentően káros üzenet. Az összes ilyen szuperhősös mese káros emiatt, de érdekes módon a nők anna tapsikolnak, hogy most már női szuperhősök is vannak. A férfi szuperhősök is abszurdak, talán nem pont ezt a zsánert kellett volna lenyúlni a nőknek. De ez jellemző rájuk: a munka, tanulás nélkül emberfeletti képességekre szert tevő szuperhősök életét irigylik, nem munkával, tanulással akarnak többek lenni, hanem csak úgy, minden befektetés nélkül. Ez a nők valós vágyairól ad lesújtó képet.

2017.07.28. 13:28:42

@karandash: " Refugeeswelcome táblákkal és széttett várják" - ...széttett lábakkal...

Csak Norris 2017.07.28. 13:49:53

@gyongyi70: "mert a mai világban is ez a valóság, nem a paaszív szerepben élő nő, "

Oh, pedig mennyi ilyent látok, akik eltartatják magukat a gazdag pasijukkal, és az egyenjogúságból annyi jött le nkik, hogy nem kell mosogatni.
A napi program a pláza meg a mükörmös, amíg az "alfa" seftel.

Csak Norris 2017.07.28. 13:52:25

@karandash: Ha nem korrigálsz, nem is veszem észre a hibát.:) Müködik az automatikus kiegészítés fejben.:DDD

igazi hős 2017.07.28. 14:17:46

@gigabursch: Végre a sok szupermen között egy bicikliszerelő-ember! (A nagyon fiatalok kedvéért: www.youtube.com/results?search_query=bicycle+repairman )

igazi hős 2017.07.28. 14:22:10

@Gipsz Ferenc: @Csak Norris: Nehéz ez az angol nyelv, meg a betűk is kicsik, de egész egyértelműen ott van a lap alján a magyarázat: translate.google.com/#en/hu/possessions%2C%20personlality%20and%20other%20attributes
Nincs mit.

2017.07.28. 14:38:27

@Csak Norris: @gyongyi70:

"mert a mai világban is ez a valóság, nem a paaszív szerepben élő nő"

Nők jellemzően ma is abból élnek, hogy egyetemre mennek, ahol tanulnak valamit (bármit), de a lényeg, hogy lesz egy csomó, a jövőben sikeres, sokra hivatott pasi a közelükben, akik közül simán fognak egyet.
Aztán persze a nő is dolgozik majd valamit, ha akar, lesz tanító, pszichológus, ápoló, rendezvényszervező, marketinges. De a nagy pénzt a pasas viszi haza, a mérnök, orvos, informatikus stb.
Ez ma is így van. A nők eltartót keresnek, ennek egyik terepe az egyetemi tanulmányok meg a céges kaocsolatrendszer.
Biztos van kivétel, de olyan párt még nem láttam, ahol a férfi keresett jelentősen kevesebbet és boldog volt a házasság és tiszteletet, megbecsülést kapott a férj. Fordítva ez gyakori, kevés férfit érdekel, hogy mennyit keres a felesége. Csak feltűnően lusta ne legyen, ha a gyerekekkel, házimunkával vagy valami egyszerű hivatással kitölti az idejét és nem egy hárpia, az már elég a férfiak 90%-ának.

gyongyi70 2017.07.28. 14:46:41

@karandash: "Picinyem" a férjem IT-s, ezért képzeld, tisztában vagyok vele, hogy ezzel jó pénzt lehet keresni. De egy kiskamasz fiú anyja is vagyok, aki mindenféle értelem nélküli játékokat nyomogat, nem, nem programozgat, nem telepít, ha vmi nem stimmel a konfigurációval, vagy a programokkal, őrjöng, hogy az apja oldja meg. Sajnos a barátait, osztálytársait látva, ez általános.
A gyermekeim apja nem játszott ilyenekkel, mert még nem is voltak, de ebből is látszik, hogy nem ettől lett sikeres a szakmájában, hanem a 3 diplomájától és több nyelv tudásától. Ami ma a kamaszok körében megy, szimpla időpocsékolás és ártalmas az emberi kapcsolatokra. A fiam különben közgazdásznak készül, van vénája hozzá (én is az vagyok), de egy jó közgazdász nyitott a világra, kommunikálni képes, emberekkel is tud bánni. De ezen sok vitánk van, mert a mai fiúk beszűkülve vmi elvarázsolt, nem létező valóságban élnek.

gyongyi70 2017.07.28. 14:49:19

@karandash: És képzeld, van egy csomó sikeres női orvos, informatikus, közgazdász, sok nő vezető beosztásban dolgozik és pénzt is keres. Mi is fifty-fifty keressük a pénzt a férjemmel. Jó reggelt, ez a valóság.

gyongyi70 2017.07.28. 14:51:28

@Csak Norris: valószínűleg rossz körben mozogsz. Az egy bizonyos férfitípus, aki plázacicákat vonz és csak azokat látja maga körül. Az átlag nem az, de ezt persze nem látod, de ez rajtad is múlik. Az is sokat elárul a férfiakról, ha Disney hercegnőkről szóló cikkhez szólnak hozzá :-)

Void Bunkoid 2017.07.28. 14:58:27

Alapvetően az a gond, hogy habár nagyon mennek az egyenlősítő dolgok, még a nagy genderhősnők is bizony egy csomó feladatra simán rámondják, hogy az férfimunka. Kb ezért veszti is a dolog az értelmét, van rakás dolog, amit egyszerűen nem végeznek jól a nők, kész.

Ugyan meg lehet vele próbálkozni, de kalapáccsal nem lehet húslevest enni :)

Csak Norris 2017.07.28. 15:15:06

@gyongyi70: " valószínűleg rossz körben mozogsz. "

Valószínüleg a saját családodon kívül nem látsz nagyon világot.
Csak emberek közt mozgok, és nyitott szemmel járok, nem kell ehhez rossz körökben forogni. A beosztotjaim közt vannak villanyszerelök, technikusok, és a kollégák közt mérnökök, informatiokusok. Ugyanezek a alvállakozók közt is.
Van két beosztottam is, akihez hozzámantek, majd 2 gyerek után már csak a pénz meg a vagyon kell, és válnak.
A szaunában, ahová járok, meg mindenféle ember megfordul, ott is hallani ezt-azt, panaszt, sérelmet.
Ez rádásul németországon. Magyarországon még sokkal rossszabb lehet a helyzet, mivel sokan még jobban rá szorulnak.

"Az átlag nem az, de ezt persze nem látod, de ez rajtad is múlik."

Dehogynem. Nekem a fent leírtak alapján kicsit jobb alapom van az átlagot megsaccolni, mint mondjuk neked családod, rokonságod illetve pár kolléga alapján. Nyilván nem a létezö 2 barátom és a szükebb rokoni körböl fogok nagy általánosításokat levonni.

Csak Norris 2017.07.28. 15:19:19

@Void Bunkoid: "Alapvetően az a gond, hogy habár nagyon mennek az egyenlősítő dolgok, "

Az a baj hogy csak abban akarnak egynlöek lenni, ami eddig hátrányos Volt. Ld. nöi parkolók némtországban.
Pedig itt is megy a "mindenki egyenlö". Persze ennek csak akkor kell hangot adni, amikor mondjuk jobb bérezésröl van szó, amit nem is ellenzek. De ha egy pasi állna be a nöi parkolóba, gondolom megszólnák.
Pedig hát egyenlöek vagyunk vagy mi....

gyongyi70 2017.07.28. 15:22:08

@Csak Norris: Bocs, nem mennék most bele ebbe a kinek van több ismerőse játékba. Gyereked van? Ismered a kiskamasz-nagykamasz-kisiskolás generációt? Fiatal felnőtteket? Merthogy erről szól a cikk: milyen képet kapnak a gyerekek a világról.
Én - és ebben önkritikus is vagyok, mert minden jószándékom ellenére is sokat küzdök a gyerekemmel - sajnos féltem a következő generációt, és mivel van fiam is, lányom is, nekik is kis barátaik, úgy látom, főleg a fiúkkal van baj. Kivételek persze vannak, mint mindig, de sajnos az átlag aggasztó.

Csak Norris 2017.07.28. 15:34:38

@gyongyi70: Igen, van.
Én nem látom hogy kimondottan ezzel vagy azzal a nemmel lenne gond.
Csak megyek az utcán, és látom a sok szmombit (smartpfone zombi), ahogy bele vannak a bújva a kütyüikbe.
És közben elgondolkodtam, ha ma lennék fiatal, mondjuk esélytelen lenne valakivel ismerkedni, aki megtetszik a buszmegállóban (mint ánnakidelyén), mert észre Sem veszi a kütyüje miatt, hogy valaki megnézi.

Van az utcánkban pont egy fiatal lány, kutyát is telefonnal sétáltat. De a neme mindegy is, mert fiúból is találnék tuti.

"sajnos féltem a következő generációt, "

Nem tudom hogy érdemes-e félteni, minket is nagyon féltettek, mert a 80as évek más Volt mint amiben a szüleink felnöttek, mégis itt vagyunk.

2017.07.28. 17:40:17

@gyongyi70: ha így beszélsz a fiadról, bünteted a saját csődöt mondott gyereknevelési módszereid miatt, akkor már tudom miért őrjöng a gyereked az apjáért, ha valami nem jön össze.
Ez a közgazdásznak készülés szerintem viccnek is rossz. Egy gyerek nem tudja mi az a közgazdaságtan (annak melyik ága). Sőt, még közgazdászhallgatók is csak kapizsgálják.

"Ami ma a kamaszok körében megy, szimpla időpocsékolás és ártalmas az emberi kapcsolatokra." - az én gyerekkoromban attól rettegett anyám, hogy elzüllünk, mert a haverokkal focizni, pingpongozni meg az erdőbe túrázni, néha pecázni jártunk. Azt mondták akkor, hogy az káros a személyiségre, semmi se lesz belőlünk.
Most a fiatalok mással ütik el az időt. Nekem se tetszik, de nem gondolom, hogy belehalnak.

gyongyi70 2017.07.28. 18:04:26

@Csak Norris: Igen, a lányok is telefonjukkal fekszenek-kelnek, de ők akkor is kapcsolatot ápolnak. Szelfiznek, megosztják, várják a reakciót, chatelnek. A fiúk viszont magányosan üldözik a zombikat. :-(

gyongyi70 2017.07.28. 18:17:29

@karandash: haladjunk sorban:
Mindkét gyerekünket egyformát neveltük, egyforma értékeket próbálva átadni. Cipeltem őket sportolni, túrázni, hogy megszeressék a természetet, a koruknak megfelelő múzeumokba, színházba, később már operába, sokat utaztunk, utazunk, sosem hagytuk őket otthon, hanem jöttek velünk, hogy lássanak világot. Mégis, miközben a lányom versenyszerűen sportol, sok barátja van, alig néz TV-t, a telefont is telefonálásra használja és most is táborban van a barátaival, a fiamat alig tudtuk legalább a családi nyaralásra elrángatni. Tábor, barátok helyett egész nap ül a sötét szobában a számítógép előtt. És sajnos az osztálytársai (fiúk) dettó, ahogy a többi szülőtől hallom.
Miért ne tudná egy kamasz, akinek hamarosan el kell döntenie, melyik egyetemre jelentkezzen, hogy közgazdásznak készül? (Ráadásul két közgazdász diplomás szülő mellett?!) Matekból, töriből nagyon jó, kerületi töri versenyt nyert idén, főleg a gazdaságtörténeti kérdések érdeklik és kamatot számít fel, ha késünk a zsebpénzével ? :-) Az más kérdés, hogy majd kialakul, azon belül mi érdekli.
Persze, minden korban aggódtak a "mai fiatalokért", ha jól emlékszem, ie. 3000-ből származik az első agyagtábla, amin ilyesmiről írtak, és nagyon remélem, hogy később majd kidugják a fejüket a csigaházból, de a mai kamaszfiúk befeléfordulása akkor is aggasztó.
De nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, te is, mivel a szokásos nő szapulás nem jött össze, inkább személyeskedsz, jobb lenne visszakanyarodni az emancipuncik elleni felszólaláshoz.

gyongyi70 2017.07.28. 18:31:46

@Csak Norris: egyébként nem csak én mondom, kutatások szerint is a fiúk a "fertőzöttebbek": www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/11260/tizenevesek-es-az-internetfuggoseg

gyongyi70 2017.07.28. 18:36:38

@gyongyi70: és még (4. oldalon pont, amit mondtam: több fiú, ráadásul a lányok legalább társas kapcsolatokra használják): ppk.elte.hu/file/koronczai_beatrix_tf_magyar.pdf

midnight coder 2017.07.28. 20:31:27

@gyongyi70: "A gyermekeim apja nem játszott ilyenekkel, mert még nem is voltak, de ebből is látszik, hogy nem ettől lett sikeres a szakmájában, hanem a 3 diplomájától és több nyelv tudásától."

Akkoriban nem ilyenek voltak, hanem mások. De a legtöbben bizony játékkal kezdtük: az én korosztályom még HT-1080Z-n (erről már nemigen hallottál) vagy Commodore 64-en (ez talán mond valamit), vagy PC-n. Akkoriban a játékok is mások voltak egy picit, bár igazából a lényegük túl sokat nem változott, max. a külsejük itt-ott. Szoftverfejlesztőként amúgy ma bőven elég egy diploma és egy angol nyelvtudás is hogy jól keress.

midnight coder 2017.07.28. 20:40:19

@gyongyi70: "Mégis, miközben a lányom versenyszerűen sportol, sok barátja van, alig néz TV-t, a telefont is telefonálásra használja és most is táborban van a barátaival, a fiamat alig tudtuk legalább a családi nyaralásra elrángatni. Tábor, barátok helyett egész nap ül a sötét szobában a számítógép előtt. És sajnos az osztálytársai (fiúk) dettó, ahogy a többi szülőtől hallom."

A keresztlányoméknál is hasonló volt a helyzet. A fiútestvére úgy huszonegynéhány éves koráig élt így érettségi után, aztán szépen összekapta magát és most ő is szoftverfejlesztő, és nem is csinálja rosszul. Persze mondjuk ők azért nem egy hülye gyerek, ergo csak attól mert játszik valaki egy sötét szobában, nem lesz automatikusan szoftverfejlesztő. De az aki játszik - és megvan hozzá az agya - előbb-utóbb szeretne csinálni is ilyesmit.

midnight coder 2017.07.28. 20:43:56

@gyongyi70: "Igen, a lányok is telefonjukkal fekszenek-kelnek, de ők akkor is kapcsolatot ápolnak. Szelfiznek, megosztják, várják a reakciót, chatelnek. A fiúk viszont magányosan üldözik a zombikat."

Ezt én nem tartom annyira pozitív dolognak. Mondjuk kis világunkban a dumálás (=kommunikáció) ma mindennek az alfája és az omegája, de az igazság az, hogy akiknek be nem áll a szájuk, azok ritkán alkotnak maradandót. Lehet, hogy egyes területeken jobban érvényesülnek (Pl. politika) de ehhez már más skillek is kellenek (Pl. gátlástalanság).

odamondó 2017.07.29. 00:32:29

@gyongyi70: jó cikk alá írod be ezt a tapasztalatod. Még jobb, hogy te magad írtad egy kommentedben milyen jó hogy erős női példaképek vannak stb. Neked miközben ezeket írod amúgy a szemed nyitva van? Mégis mi van ma a fiúknak példakép? Gondolom a férjed egy szuper papucs otthon. A filmekben meg mindenhol a lányok segge van fényesre nyalva az ő egójuk az egekbe van magasztalva a férfi szereplő meg a legtöbb esetben csak egy szerencsétlen kretén lehet. A fiúk mindenhol le vannak nyomva meg megy mindenhol a bűntudat keltés, hogy minden fickó szemét meg erőszakos pöcs. Közben a srác meg körbenéz próbál jófej lenni, de a csajok lefossák. Értetlenül áll a kérdés előtt a nők azt kommunikálják, hogy utálják az erőszakos férfiakat közben meg az osztálytársnői a legbunkóbb őket lefosó fiúkat orálozzák a wcben... Na ezek után mivel ezt az ellentmondást képtelen megfejteni inkább kockul. Teljesen érthető módon.

De lehetne még sorolni a gigantikus különbségeket: lány posztol egy semmitmondó képet magáról->reakció hogy a fél világ fényesre nyalja a seggét milyen gyönyörű mennyire fantasztikus személy. Fiú posztolja, hogy épp most mássza meg a himaláját->haverok irigykednek nem reagálnak, hegymászó haverok reakciója "pisti oxigénnel mész?? De gagyiii" csajok alapból nem reagálnak mert nehogy már a pisti nagyon elszálljon és azt higgye oda vannak érte kaprasson inkább ő.

Folytassam?

gyongyi70 2017.07.29. 06:47:52

@odamondó: Nagyon vicces. Miből szűrted le, hogy a férjem papucs? Mert nekem is van hivatásom és pénzt is keresek? Akkor most én is írhatnám a te stílusodban, hogy kisapám, ti is döntsétek már el, mi bajotok van a nőkkel? Az is baj, ha levadásszák a pénzes pasikat, majd eltartatják magukat (itt olvastam). Baj, ha csinosak, szexuálisan vonzóak akarnak lenni (nektek) ezért körmöshöz járnak meg plázába (itt olvastam). Baj, ha a nő nem tartatja el magát, hanem neki is van karrierje, mert akkor a férfi papucs (te írtad).
Folytassam?

gyongyi70 2017.07.29. 06:55:25

@midnight coder: Köszi, főleg a bíztatást, hogy lesz ez jobb is. Ennek ellenére nem hinném, hogy szoftverfejlesztő lenne a fiam, mert nem ez érdekli. Mint írtam, a gazdaság érdekli, egyébként nincs vele baj, mert "szorgalmi időszakban" tanul, motivált, készül továbbtanulni, tudja, mit akar az élettől. (Egyébként egy jó közgazdász sem hal éhen és változatos, érdekes pálya, én pl. nagyon szeretem.)
De amit nem értettél: én nem a szakmai pályája miatt aggódom, hanem az emberi kapcsolatai miatt, pl. hogy lesz-e barátnője, majdan családja. Sajnos látok olyan példákat kollégák gyerekei között, akik 20-on, 30-as éveikben vannak, de se család, sőt, még barátnő sem volt (!). Szeretném, ha boldog lenne és amiket olvastam a témában, nem túl bíztató.
Egyébként ez sajnos évről évre romlik. Az osztályfőnöke is minden szülőin elmondja, hogy még az előző osztályában sem volt ilyen mértékű a fiúk "kockulása". Ez az első évfolyama, ami ilyen. És biztos hallottál arról is, hogy Ázsiában, pl. Japánban, ahol ebben előbbre tartanak már aligs szexelnek a fiatalok, mert képtelenek normális kapcsolatot létesíteni.

2017.07.29. 07:37:58

@gyongyi70: a fiúk ma minden fronton be vannak támadva. Női tanerő az iskolákban alapból azt tekinti normális viselkedésnek, ami egy lámyra jellemző. Írod, hogy a fiad jó matematikából, történelemből. Tehát nem buta, csak nem egy instagramon meg facebookon társasági életet élő csajként viselkedik.
Visszagondolva a tinédzser éveimre, nálunk a gimiben is a lányok értek korábban, ami a társasági életet illeti. Csacsogtak, pasiztak, persze nálunk 3-4 évvel idősebbekkel futottak. Egy kamaszfiúnak pont a legrosszabb, mindenki baszogatja, szülei másokhoz hasonlítgatják, de közben a hormonjai is beindultak, de csak kiverni tudja (naponta hatszor, nem vicc), hisz tizenéves kiscsajok pont nem a saját korosztályukkal foglalkoznak. Marad a sötét szobában kockulás, pattanásosan, telegecizett zsebkendők rejtegetése.
A kamaszfiú egy gusztustalan lény, de ha emiatt még a szülei is baszogatják, az a legrosszabb. Főkeg ha a butaságokról csacsogó lánytestvéréhez hasonlítják.
Nem Magyarországon, hanem Amerikában volt szerencsém látni fiatal fiúkat, akik nem gubóztak be. A titok, hogy egyre növekvő felelősséget, terhelést raktak rájuk, de közben díjazták is őket, de nem úgy nyuci puszit ad módon, hanem férfiasan, lehetőségek megnyitásával,még több bizalommal, felelősséggel. Pl. a sráccal, amint lehetett megcsináltatták a jogsit, de onnantól neki kellett ezt-azt elintézni, kocsival elvinni a testvérét iskolába, a családot vasárnap a templomba. És persze a hobbijaira a pénzt is egy nyári munkában kereste meg. Vagy elvitték vadászni, de csak akkor, amikor a biztonságos fegyverkezelés szabályait elsajátította. Ellapátoltatták vele a havat, de ha a szomszéd garázsa előtt is ellapátolta, akkor kapott egy kis pénzt tőle. Ilyen apróságok. Szép lassan beavatták a férfilétbe. Hangsúlyozom, hogy nem egy csacsogó, interneten társasági életet élő kiscsajhoz hasonlítgatták a szülei, nem egy lányt akartak belőle nevelni. Hanem fiút, majd férfit. Nem megszégyenítéssel meg vádaskodással, hanem bizalommal, növekvő felelősséget rárakva. Ehhez persze egy férfi példakép is kell, egy apa figura, akire felnézhet, aki ezeket a dolgokat maga is csinálja, nem női dolgokat művel, hanem kerítést épít, tetőt foltoz, felássa a kertet és utána legurít egy sört, az asszony meg nem vinnyog emiatt, mert a férfi igenis megérdemli.
Ha egy nő neveli a fiút (pláne, ha elvált anya), abból sose lesz férfi. Csak egy frusztrált kis ideggörcs, még ha nem is tanul rosszul. Mert egy nő nem tud fiúból férfit nevelni, ehhez nincs meg a princípiuma.
Ha az apa pont ugyanazokat a dolgokat csinálja, mint az anya (dolgozik, főz, mos, mosogat, autót vezet, mosógépet szerel stb.), akkor nem lesz a fiúnak férfiképe, csak lát két embert otthon, akik ugyanazokat csinálják, jórészt helyette, kinyalják a seggét, hisz ahol apu meg anyu is mosogat ott neki nem kell ezt csinálni.
Az apa férfi legyen, az anya meg nő. Sajnos ma sok nő elfoglalja a férfi territóriumát, a férfi meg kiszorul a hagyományos szerepéből. Különösen elvált vagy rossz házasságban élő anyák még büszkék is rá, hogy nekik nem kell férfi, egyedül is mindent meg tudnak csinálni. Csak egy valamit nem: fiúból egészséges férfit nevelni.

Nagyon fontos a munkára nevelés, mert akinek nincs munkája, annak nincs szabadideje. Illetve szétfolyik az ideje. Ha van valami feladata, "munkája", akkor sokkal értékesebbnek fogja megélni a szabadidejét is, értelmesebben tölti el. Már amennyiben látja a környezetében, hogy dolgozó emberek értelmesen töltik el a szabadidejüket... Olyan csacsogó társasági lény, mint egy snapchaten meg facebookon kurvuló kis tinicsaj úgyse lesz, de ne is akarj belőle kis buta tinikurvát nevelni.

A sorkatonaság baromság volt anno, de legalább pár anyámasszony katonájából férfit csinált. Egy gimis osztálytársam, akiről meg voltam győzödve, hogy egy nyávogó kis buzi (elvált szülők gyereke, a zsarnok anyja meg a nagyanyja nevelte, apja egy puhapöcs komolyzenész volt), olyan mélyhangú, férfias arc lett sorkatonaság alatt, hogy rá se ismertem. Hangsúlyozom, a sorkatonaságot, amilyen akkor volt, azt időpocsékolásnam tartom, de valakikből embert faragott. Volt egy határvonal az életedben, egy beavatási időszak, amikor nem volt ott anyád, hogy kimossa a gecis alsógatyádat és olyan emberekkek kerültél össze, akiknek nem mondhattál nemet, akármilyen sutyerákok voltak.

odamondó 2017.08.03. 21:53:27

@gyongyi70: jó hogy lófaszra se válaszoltál a kommentemből ccsak kiragadtál 1 mondatot gratulálok.
süti beállítások módosítása