Tudod, mikor fizettél legtöbbet tojásért? Emlékszel mennyibe került?

2017. január 29. 23:03 - Napi Csárt

Idén a tojás áfája 27-ről 5 százalékra csökkent. A fogyasztói ára viszont ennek ellenére nem feltétlenül változik előnyösen, hiszen az adókötelezettségen felül még számos tényező befolyásolja. Ha valamiből hiány alakul ki, az automatikus drágulást eredményez. Erre pedig most van esély, mivel a madárinfluenza miatt elrendelt kényszervágások következtében csökkent a tojóállomány, és emiatt emelkedhet a tojás ára is. De mivel a betegség több uniós országot is érint, ezért nehezebb pótolni a hiányzó mennyiséget külföldről. Ennek következtében tojáshiány alakulhat ki.

19 komment

Kiderült, valójában mennyi idősek a kutyák emberi években számolva

2017. január 28. 17:01 - Napi Csárt

Rég megdőlt már az az elmélet, hogy egy kutya év hét emberi évnek felel meg. Ha 7 évvel számolnánk, sok kutya 150 éves embernek felelne meg, és csak két éves korára lenne ivarérett. Ráadásul az is köztudott, hogy a kistestű kutyák tovább élnek, mint nagyobb testű társaik. Az alábbi táblázatból megtudhatod, pontosan hány éves a kutyád emberi években számolva.

kutyaevek.jpg

30 komment

Nagy a korrupció Magyarországon: de tényleg olyan rosszul állunk?

2017. január 27. 10:35 - Napi Csárt

A napokban jelent meg a Transparency International jelentése a korrupcióról. Ez alapján Magyarország hátrébb csúszott, így az Európai Unió országai között már csak három országban nagyobb a korrupció. Elsősorban a környező országokkal és az EU országaival hasonlítható össze a hazai korrupció, ezen a téren pedig elég rosszul állunk. korrktcio.jpg

Más a helyzet azonban, ha világ szinten nézzük meg a korrupció alakulását. Ugyan Magyarország még így is a középmezőnyben helyezkedik el, azonban óriási különbségek vannak egy tipikus afrikai vagy ázsiai országhoz képest. 

 

28 komment

Beteg nemzet a magyar, legalábbis ezt gondoljuk magunkról

2017. január 26. 17:25 - Napi Csárt

Bezzeg a szlovének!

Magyarországon a lakosságnak mindössze a 12,5 százaléka gondolja magáról azt, hogy egészségi állapota jó, esetleg kiváló lenne - világít rá az OECD tanulmánya. Mindez pedig azért érdekes, mert ezzel a vizsgált országok közül sikerült az utolsó előtti helyet megszereznünk. Nálunk egyedül csak a portugálok gondolják magukat még kevésbé egészségesnek. No, de kik kerültek az első helyre?

beteg_nemzet.jpg

6 komment

Ezek Európa legnépszerűbb Twitterei: szerinted ki a legjobb magyar?

2017. január 25. 11:32 - Napi Csárt

A legnépszerűbb magyar Twitter-profillal Palvin Barbi büszkélkedhet, valamivel több, mint 1 millió követője van a modellnek. A legtöbb európai országban egyébként inkább a sportolók, köztük is elsősorban a focisták népszerűek.

A Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában, Lengyelországban, Németországban, a Németalföld országaiban és Portugáliában is focisták a legnépszerűbb Twitter-oldalak, de a spanyoloknál egyenesen a Real Madrid klub oldala viszi a prímet.  twitter.jpg

Az olaszoknál egyébként a Valentino Rossi, MotoGP világbajnok, a svájciaknál pedig Roger Federer, teniszező a legnépszerűbb és szerbiában is egy teniszező, Novak Djokovic a legtöbb követővel büszkélkedő oldal. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása