Ahogy a tavaszból szép lassan belefolyunk a nyárba, egyre jobban esik a fröccs, vagy a könnyű fehérbor, esetleg egy pohár rozé.
Valószínűleg sokan nem isznak meg egyszerre egy teljes üveggel, így az sem mindegy, meddig tarthatjuk el a kinyitott palackot.
Pezsgők, habzóborok: 1-3 napig, hűtőben, speciális pezsgő lezáróval
Könnyű fehér, édes fehér és rozéborok: 5-7 napig, hűtőben, dugóval lezárva
Testes fehérborok 3-5 napig, hűtőben, dugóval lezárva
Testes fehérborok 3-5 napig, hűtőben, dugóval lezárva
Vörösborok 3-5 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva
Erősített borok: akár 28 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva
Forrás: borászportál.hu.
Bag-in-box borok: 2-3 hétig, hűtőben
Forrás: borászportál.hu.