Meddig tarthatjuk el a kinyitott bort?

2015. május 15. 09:33 - Napi Csárt

Ahogy a tavaszból szép lassan belefolyunk a nyárba, egyre jobban esik a fröccs, vagy a könnyű fehérbor, esetleg egy pohár rozé.

Valószínűleg sokan nem isznak meg egyszerre egy teljes üveggel, így az sem mindegy, meddig tarthatjuk el a kinyitott palackot.



Pezsgők, habzóborok: 1-3 napig, hűtőben, speciális pezsgő lezáróval

Könnyű fehér, édes fehér és rozéborok: 5-7 napig, hűtőben, dugóval lezárva

Testes fehérborok
3-5 napig, hűtőben, dugóval lezárva

Vörösborok 3-5 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva

Erősített borok: akár 28 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva

Bag-in-box borok: 2-3 hétig, hűtőben

Forrás: borászportál.hu.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr167459136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pervie but hot (törölt) 2015.08.14. 10:43:40

Aki nem bír meginni egy üveggel, az minek bontja meg?
Ha marad az üvegben, akkor fel lehet ajánlani valami hajléktalannak.
süti beállítások módosítása