Ennyi posta van ma Magyarországon

2015. október 09. 10:00 - Pénzcentrum

Az alábbi grafikonból a magyarországi postai szolgáltató helyek száma olvasható le 2007 és 2014 között. A 2014-es évben összességében csökkent a postai szolgáltató helyek aránya, megoszlásban viszont nőtt a Magyar Posta által működtetett postahivatalok és mobilposták száma.

A Magyar Posta működteti a postahivatalokat és a mobilpostákat, míg a többi szolgáltatástípus (postamesterségek, postaügynökségek) vállalkozási formában, a Magyar Postával partnerségben működik.

Érdekesség, hogy egy csomagot, vagy levelet átlagosan 4 perc alatt adnak fel az ügyfelek a Magyar Postán, a csekkbefizetés elintézése pedig átlagosan három és fél perc alatt megvan. Az utóbbi évekhez képest a várakozási idő is lerövidült, csaknem 20 másodperccel kell kevesebbet rostokolni a postákon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr137950308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása