Végre valamiben Magyarország is tarol! Gondoltad volna?

2015. október 23. 18:00 - Napi Csárt

A közlekedést elősegítő mobilalkalmazások nagyon hasznosak tudnak lenni, de nem szabad vakon megbízni bennük. Jó példa erre a Waze GPS-alapú navigációs szoftver, ami sokak utazását könnyítette már meg. Akadnak azonban olyanok is, akiknek inkább horrorrá tette az utazását. Ilyen például annak a brazil házaspárnak az esete, akiket a Waze nevű app egy veszélyes nyomornegyedbe vezetett, ahol fegyveresek támadtak rájuk. Az idős asszony meghalt, férje pedig csak az autóban szállított ezüst gyertyatartónak köszönhetően élte túl az esetet.

Ugyanez az alkalmazás készített nemrégiben egy tanulmányt, amiben 32 országból 50 millió ember értékelte, hogy melyik országban a legjobb és a legrosszabb élmény vezetni.

waze.png

Több tényezőt vettek figyelembe az értékelésnél, többek között a vezetési élményt, az útminőséget, a közlekedési dugók súlyosságát, illetve az utasok biztonságát a balesetek, egyéb közúti veszélyek és az időjárás alapján.

Az értékelések szerint Hollandia végzett az élen, Lettország lett a második, őt követi az Egyesült Államok és Svédország. Meglepetés, de Magyarország is bekerült a TOP10-be.

Costa Rica, a Fülöp-szigetek, illetve Panama lakosai a legkevésbé elégedettek országukban a vezetési élménnyel, ami a rossz infrastruktúrának, illetve a gyakori közlekedési dugóknak is köszönhető.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr827989945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grgczy 2015.10.24. 13:08:24

Kár, hogy egy újabb színvonalon aluli cikk. A legrosszabbak a jobb oldali lista alján vannak, mégpedig El Salvador, Guatemala és Venezuela a sorrend a negatívak közt...
süti beállítások módosítása