Ezekben az országokban a legnagyobb a vörös hús-fogyasztás

2015. október 31. 10:25 - Napi Csárt

A héten látott napvilágot a WHO legfrissebb jelentése, ami szerint a szalonna, a sonka és a kolbász legalább annyira rákkeltőek, mint a cigaretta. A pácolt valamint feldolgozott húsok pedig az azbeszttel, az arzénnel, az alkohollal és a dohánnyal kerültek egy kategóriába. Ennek fényében itt egy grafikon, ami mutatja, mely országokban eszik a legtöbb vörös húst fejenként.

A sokkoló tanulmány körül nagy vita folyik, sokak szerint nem a húsokkal, hanem az elkészítési móddal lehet probléma, a nagyüzemi módon feldolgozott termékek ugyanis növelik a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr88036036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása