Ezek a központi bankok vásárolják fel a legtöbb aranyat

2015. december 07. 13:00 - Napi Csárt

A központi bankok által felvásárolt aranymennyiség a világ teljes aranyfelvásárlásának 12 százalékát tette ki 2014-ben. 477, 2 tonna arannyal növelték tartalékaikat az előző évben, ami az elmúlt 50 évhez viszonyítva a második legnagyobb összeget jelentette. 2010 óta a központi bankok részben azért váltak jelentős partnerekké az aranypiacon, mivel ingatagnak érzik az európai monetáris rendszert, ezért igyekeznek felhalmozni a tartalékaikat. Az IMF felméréséből kiderült, melyik országok központi bankjai vásárolták fel a legtöbb aranyat 2014-ben.

 

A lista élén sokszoros fölénnyel Oroszország áll, mivel összesen 173 tonnányi arannyal bővítette a készleteit az előző évben. A második helyen 48,1 tonnával Kazahsztán, majd 47,6 tonnával Irak követi őt a sorban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr328139888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása