Ilyen lesz Magyarország 2060-ban

2015. május 17. 10:02 - Napi Csárt

Megjelent az Európai Unió "Ageing Report" című kiadványa.

A kiadvány magyarul "Jelentés a népesség elöregedéséről" címen fut. A lényeg leginkább az alábbi grafikán látszik:  öregedő társadalom, sok nyugdíjas, csökkenő népesség vár ránk 2060-ra.

untitled_1-20150512.png

Szólj hozzá!

Hol élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok?

2015. május 16. 10:01 - Napi Csárt

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege hazánkban jelenleg nem lehet kevesebb, mint 28.500 forint. Vajon hányan vannak és hol élnek azok a nyugdíjasok, akiknek ez a minimális összeg jár?

Budapesten kimagaslóan sokan, 26-an kapnak nyugdíjminimumot. Kerületenként felosztva általában 1-2 szegény nyugdíjas él. A legtöbben a 14. kerületben vannak, összesen 3-an.

A főváros után a legszegényebb nyugdíjasok magas létszámmal 16-an élnek Fejér megyében és 11-en Pest megyében. Utánuk Csongrád megye következik 10 fővel. Találunk azonban olyan megyéket is, ahol nincsen olyan nyugdíjas, akinek a minimumból kellene megélnie. Ilyen például Heves és Tolna megye. Azonban csak 1-1 akad a legszegényebb nyugdíjasból Veszprém, Borosod-Abaúj-Zemplén, és Komárom- Esztergom megyében.




1 komment

Meddig tarthatjuk el a kinyitott bort?

2015. május 15. 09:33 - Napi Csárt

Ahogy a tavaszból szép lassan belefolyunk a nyárba, egyre jobban esik a fröccs, vagy a könnyű fehérbor, esetleg egy pohár rozé.

Valószínűleg sokan nem isznak meg egyszerre egy teljes üveggel, így az sem mindegy, meddig tarthatjuk el a kinyitott palackot.



Pezsgők, habzóborok: 1-3 napig, hűtőben, speciális pezsgő lezáróval

Könnyű fehér, édes fehér és rozéborok: 5-7 napig, hűtőben, dugóval lezárva

Testes fehérborok
3-5 napig, hűtőben, dugóval lezárva

Vörösborok 3-5 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva

Erősített borok: akár 28 napig, hűvös és sötét helyen, dugóval lezárva

Bag-in-box borok: 2-3 hétig, hűtőben

Forrás: borászportál.hu.
1 komment

Csökkentek a devizatartozások, mégsem elégedettek az ügyfelek

2015. május 14. 10:56 - Napi Csárt

A devizahitelesek többségének csökkentek a törlesztőrészletei, de annak mértéke sem mindegy. Ami viszont igazán húsbavágó lehet az adósok többségének, hogy a tartozások jóval kisebb mértékben csökkentek, mint amire a nyilatkozatok alapján számítani lehetett.

Ugyan a jegybank megpróbálta a felhívni az adósok figyelmét, hogy ne várjanak magas visszatérítési összeget, sok ügyfél mégis túlbecsülte azt, hogy mennyi jár vissza neki.

Az előzetes adatokból az látszik, hogy az adósok felének kevesebb, mint 20 százalékkal csökkent a tartozása. Esetükben átlag alatti visszatérítésről van szó, valószínűleg ők azok, akik elégedetlenek a devizahiteles mentőcsomaggal.

 

3 komment

Mi a második legnépszerűbb keresőszó a Google-ön? És miért keres valaki erre?

2015. május 13. 09:47 - Napi Csárt

Érdekes eredményt kapunk, ha megnézzük, mire kerestek tavaly Amerikában a leggyakrabban.
google-headquarters-sign.jpgAz első helyen a Fecebook áll, majd maga a Google. A YouTube is népszerű keresőszó (érdekes, ezeket a szavakat elég lenne beírni az URL-mezőbe, egyből kidobná az oldalakat.) Népszerű még a Craigslist apróhirdetési oldal is. A "pornó" kifejezésre is meglepően sokan kerestek rá, de a sex, az Amazon és a Yahoo is befért a TOP10-be.

De tényleg, miért keres rá a Google-ön valaki a Google-re?

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása