Van 10 perced? Ennyi idő alatt akár 10 milliót is kereshetsz

2015. október 18. 10:05 - Napi Csárt

Neked megérne 10 perc metrózás 10 millió forintot; vagy mindened a jó lokáció? Nem vicc, elképesztő árkülönbségek mutatkoznak a budapesti metró vonalán. Metrótérképünkön mutatjuk a budapesti lakásárakat:

budapesti_metroterkep.jpg

Ha kíváncsi vagy a részletekre ITT elolvashatod.

Szólj hozzá!

Hány lakástűz van évente Magyarországon?

2015. október 17. 10:10 - Napi Csárt

Magyarországon közismerten az ingatlan számít az egyik legfontosabb befektetési formának. A házak, lakások általában a családok legértékesebb vagyontárgyát jelentik, generációk számára - de persze nem csak ezért nagyon fontos az, hogy jól válasszunk lakásbiztosítást.
laktuzblog.jpg
Lakásbiztosítás választásánál fontos szempont, hogy a megkötött szerződés az adott ingatlan és ingóság értékének, valamint biztosítási kockázatainak megfelelő védelmet nyújtson, hogy kár esetén a kártérítés összege fedezze a helyreállítást, az újra beszerzést. Ehhez elengedhetetlen, hogy szerződéskötéskor pontosan meghatározzuk a biztosítani kívánt vagyontárgyak értékét.

Döntés előtt érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók termékeit és szolgáltatásait, hiszen ma már rengeteg újszerű szolgáltatás megjelent a lakásbiztosítási piacon, amit egyes konstrukciók tartalmaznak, mások viszont nem.



Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen értékkel kell számolni a biztosítások kötésénél. Ingatlanok esetében sokan a ház/lakás piaci értékével számolnak, pedig sokkal inkább az újjáépítési érték az, ami számít. Egy nagyobb kár esetén ugyanis a piaci érték nem irányadó, a biztosítónak azt az összeget kell térítenie, amelyből az adott ingatlan újra felépíthető. Hasonló a helyzet az ingóságok esetében is, ahol a biztosításnak szintén a pótlás költségét kell fedeznie. Bútoraink, ruháink értéke meg sem közelíti azt az összeget, amit például egy lakástűz miatt szükségessé váló pótlás jelent, hiszen ilyen esetben nem használt bútort és ruhát vennénk, hanem újat.


1 komment

Itt végzik el a legtöbb plasztikai műtétet a világon

2015. október 15. 11:06 - Napi Csárt

A kutatók a világ minden tájáról megkérdezték a plasztikai sebészeket, hogy milyen műtéteket végeztek el 2014-ben, ami alapján az is kiderült, melyek azok az országok, ahol a legtöbb szépítészeti beavatkozást végezték.

plastic_surgery1.png

A legfrissebb felmérések szerint a mellplasztika, a botox és a zsírleszívás népszerűbb, mint valaha.

Bár India, Oroszország és Törökország is éllovasnak számít a plasztikai beavatkozások számát tekintve, Dél-Korea és Japán messze megelőzik őket, ahol elsősorban a szem- és orrplasztika elterjedt.

Nem is beszélve az Egyesült Államokról, ami torony magasan az első helyen szerepel.

Érdekesség, hogy a TOP 8-as listán három latin-amerikai ország, Brazília, Mexikó és Kolumbia is szerepel.

 

1 komment

Globális felmelegedés, ISIS, stb.: ettől retteg leginkább a világ

2015. október 14. 15:05 - Napi Csárt

A Pew Research Center friss felmérése szerint a világ legnagyobb félelme nem más, mint a globális klímaváltozás. Toplistájuk szerint elsősorban Latin-Amerika, és Afrika országaiban nyugtalankodnak emiatt az emberek. Az összesítés szerint a felmérésben részt vevő 40 országnak közel fele pedig a a bizonytalan világgazdasági helyzetet rangsorolta a második helyre.

napicsart_2.jpg

Bár a globális felmelegedéstől, illetve a pénzügyi krízistől Európában és a Közel-Keleten is tartanak, ezekben a térségekben mégis az ISIS rémíti meg leginkább a lakosságot. Ugyanakkor az iráni nukleáris program inkább csak Izraelt és az Amerikai Egyesült Államokat nyugtalanította, míg a hekkertámadásoktól az amerikaiak, és a dél-koreaiak tartanak legfőképp.

Az Oroszország és a szomszédos országok közötti feszültség, valamint a Kína illetve a környező államok közötti területi viták miatt pedig jórészt csak a helyiek izgulnak.

3 komment
süti beállítások módosítása