Ezek a legjobb bor és sajt párosítások

2016. január 11. 12:15 - Napi Csárt

Sokan nem tudják, hogy a borokhoz milyen sajtok illenek a legjobban. Összegyűjtöttük a legjobb párosításokat, amivel lenyűgözheted a barátaidat az esti borkóstolón, vagy meglepheted a családot vacsora után.

fb_img_1452424873949.jpg

A fehérborok közül a chardonnay a francia brie fehérpenészes lágysajt ízvilágához illeszkedik a legjobban, a sauvignon Blanc-t pedig leginkább a svájci gruyère félkemény sajttal érdemes fogyasztani. A hazánkban is népszerű rizlinget a méltán híres francia márványsajthoz, a rokforthoz ajánlják a szakértők.

A vörösborokat a kemény és félkemény sajtokkal szokás párosítani, a világszerte elterjedt merlot leginkább a holland gouda sajthoz passzol, a cabernet sauvignont pedig a tehéntejből készült népszerű angol cheddar sajttal érdemes fogyasztani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr138260854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása