Miért nem fizetjük ki időben a számlákat?

2016. január 11. 15:00 - Napi Csárt

Az elmúlt 12 hónapban a magyar háztartások 51 százalékával fordult elő, hogy legalább 1 számlát késve fizetett pénzügyi nehézségek miatt. Jelentős részük (45 százalék) több, akár ötnél is több számla esetében is így járt – derült ki az Intrum Justitia 2015-ös Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéséből. A késedelem oka az esetek többségében a fizetőképtelenség, de figyelmetlenség is meglehetősen gyakori. A szándékosság csak kis százalékban játszik szerepet, ahogy egyéb okok is.

A kutatás adatai alapján a határidőn túl fizetett számlák között a mobiltelefon- és internetszámlák, valamint a közüzemi díjak állnak a vezető helyen, míg a legpontosabban a gyerekekkel (óvodai és bölcsődei költségek, tandíj) és a lakhatással kapcsolatos költségeket fizetik a magyarok.

csekkolo_rgb_v1-01-1.jpg

Ha fizetésképtelenség miatt rendszeresen késve fizeted be a számláidat, akkor segíthet, ha tudatosan tervezed a kiadásaid. Próbáld ki a Csekkolót, ahol a befizetett számláidat és egyéb költségeidet 
vezetheted és hónap végén meg tudod állapítani, hol is úsztál el. A rendszer segítségével készíthetsz magadnak egy személyes költségvetést, így könnyebb a spórolás. szamlacsekkolo.hu -n meg is nézheted, hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A bejegyzést a Csekkoló támogatta.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr18260942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozesapo 2016.01.11. 21:35:52

Idióták, adjatok rendes fizetést a dolgozó embereknek!!!!! Nem ilyen csekkoló meg egyéb oldal kell. Az az 55% vagy eszik v. fizeti a számlát, ennyi.

_droid_ 2016.01.11. 23:00:18

hehehe, kitettek ugyanabbol paroldalas doksibol a 2. grafikont is, gondosan atkonvertalva fektetett oszlopokka :) es persze ez is cimlapos lett, a csekkolo tamogatasaval :))) most persze nincsenek itt az olvtarsak, akik szerint "ezt nem is az index.hu irja, nem latod hogy blog.hu te hulye?" a csekkolo fizet a "blogger"-nek az index meg kirakja a reklamot puszira :D na de akkor itt is megkerdem, mint a multkor:

elofordult 1 vagy tobb szamla kesve fizetese: 62%
keses oka penzugyi nehezseg volt: 55%
tehat penzugy nehezseg miatt kesett: 51%

heh? valami matekos segitseg mar, hogyan jon ez ki a direktor urnak.

www.intrum.com/Documents/Hungary/Fogyasztoi-Fizetesi-Felmeres_2015/Sajt%C3%B3k%C3%B6zlem%C3%A9ny_Eur%C3%B3pai%20Fogyaszt%C3%B3i%20Fizet%C3%A9si%20Jelent%C3%A9s%202015.pdf
süti beállítások módosítása