A villanyszámlán spóroltunk a legtöbbet 2015-ben

2016. január 12. 15:00 - Napi Csárt

A rezsicsökkentések következtében 373 milliárd forintot takarítottak meg a lakossági fogyasztók az elmúlt két évben - állítja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. 2015-ben összesen több mint 268 milliárd forint volt a lakosság rezsimegtakarítása. A villanyon és a földgázon spóroltunk a legtöbbet, ez a kettő az összes megtakarítás több mint 80 százalékát teszi ki.

tabla_rezsi.jpg

Az energiaköltségek csökkentésének eredményeképpen a lakossági rezsihátralékok jelentős mértékben csökkentek az elmúlt években. A legnagyobb tartozást a villamosenergia-szolgáltatóknál halmozták fel a lakosok. Itt közel 10 milliárd forinttal csökkent a lejárt határidejű hátralék, amely a tartozások harmadát jelenti.

csekkolo_rgb_v1-01-1.jpg

A rezsispórolás mellett úgy tudsz hatékonyan pénzt megtakarítani, ha tudatosan tervezed a kiadásaid. Ebben segít neked a Csekkoló, ahol a befizetett számláidat és egyéb kiadásaidat vezetheted és hónap végén meg tudod állapítani, hol is úsztál el. A rendszer segítségével készíthetsz magadnak egy személyes költségvetést. A  szamlacsekkolo.hu-n meg is nézheted, hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A bejegyzést a Csekkoló támogatta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr788260980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása