TOP 10: ezek a legnagyobb teafogyasztó országok

2016. február 06. 10:00 - Napi Csárt

A rendszeres teázás stresszoldó hatású, jót tehet a fogaknak, és akár a tumoros betegségek kockázatát is csökkentheti. Míg itthon átlagosan 278 gramm teafű kerül a csészéinkbe fejenként egy évben, addig a legnagyobb fogyasztónak számító törökök több mint tízszer annyi, 3,2 kg teából készült italt isznak évente.

Nem látod a Napicsártot? Kattints IDE!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr168362552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehérfarkas 2016.02.06. 22:57:20

Nem lepődöm meg a listán. A muszlim országokban a teázásnak nemcsak nagy hagyománya van, hanem külön rituáléja is.
Angliában és volt Brit Birodalomhoz tartozó angol-szász-kelta területeken pedig a gyarmatosítási időkbe nyúlik vissza a teázás hagyománya, hiszen a britek terjesztették el az egész világon a teázást, és a brit Kelet-Indiai Társaság egyik legfőbb bevételi forrása a tea volt a gyapot és az ópium mellett.
Oroszországban pedig szintén gyorsan elterjedt és népszerűvé vált a teázás, és saját teakultúrájuk alakult ki. Annak idején a régi rendszerben nálunk is lehetett kapni a szovjet szamovárokat.
süti beállítások módosítása