Elkeserítően alacsony a mobilnetek száma Magyarországon

2016. február 24. 14:58 - Napi Csárt

Szélessávban sem állunk túl rózsásan

Magyarország az utolsó helyen kullog az OECD országok között a mobilnetes előfizetésekben, 100 főre mindössze 40 ilyen jut. Nagyjából 60 százaléka ezeknek szélessávú elérés. Ennél kevesebb a szélessáv Görögországban, Szlovéniában és Finnországban  alacsonyabb a szélessáv aránya, de ezekben az országokban (Görögországot kivéve) jelentősen magasabb a mobilnet-előfizetések száma.

Érdekes egyébként, hogy alegtöbb mobilnettel rendelkező országban (Finnország) alig találunk szélessávot. Az viszont nem meglepő, hogy az USA mobilnet előfizetései szinte kivétel nélkül szélessávú elérések.mobil_szelessav.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr998416176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brett Georege 2016.02.25. 13:02:55

"Elkeserítően" alacsony?
Jöjjön minden drót nélkül, ami dróton is jön?
Pedig Magyarország jobban teljesít - ja, rákban.

Right Wing 2016.02.25. 14:01:40

Mi ebben az elkeserítő? Legfeljebb az, hogy vannak barmok, akik a telefonjukat basztatják végeláthatatlanul. Hülyeség. Ha gép előtt ülsz, azon böngéssz, ha meg felállsz előle, hagyd abba a picsába! Kell egy kis idő, amikor nem vagy belegyógyulva a monitorba.

Szarazinda 2016.02.25. 18:54:40

@Right Wing: wifi tetheringről hallottál-e?

¿Qué tapas hay? 2016.02.25. 22:52:03

Szerintem kicsit félre lett értelmezve ez a csárt.

A "standard mobile broadband subscription" szélessávú internetelérésre IS alkalmas komplex szolgáltatás. (per def: Standard mobile subscriptions are typical voice subscriptions which also provide access to the Internet but are not purchased separately.) A "dedicated mobile data subscription" pedig CSAK adatátvitelre alkalmas mobil szolgáltatás (per def: dedicated data services over a mobile network which are purchased separately from voice services as a stand alone service).

Másrészről az alacsony mobilnet-használati arány oka a viszonylagosan jó vezetékes/kábelnet ellátottság, illetve a mobil szolgáltatások - más EU országokkal összehasonlítva - kiemelkedően magas ára, valamint a "standard mobile broadband" szolgáltatásoknál az alacsony havi adatmennyiségi keret.
süti beállítások módosítása