Ezzel már tuti teleszülnék a magyarok a Kárpát-medencét

2016. március 05. 10:49 - Napi Csárt

A szülés után a világszerte jellemzően a nők maradnak otthon a gyerekkel. Sok helyen megvan arra a lehetőség, hogy az apa maradjon otthon, de olyan ország is akad, ahol mindkét szülő huzamosabb ideig részt vehet a csemete életében. Elég sűrű gyermekáldással szinte folyamatosan, éveken keresztül otthon lehetnek a kóreai és a japán apukák a családdal, mivel ezekben az országokban 53, illetve 52 hét az apák születési szabadsága az OECD adatai szerint. 

Magyarországon egyébként mindez legfeljebb egy hét lehet, pedig a születések számának növelését valószínűleg segítené ennek a növelése. Persze kérdéses, hogy a kieső munkaerőt a magyar vállalatok tudnák-e érdemben pótolni, hiszen

  • Egyrészt a megfelelő szaktudás miatt, 
  • Másrészt fizetett szabadságról van szó.

apak_szulesi_szabadsaga.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr508444026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ozarkhillbilly 2016.03.06. 03:13:29

Ennek ellenere Japanban egyre oregedik a lakossag. USA-ban es Kanadaban meg a munkahelyi benefit resze a paternity leave, es egy evig is tarthat. Persze nem kulimunkasoknak van ilyen csomag.
süti beállítások módosítása