Kiderült: így kapták vissza a devizahitelesek az elszámolásukat

2016. március 17. 17:29 - Napi Csárt

A legtöbb adósnak "csak" a tartozása csökkent

Ma tette közzé az MNB a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Jelentését, amely 2014 közepétől 2015 végéig zajlott pénzügyi eseményeket foglalja össze. A legnagyobb horderejű ezek között a banki elszámolás volt, amely során a pénzintézetek jelentős összegeket adtak vissza az ügyfeleknek. 

A még élő szerződéseknél a tartozásból vonták le a visszajáró pénzt, ez összesen 474 milliárd forint volt. A megszűnt hiteleknél viszont az ügyfeleknek készpénzben juttatta el az összeget a hitelező, 184,5 milliárd forintot fizettek ki így. A követeléscsökkentésre elszámolt összeg is jelentős volt, 68,9 milliárd forintot "kaptak vissza" így az adósok. Kevés volt viszont a hitelkiváltásra elszámolt összeg, mindössze 6,6 milliárd forintja érkezett meg így az ügyfeleknek. 

Ha nem látod a Napicsártot, akkor kattints IDE!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr908490288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása