Hiába nagy a buli: itt biztos, hogy nem kapsz majd alkoholt

2016. április 06. 16:32 - Napi Csárt

Hazánkban (ahogy a térkép is mutatja) 18 éves kortól ihatunk alkoholt hivatalosan, ha külföldre utazunk, akkor viszont eltérőek lehetnek ezek a szabályok. Van olyan ország, ahol már a 16 évesek is fogyaszthatnak alkoholt, azonban a meglepő az lehet, ha valaki itthon már betöltötte a 18-at, azonban külföldön mégsem kaphat italt. 

A hollywoodi filmekből ismerhetjük, hogy az USA-ban például 21 éves kortól szolgálnak minket ki alkohollal, de nem kell ennyire messzire menni a hazainál szigorúbb szabályokhoz. A skndináv országokban például egyes esetekben 20 éves korig kell várni az italozással, és Izlandon is a 20-at kell betölteni ehhez. Az arab országok jelentős részében azonban egyáltalán nem szolgálna fel alkoholos italokat, így Szaúd-Arábiában, Jemenben, Szudánban. Líbiában, Iránban, Bangladesben és Afganisztánban sem italozhatunk kedvünkre, a korunktól függetlenül.alkohol.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr198573982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása