Ezekben az országokban végezték ki a legtöbb embert 2015-ben

2016. április 10. 09:30 - Napi Csárt

Az Amnesty International jelentése szerint a tavalyi évben az egyes országok több embert végeztek ki világszerte, mint 1989 óta bármikor. A hivatalos kivégzések száma legalább 1 634-re tehető, de az Amnesty becslései szerint több ezer embert végezhettek ki Kínában is, azonban erről nincsenek nyilvános adatok.

kivegzesek.JPG

A hivatalosan is végrehajtott kivégzések 90 százalékát Iránban, Pakisztánban, és Szaúd-Arábiában hajtották végre. Annak ellenére, hogy a 28 kivégzéssel 1991 óta tavaly volt a legalacsonyabb  Amerikában a kivégzések száma, az USA még így is befért a lista ötödik helyére. Ezen felül Irak, Szomália, Egyiptom, Indonézia és Csád is felkerült a listára.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr588578672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.13. 15:07:07

Na ezek közül meg lehet lesni, hogy hol van garanciákkal körülbástyázva a büntetőeljárás. Igen, a gyűlölt USA-ban. Ott is vannak hibák és persze pont emiatt ellenzem is a halálbüntetést is józan ésszel. Szívem szerint a legaljasabbakat kivégezném, de ismerve az Államot (mindegy melyikről van szó), nem tartom jó ötletnek.

A US-szel se az a fő baj, hogy van halálbüntetés, hanem hogy mondjuk szexuális bűnözőként regisztrálnak egy 7 éves gyereket, mert megpuszilja az iskolatársát, 60 évre lecsuknak füves cigiért egyes államokban stb. Tele vannak a börtönök gyerektartással, asszonytartással elcsúszó férfiakkal, a sittesek több mint fele azért ül, mert elszívott egy növényi ágvégződést. Na ez a baj.
süti beállítások módosítása