Gondolnád? Ennyiből eszik egy család a világ különböző országaiban

2016. április 28. 12:55 - Napi Csárt

A MoveHub kiszámolta, hogy egy átlagos, négyfős angol család heti menüje mennyibe kerülne a világ különböző országaiban. Az összegeket a helyi fizetésekhez mérték, és mint kiderült, van olyan ország, ahol a heti bér 275 százalékába kerülne a család élelmezése.

cost-of-feeding-family-of-four-full.jpg

 

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr768667230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkvisitor 2016.04.29. 09:38:14

Igazából csak ott van 60% felett, ahol egész évben meg lehet élni fűtés nélkül.

2016.04.29. 12:41:17

Az ábra azt mutatja számomra, hogy ahol az út szélén is megterem a majomkenyér, a kókuszdió meg a gnúpatapörkölt, ott alacsonyak a jövedelmek. Viszont ott szaporodnak eszetlenül az emberek. Hm. Ahol meg a klíma kemény, ott igencsak összeszedték magukat az emberek.

Továbbá az angolok olyan dolgokat esznek, ami mondjuk Kínában, Indiában vagy Afrikában nem szokásos, ezért ott drága is lenne, de ha mondjuk egy angol akarna eredeti kínai módon étkezni, akkor meg az neki nem lenne elérhető. De se Kínában, se Indiában nem kell éheznie az alacsony jövedelműeknek se, mert helyben minden olcsóbb, ami helyi dolog.

Az lehet, hogy mondjuk az ávra szerint a kanadai fizetésből jobban kijönne ez a brit menü, de Kanadában bizony drága az élelmiszer, gyümölcs, zöldség mind import, szépen felfújt amerikai cuccok.
Az amerikaiaknál a magasabb jövedelem miatt kisebb az erre a hipotetikus brit menüre arányaiban elköltött fizetés, mint mondjuk a franciáknál. De egy francia a viszonylag alacsony jövedelmével is egészségesebben táplálkozhat, mint egy amerikai.

Ez a chart tehát megmutatja, hogy a jövedelmek eltérnek világszerte. Ki gondolta volna... De mondjuk egy átlag brithez képest csóró átlag kínai se éhezik, csak mást eszik, olcsóbb kínai ételeket.

A chartból látom, hogy miért vándorolnak el tömegesen a britek Kanadába, Ausztráliába. Magasabb fizetések és alacsonyabb megélhetési költségek.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.04.29. 13:28:47

Vannak kétségeim. Pl. Kubában megvehető egy angol család heti étele egy átlagember heti jövedelmének 30 %-ából? Ez ökörség, egy átlag kubai heti 3000 Ft körül keres, 900 Ft-ból élelmezhető egy angol család?

Szóval ez az egész valahogy nagyon nem jó.

Bicepsz Elek77 2016.04.29. 13:38:16

Anglia egy vilagkereskedelmi kozpont! A volt gyarmatokon(Afrikaban foleg)sz.re-hugye leszedik a gyumolcsot/zoldseget stb. A szallitas is olcso!! Es nagy a valasztek is!! Ha csak maguk termelnek az elelmiszert nem elhetne ott 60 millio ember mert ehen halnanak!!
Afrikaban stb. meg jobban megeri exportalni az elelmiszereket,mint helyben eladni(az Orosz birodalomban a 18-19. szazadban hasonlo tendenciak voltak: egyes teruleteken hatalmas ehinsegek voltak, mig a lengyel es ukran teruletekrol gabonat exportaltak hajon Angliaba es Franciaorszagba(igaz a vasutig hajon sokkal jobban meg is erte szallitani es kb 8x-arat kaptak nyugaton,mint Oroszorszagban a kereskedok).
süti beállítások módosítása