Még mindig feltörekvő ország vagyunk: többen megelőztek minket a keleti blokkból

2016. június 06. 14:20 - Napi Csárt

A születéskor várható élettartamot sokszor a gazdasági fejlettség határozza meg. A KSH adatai alapján ez jelenleg 76 év, ezzel pedig majdnem belecsúszunk a világtérkép készítői által meghatározott legmagasabb kategóriába. Az EU országai közül egyébként mindenhol a két legmagasabb kategóriába sorolhatók az országok.

A volt keleti blokk államai közül (ha az NDK-t nem számítjuk külön országnak) Lengyelország, Csehország, Szlovénia és Horvátország tudott beleférni a legmagasabb kategóriába. A legrosszabbul egyébként Afrika áll, itt több olyan országot is találunk, ahol 55 év alatti a születéskor várható élettartam, ilyen például a kontinens egyik legnépesebb országa, Nigéria is. varhato_elettartam.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr888784090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása