Az európai migráns"válság": térképeken a valóság

2016. július 20. 11:51 - Napi Csárt

Újabb érdekes, az Egyesült Nemzetek népességi osztályának (UNPD) felmérését, illetve az Eurostat adatait górcső alá vevő térképekkel rukkolt elő Jakub Marian, cseh nyelvész, matematikus, művész. Lássuk, mit mutatnak a hivatalos statisztikák az európai migráns"válságról".

#1. Európa egyes országaiban leggyakrabban előforduló külföldön született népesség.

eu_migracio_1.jpg

#2. A külföldön született népesség, az adott ország népességének arányában (%)

eu_migracio_2.jpg

#3. A bevándorlók számának alakulása, az adott ország népességének arányában 2010 és 2015 között (%)

eu_migracio_3.jpg

#4. A 2010 és 2015 között leginkább bővülő bevándorló népesség Európa egyes országaiban

eu_migracio_4.jpg

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr68902764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.07.20. 20:07:45

Akik európán belül vándorolnak, azokat nem migránsnak hívják, hanem expat-oknak. Általában van végzettségük, nyelvismeretük, európai kultúrájuk, és a befogadó országban befizetők az államkasszába.

nincs semmi baj! 2016.07.20. 21:22:47

@midnight coder: A migráns és az expat közöt nem ez a különbség. Az expat csak időlegesen tartózkodik az adott országban, a migráns pedig letelepedési szándékkal költözik egy másik országba. Manapság valóban szokás az expatriate kifejezést a tanult, rövid ideig maradókra is használni, de ettől még a hosszú időre letelepedni szándékozó más országban élő európai is migráns.

Walterhal 2016.07.20. 21:35:20

Jó pár országban a 2. ábra adatait befolyásolta a 2. világháború utáni kényszerű áttelepülés/áttelepítés, határok átrajzolása.

porthosz 2016.07.20. 22:12:16

Mondjuk ez a matematikus-müvész-nyelvész éppenséget megkülönböztethetné az EU-n belüli természetes munkaerőmozgást, ami az EU egyik fő lényege és semmi de semmi köze a migránsokhoz... Persze akkor nem ilyen szép grafikonok jöttek volna ki...

A nagy kedvencem még az, amikor arról jön a kimutatás hogy a migráns ellenesség ott a legnagyobb ahol a legkevesebb a migráns. Vazze, hát persze, hisz azok a részek látják mi lett a migráns sújtotta részekből és köszönik de nem kérnek belőle.

Ludovikás Levente 2016.07.20. 22:37:00

Ennek úgy nincs értelme ahogy van. Mert mihozzánk a "román" jön az ábra szerint, amiről persze tudjuk mit jelent valójában, Oroszországba meg az ukrán, amiről a tájékozottabbak szintén tudják hogy ukrajnai orosz menekült, és így tovább

Az igazán érzékeny, harmadik világból érkező migráció meg annyira sötét folyamat, hogy komolytalan beírni a tizedszázalékokat, hiszen az egyes becslések között 50%-nál is nagyobb az eltérés. Sok százezer, talán milliónál is több muszlim bevándorló szőrén-szálán eltűnt Európában valahol

2016.07.21. 04:36:53

ha csak ilyen "bevándorlók" lennének EU-n belül, ezzel nem lenne semmi baj. és sztem az EU által elfogadott trv, mely szerint menedéket kell adni, a háborús övezetből érkezőknek, azt olyanoknakra értették, akik az EU-n belül menekülnek egyik országból a másikba, nem pedig a világ egészére vonatkozik. pl. annak idején a koszovói albánoknak

midnight coder 2016.07.21. 06:58:17

@nincs semmi baj!: Nem. "An expatriate (often shortened to expat) is a person temporarily or permanently residing, as an immigrant, in a country other than that of their citizenship. The word comes from the Latin terms ex ("out of") and patria ("country, fatherland").

In common usage, the term is often used in the context of professionals or skilled workers sent abroad by their companies.[1]"

midnight coder 2016.07.21. 07:00:21

@lujo1111: Más az itt dolgozó német, portugál, olasz, lengyel, indiai, stb. szoftverfejlesztő kolléga, és más a szír kecskepásztor.

nincs semmi baj! 2016.07.21. 07:24:04

@midnight coder: Na ja, mint mondtam mostanában használják ebben az értelemben is. Érdekes egyébként, hogy ugyanennek a wiki bejegyzésnek a holland verziója szerint az expat csak időlegesen tartózkodik az adott országban ellentétben a migránssal, aki letelepedési szándékkal költözik. Lehet, hogy nem a wiki a legmegfelelőbb forrás?

Nagyorrú Barbi 2016.07.21. 09:28:11

A ballibek a mai zsindexben magasabb fokozatra kapcsoltak. Legalább 3 cikk szól a migráns imádatról. Ragadjanak össze velük!

chrisred 2016.07.21. 09:54:38

Ezeregy módon lehez csűrni-csavarni a fogalmakat, de végeredményben mindenki migráns, aki nem abban az országban él, mint ahol született.

karldergrosse 2016.07.21. 11:38:23

@porthosz: Eppenseggel olvasni es ertelmezni is megtanulhatnal, na meg a földrajzot is neha tanulhatnad! Europarol van szo, nem az EU-rol! Tehat ugyanugy beletartozik Svajc es Moldova is! Azonkivül összehasonlito adatkent ott vannak az utobbi 1 ev adataival korrigalt szamok is... Mondjuk ehhez objektiven kellene nezni a szamokat, nem narancsszinü szemüvegen keresztül...

karldergrosse 2016.07.21. 11:41:20

@Nagyorrú Barbi: Mocskolodason kivül mast is tudsz? Mondjuk a temahoz erdemben szolni? Ja, masra nem telik töled, ez a magyar (fidesz) kultura... Nektek barmiröl van szo, csak ugyananzok a fogalmak jönnek egybites agyatokbol elö: a gyurcsanyozas, ballib, libsibolsi, migrancs... Haaaat eleg nagy szellemi szegenysegben eltek...

karldergrosse 2016.07.21. 11:46:30

@midnight coder: Talalkoztal mar egyetlen szir kecskepasztorral? Beszeltel mar eggyel is? Ja, azt nem tudsz, mert ö beszel angolul, te meg csak a plakatlozungokat erted - de azt is csak ha max. 1 soros es magyarul... Egyebkent elarulom neked, hogy a menekültek közül mar 30 ezren (!!!) alltak munkaba Nemetorszagban! Ha pedig tudnal hivatalos statisztikakat is olvasni (Eurostat), akkor abbol kitünik, hogy a nyugati EU-orszagokban lako migransok dolgozo/adofizetö aranya magasabb, mint az adott orszag allampolgaraie... Na ilyent persze mar nem hoz le a kurucinfo meg a 888...

karldergrosse 2016.07.21. 11:52:55

@midnight coder: Latszik, hogy a fideszpropaganda a hozzad hasonlo szellemi szegenyeknek szol... Szoval közölj mar nehany szamot, hany migrans (tartosan betelepült es NEM menekült) portugal, indiai vagy olasz szoftverfejlesztö is el Magyarorszagon? es hany elismert menekült, ill. melyik orszagbol es milyen vegzettseggel? Aztan milyen magyar törveny szerint szabadna egy menekültnek dolgoznia? Mert eddig tilos... de mehetünk tovabb a szamokkal: Hany romaniai "magyar" allampolgar ment tovabb Nyugatra, akiknek nincs bejelentett magyar lakcimük es nem fizetnek adot? Hagy "magyar "ukran" nyugdijasnak nincs magyar lakcime, nem fizet adot, de kap magyar nyugdijat? Ezt ugyanis nem az EU vagy UNHCR fizeti, mint a menekültek ellatasat, hanem TE es minden adifizetö...

porthosz 2016.07.21. 11:59:52

@karldergrosse: ne zavartasson a tény hogy a grafikonon lévő országok 80% EU ország... Persze beszélhetünk orosz migráns válságról (haha), de ugye te is tudod hogy nem erről szól a történet.

És bizony ez a grafikon igen csak nagyvonalúan kezeli az eu-n belüli szabad munkaerőmozgást. Legalábbis azért elég érdekes dolog egy kalapban kezelni a németországi lengyel munkavállalókat a papirok nélküli irakiakkal...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.21. 12:41:40

@karldergrosse: Hazudsz ! 54-en álltak munkába, és 500-an vesznek részt gyakornoki programokban a millióból. Azt meg remélem nem gondoltad komolyan, hogy "beszélnek angolul". Ennek a milliós tömegnek a zöme semmiféle idegennyelvet nem beszél, és jó részüknek semmiféle szakképesítése nincs.
Persze a hazug ballib média mindig megtalálja a százból az egyetlen egyetemistát, és azt próbálja elhitetni, hogy mindegyik ilyen. Tipikus valóságidegen ostoba polkorrekt hozzáállás. Szánalmas politikai oldalad ezért tart ott, ahol..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.21. 12:46:53

@chrisred: Gondolom az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás elvéről még nem hallottál..

karldergrosse 2016.07.21. 12:53:48

@porthosz: Na akkor olvasd el meg1x amit irtal... Papirok nelküli iraki munkavallalo... Szoval ha nincs papirja, akkor hol van regisztralva? Hol dolgozhat egy nem elismert menekült? Akinek nincs bejelentett lakcime, az seholsem vallalhat munkat, barmilyen allampolgarsaga vagy tartozkodasi statusza van! Ja, a tenyek teged nem erdekelnek...

karldergrosse 2016.07.21. 12:55:33

Latom, olvasni es ertelmezni te sem tudsz! Szo sincs itt EU-rol, hanem Europarol! Mert ugye Svajc es oroszorszag nem EU! Es nem is munkavallalokrol van szo, hanem migransokrol (letelepült betelepülökröl!) es nem menekültekröl...

Csuti Ördögüző 2016.07.21. 13:06:52

@karldergrosse: hazudsz össze vissza

Gyakorlatilag ha 1000x több migrans dolgozna nemetorszagban az elso milliobol akkor mar dolgozna az 1%uk. Az a par aki dolgozik az allami postanal lett analfabeta kezbesito, mert a postara ra tud hatni merkel anyus.

Ennyi

karldergrosse 2016.07.21. 13:10:04

@A megvalósult amerikai ólom..: Butuskam, mielött kinyitod a szad mocskolodasra, elöbb tanulj meg olvasni! Ne csak a korucinfot es a pesti sracokat! 54 munkavallalo helyezkedett el Nemetorszagban a DAX 50 cegenel! A KKV-et (több millio!) pedig nem a tözsden jegyzik a legnagyobbak közt... Ha nem csak az egybiteseknek szolo magyar plakatlozungokat tudnad kiszotagolni, akkor elovashatnad nemetül a munkaügyi hivatal vezetöjenek (F-J. Weise, Leiter der Bundesagentur für Arbeit) multheti közlemenyet! Abban benne all a 30ezer mar munkaban levö es töb 100ezer tanfolyamon es atkepzesben resztvevö menekült... Mert nemetorszagban megteremtettek a lehetöseget annak, hogy az elismert menekült dolgozhasson! (Magyarorszagon az ellen lozungolnak a birkaknak a magyar nyelvü plakatokon, hogy a menekült ne vegye el a magyarok munkajat, holott az ervenyes törveny szerint tilos dolgoznia!) Egyedül a 8 legnagyobb nem-europai orszagbol 96ezren dolgoznak es fizetnek adot Nemetorszagban! Szoval szo sincs a munkaerö EU-n belüli szabad mozgasarol... www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/fluechtlinge-mit-job-zehntausende-finden-arbeit-in-deutschland-a-1102295.html Tudod, a tenyek es szamok makacs dolgok, te pedig a rövidlabuak köze tartozol...

karldergrosse 2016.07.21. 13:14:08

@Csuti Ördögüző: A viccelödö mocskolodas helyett vannak adataid is? Nekem vannak: www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/fluechtlinge-mit-job-zehntausende-finden-arbeit-in-deutschland-a-1102295.html Ja, te csak a tömondatos magyar plakatlozungokat tudod olvasni... Leforditom neked a lenyeget: Egyedül a 8 legnagyon nem-europai orszagbol 96ezren dolgoznak Nemetorszagban. Aztan ha te olyan okos vagy, akkor miert nem jelentkezel a Deutsche Postnal? A fizetesed a legalsobb kategoriaban is felmillio forint lenne...

karldergrosse 2016.07.21. 13:20:48

@lujo1111: ??? Az ilyen hülyesegt honnan szedted? EU-n belüli menekült haborus orszagbol??? Melyik EU-s orszagban van haboru? Az pedig ne zavartasson, hogy a haborus orszagbol jövö menekültek befogadasat nem EU-törveny, hanem a Genfi Egyezmeny szabalyozza, amit Magyarorszag mar akkor alairt, amikor meg nem is volt EU-tag... A befogadas pedig ideiglenes, nem letelepedesre szol (migracio)... Nem ertem, ha valakinek fogalma sincs a dolgokrol, miert hozza nyilvanossagra a asajat hülyesegt?

2016.07.21. 13:23:39

@lujo1111: rosszul gondolod, a wiki 51-es Ensz egyezményről ír.

De itt egy ideje szándékosan össze lett mosva a bevándorló a menekülttel, egyértelműen két teljesen különböző kategória (az egy dolog, hogy néha nehéz különválogatni őket ha mind mezítlábas arab vagy fekete). A menekült egy jogi kategória ami nem bőrszínen, valláson, földrajzi eredeten vagy hasonló, a cél szempontjából lényegtelen paraméteren múlik hanem azt próbálja megfogalmazni, ki a rászoruló. Ennek adsz valami minimál ellátást és eltartod, mert a saját országa ezt képtelen vagy nem hajlandó megtenni (háború, esetleg faji, vallási, politikai stb. üldöztetés). A bevándorló az az ember akire szükséged van és itt akarod tartani, legalábbis amíg szükséged van rá, mert hasznot hoz. Ezt megválogatod mindenféle objektív és szubjektív paraméter alapján ami optimálisnak tűnik (pl sok ország elég bonyolult pontrendszert használ erre ahol mondjuk kor, végzettség, szakmai tapasztalat növelik az esélyeid).
Az illegális határátlépő ezektől független jogi címke, ennél az a macera, hogy ha az illető menekült akkor attól ugyanúgy jogosult a menekültügyi eljárásra, viszont ki kell ehhez válogatnod egyszer ki a szír menekült és ki mondjuk sima pakisztáni kalandor.

Csuti Ördögüző 2016.07.21. 13:46:25

@karldergrosse: ne hazudozz, ki beszelt itt 8 legnagyobb nemeuropai orszagrol?

Es mi koze ennek a tavalyi kecskebaszoinvaziohoz?

karldergrosse 2016.07.21. 13:48:06

@Csuti Ördögüző: Miert, teged megbasztak, kecskecske? Ismetlesesert menj Kölnbe!

karldergrosse 2016.07.21. 13:51:40

@vuvuzela importőr: Ne probalj egybitesekkel ervelni, a tenyek es szamok ugysem erdeklik öket, ök csak a tömondatos magyarnyelvü plakatlozungokat ertik! minden diktatornak ilyen elbutitott alattvalokra van/volr szüksege, mert ök kezivezerlessel, parancsra iranyithatok... Vagyis a katona ne gondolkozzon, hanem csak hajtsa vegre a parancsot! Gondolkodasban is, bar ez mar ÖNmagaban ellentmondas...

chrisred 2016.07.21. 14:04:43

@A megvalósult amerikai ólom..: Ne aprózd el, nyugodtan terjeszd ki a szabad mozgás és tartózkodás elvére. Különben a logikád beveri a fejét abba, hogy a munkavállaló nem migráns, a vele utazó háztartásbeli házastársa és az iskoláskorú gyereke meg az. Valóban, az uniós országok eltérően szabályozzák a másik tagországból, illetve harmadik országból érkező migrációt. De ettől ők még migránsok, ugyanúgy, ahogy a BKV járművön utazó 65 feletti nyugdíjas is utasnak számít, függetlenül attól, hogy ingyen utazhat.

VT Man 2016.07.21. 14:31:42

@nincs semmi baj!:
"de ettől még a hosszú időre letelepedni szándékozó más országban élő európai is migráns."

Ez igaz. Emellett azert teny, hogy ha valaki kelet-europabol megy nyugatra, az konnyebben haza tud terni akar par evvel kesobb, ha mar megszedte magat, de legalabb nyugdijas koraban. Repulovel 2-3 ora alatt el tud jutni haza barmikor.
Aki afrikabol, indiabol, sziriabol utazott, az valoszinuleg soha nem koltozik haza.

VT Man 2016.07.21. 14:32:19

Amerikaban ha valaki New Yorkbol Washington DC-be koltozik, az migrans?

Ha nem, miert nem? Az is masik allam.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.21. 16:04:11

@karldergrosse: A speigelt nem kéne idehozni. A cikkeiket hozzád hasonló fanatikus libsi idióták szerkesztik, és előszeretettel kozmetikázzák hazugsággal meg tódítással a valóságot.
A pőre valóság ( a "makacs tények")ezzel szemben:

"http://adatlistazo.hu/menekultek-munka/"

Miért akarjátok folyton elhazudni, hogy a tavaly óta beözölő illegális migránsok jó része képzetlen, és nem beszél idegen nyelveket,valamint egy totálisan más munkakultúrából érkezik??
Ki gondolhatta komolyan, hogy ebből a tömegből pedáns német munkerő képezhető?? Ez az 54-es szám egyébként azért is mulatságos, mert eleinte a német nagyipar képviselői hurráztak a leghangosabban beáramló tömeg láttán, bízva az olcsó munkaerőben, aztán egy idő után rájöttek, hogy csak úgy 10 %-uk használható, most pedig 54-nél tartunk. Barvó ! :))
De mégha el is fogadnám a harmincezres kkv-s adatodat, hány százaléka is ez a tavaly óta Németországba özönlő illegális migránsok áradatának..?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.21. 16:09:27

@chrisred: Igen okoska, migránsok, csakhogy az EU-s csatlakozásunk következtében legálisan lépnek-útlevél nélkül- a másik EU-s ország területére, vállalnak ott munkát, mert van egy megegyezés erről. Talán még te is megérted ezt az "apró" különbséget az illegális migránsokhoz képest. Nem kellene azonos mértékkel kezelni a két jelenséget..

chrisred 2016.07.21. 16:17:01

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem azonos mértékkel, azonos szóval. Megjegyzem, a harmadik országbeli polgároknak is van módja arra, hogy legálisan tartózkodjanak bármelyik uniós országban, ennélfogva a schengeni tartózkodási kártyájukkal utazhatnak az unión belül

Danubius 2016.07.21. 16:28:27

anélkül hogy állást foglalnék abban hogy jó vagy rossz emberek-e a bevándorlók egy dolog nem lett boncolgatva. Nevezetesen ha befogadunk 120,000 8ezt csak én találtam ki) bevándorlót, abból 100,000 budapesten fog letelepedni (minimum). Na most ugye nem mindegy hogy a fővárosunk milyen kultúra felé tolódik el, mert ugye benne van a nevében hogy MAGYAR ország, MAGYAR fővárossal. Ugyan ez van nyugaton is: csak egy példa az angol kosztümös filmekben nincsnek nem fehérek, de a mai valóság az hogy minden második londoni nem brit gyökerű.

karldergrosse 2016.07.22. 15:39:03

@A megvalósult amerikai ólom..: Na most aztan elarultad a -finoman szolva- butasagod! Tudod mi a Junge Freiheit? Nem egy interzmeny, mint ez a jobber ujsag allitja, hanem a neonacik ifjusagi tagozatanak az "ujsagja"! Vagyis egy hazugsagokkal uszito naci propagandalap! Akkor igy zovabb a hiteles sajtoert! Egyebkent a hiteles sajtoközlemenyt a miniszteriumtol mar egy masik hsz-ben belinkeltem, de ugy latom, ti inkabb hisztek a hazugsagoknak, mint a hivatalos adatoknak...

karldergrosse 2016.07.22. 15:48:29

@Danubius: Csak 1 semleges hozzaszolas, mert ugy tünik, te sem ismered a menekültek befogadasara ervenyes törvenyeket. Ez csak reszben a te hibad, mert a magyar kormany termeszetesen nem közöl ilyeneket, csak uszit 10 millio migranssal, akik Magyarorszagot akarjak allitolag lerohanni, viszont akit erdekel erdemben is a tema, nem csak a hazugsagok, az 1 perc alatt a netröl kideritheti az igazsagot... Tehat a menekültet kötelezö biznyos feltetelek meglete eseten befogadni, akkor is, ha nincsenek papirjai! A befogado orszag kötelessege e kiletet es jogosultsagat kideriteni/megvizsgalni! Azonkivül kötelezöen elöirt, nemzetközileg megszabott juttatasokban kell reszesüljön, amit neha 100%-ban az EU vagy UNHCR fizet. Tovabba a befogado orszag joga megszabni hol kell lakjon, tehat aki nem ott akar lakni, ahol neki kijelöltek, annak meg lehet vonni a juttatasat. Na ezert kar riogatni azzal, hogy majd minden menekült Budapestre költözne, mert ha odamegy, akkor illegalisan, masreszt semmifele juttatast nem kap. Tehat kenytelen maradni a kijelölt lakhelyen, mert különben nincs lakasa es miböl megelnie... Az elismert menekültet ugyanis Europaban nem lehet szögesdrotkeritessel körbevett gyüjtötaborban elhelyezni, hanem megfelelö lakaslehetöseget kell neki adni, szinten nemzetközi egyezmenyek altal szabalyozva... ugy latom, menekült-ügyben mindenki mondja a velemenyet, ill. hiszi a kormany uszito propagandajat, de senki nem veszi a faradsagot maganak a tenyeknek utananezni...

karldergrosse 2016.07.22. 15:51:30

@chrisred: Cska kiegeszites: A 3. orszagbeli nem bevandorlo, hanem csak ideiglenes tartozkodasi joggal rendelkezö munkavallalo lehet, bizonyos - nem alalcsony fokon!- megszabott feltetelek alapjan, pl. messze az atlagkereset feletti bert fizetö munkahelyen kell dolgozzon! Azonkivül utazhat az EU.n elül, de csak mint turista, egy masik orszagban nem telepedhet le vagy vallalhat munkat! Azonkivül a legfontosabb kriterium, hogy a munkavallalasi engedely csak egy korlatozott idöre szol...

karldergrosse 2016.07.22. 16:03:57

@A megvalósult amerikai ólom..: Ha te nem hiszel az egyik legnagyobb europai ujsagnak es a konzervativokat is libsized, az a te bajod! Higyj inkabb a nehany 1000 peldanyban megjelenöm vagy csak az interneten terjesztett neonaci propagandaszocsönak (Junge Freiheit), az a te dolgod. De a tenyeket emlitsd, a valos es hiavatalos adatokat,, amiket a miniszterim közöl es az EUROSTAT. Ja, hogy annak sem hiszel, csak a neonaciknak? Hat az a te bajod... Egyebkent ha olvasni tudnal nemetül, akkor az eredeti hirben az all, hogy az 50 DAX-cegnel helyezkedett el idaig 54 menekült.... A valosagban pedig mar 30ezren felül dolgoznak, de kb. 300ezer vegez nyelv- es szakmai tovabbkepzesi tanfolyamot. En több tucatnyi menekülttel vagyok kapcsolatban legalabb 10 orszagbol, mindegyik beszel az anyanyelven kivül legalabb 1 nyelvet, többsegük diplomas es szakmunkas. olyannyira, hogy meg elegendö nemet nyelvismeret nelkül is mar foglalkoztatjak öket mint pl. villanyszerelö vagy szakacs... Tehat olyanhoz ne szolj hozza KIVÜLRÖL, amiröl fogalmad sincs. különösen nem mocskolodva es hazugsagokat terjesztve! Majd ha beszeltel 2-300 menekülttel, megimered öket, akkor talan mas lenne a velemenyed, bar megrögzött jobbereket ervekkel es tenyekkel sem lehet meggyözni...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.22. 21:21:35

@karldergrosse: Naná hogy nem hiszek nekik, különösen mióta 4 napig kolletíven kussoltak a kölni gyalázatos események után. Egy állítólagos demokráciában.. Hazudtok minden hullámhosszon ,mert valami perverz okból kifolyólag idegenekkel akarjátok elárasztani Európát. Németoszágban ma egyfajata kolletkív pc pszichózis, cenzúra és öncenzúra jellemző ( Egyelőre...) Ami nem passzol a pc baromságokba azt egyszerűen elhallgattatják, ignorálják. Egyfajta pszeudo valóság, amiben te is élsz. Elhiszitek, amiket kamuznak magukról az illegális bevándorlók, mert hinni akartok. Persze, hogy mindegyik szakmáról, képzettségről szövegel, mindenféle igazolás nélkül.
A kkv-s munkavállalással meg a tamfolyamokkal kapcsolatban egy érdekes kis adalék:

meteon.org/2016/06/13/itt-a-nemet-kijozanodas-rajottek-a-migransok-sem-dolgozni-sem-tanulni-nem-akarnak/

Tehát kemény bírságot kaphat az a cég amelyik nem alkalmazza a migrit. Szép. Persze a nagy cégek képesek kibújni ez alól az idióta szabály alól, ez a magyarázata annak a kínos 54-es számnak.. a tanfolyamokat pedig zömük nem veszi komolyan. Ha valóban integrálni lehetne őket, akkor mára jóval többen dolgoznának, és nem kellene bírságolni a kisebb cégeket, hanem piaci alapon felvennék.

A Junge Freiheit pedig a német bevándorlási hivatal kiszivárgott elemzését vette át csupán, persze a " fortélyos kezek " gyorsan eltüntették azt az "apró szépséghibát" az éterből. De nem lehet örökké álnok hazugságokkal egy látszatvilágot fenntartani. Egyszer úgyis lehull a lepel az egész bábszínházról..

karldergrosse 2016.07.23. 09:53:07

@A megvalósult amerikai ólom..: Persze, a te forrasid csupa szavahihetö es hiteles teny.... Csak annyi vele a gond, hogy meg nev sincs hozza irva, mert egy neonaci ugye nem mer nyiltan fellepni! Szoval higyj csak barmi hülyesegt amit valaki nev nelkül feltölt a netre es nezd Szaniszlo összeesküves- müsorait! Ja, öt mar elbocsatottak a hülyesegei miatt, mert a normalisaknak mar sok volt... Sajnallak, kezeltetsd magad! Hülyekkel es elvakultakkal nem lehet tenyekkel es ervekkel vitaba szallni...

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.23. 23:54:00

@karldergrosse: Sajnos itt te vagy a hülye és az elvakult, nem én. Te tényleg elhiszed, hogy ezekből a harmadik világbeli országokból csupa képzett ember jön, akik majd belépnek különböző kvalifikált munkaerőt igénylő állásokba a fejlett európai gazdaságokban. Egyáltalán miért lenne így? Miért gondolod, hogy ennek a tavaly óta beáramló milliós tömegnek a nagyobb része ilyen ember lenne.?Azért mert ők ezt állították magukról?? Ember, te most jöttél le a falvédőről? Ezeknek az embereknek jórészt semmiféle igazolványa, szakmai képesítést igazoló papírja nincsen. Persze a szemellenzős idióta migránsnyalók örömmel elhiszik a meséiket, és már megy is a Spiegelbe a fals kimutatás.
Aki pedig kérdőjeleket vet fel, az náci és rasszista. Sajnos ma ez Németország, és Nyugat-Európa jó része, de már nem sokáig. Az embereknek kezd kinyílni a szemük, és paradigmaváltás kezdődik az öreg földrészen. 10 év múlva nem fogsz ráismerni erre a kontinensre..

chrisred 2016.07.24. 06:40:49

@A megvalósult amerikai ólom..: A forrás megbízhatóságáról csak annyit, hogy a német szövetségi kormány környezet-, természetvédelmi, építésügyi és reaktorbiztonsági miniszterét Barbara Hendricksnek hívják. Brigitte Pothmer egy zöldpárti képviselő a Bundestagban. Amitől még nyugodtan mondhatta a leírtakat, de remélem, ennek analógiájaként azt is kritika és ellenőrzés nélkül elfogadod, amit mondjuk Szél Bernadett mond a magyar társadalom helyzetéről.

karldergrosse 2016.07.24. 11:54:13

@A megvalósult amerikai ólom..: Ne nevet mondj, hanem hivatalos, hiteles forrast linkelj be, de ne valami nevtelen naci oldalrol! Ja, hiteles forrasod nincs...

karldergrosse 2016.07.24. 11:58:22

@A megvalósult amerikai ólom..: Ertelmes emberekkel lehet ervelve vitatkozni, ostobakkal es primitivekkel nem! Te nem kerdöjeleket vetsz fel, hanem otromba modon gyülölködve allitasz es mocskolodsz - "migransnyalok"...! Meg azt sem tudod, mi a különbseg a migrans es a menekült között! Szerintem eletedben nem beszeltel meg 1 menekülttel sem, mert sem angolul, nemetül, franciaul vagy arabul nem tudsz! Az en környezetemen több tucat külföldi es menekült van, akiket szemelyesen ismerek! Senki nem lesz elismert menekült addig, amig a tenyleges kilete nem derül ki, akkor pedig lesz papirja... A legföbb tevedesed (ami valojaban tudatos hazugsag!), hogy a menekülteknel nem betelepülesröl van szo (migracio), hanem csak ideiglenes befogadasrol! Tehat nem is szabad nekik dolgozni, viszont nemzetközi egyezmenyek alapjan elöirt elhelyezest/ellatast kell nekik adni! Ha neked ez nem tetszik, ki lehet lepni mindenünnen (ENSZ, EU, Genfi Egyezmeny), es irany Eszak-Korea!

masada 2016.10.05. 12:55:00

Ez a chart teljesen felesleges...aki idejön itt marad...addig bóklászik a vàrosban míg meg nem hal. Rómában élek és tele van afrikaiakkal akik ülnek a parkokban és ennyi...ahogy a szavannán elvannak itt is el lesznek.
süti beállítások módosítása