Ha eleged van Magyarországból, mutatjuk, hol vehetsz magadnak állampolgárságot

2016. szeptember 03. 10:00 - Napi Csárt

Ha azt gondoltad, hogy csak Magyarországon árulják pénzért az állampolgárságot (vagyis a letelepedési engedélyt), akkor most csalódni fogsz. Ha van pénzed, akkor mehetsz egy csomó országba, azt is mutatjuk hova, mennyiért.

A gyűjtést a Világgazdasági Fórum oldalán találtuk.

allampolgarasag.jpg

forrás: Világgazdasági Fórum

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr5111671642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.03. 19:16:39

Egy időben Csád volt a legolcsóbb, alig 25 ezer dollárt kértek.

Dr_utcai_arcos 2016.09.03. 19:17:25

Ha a jövő héten nyerek az eurojackpoton, Antigua igen vonzó lesz :).

anyadmajma 2016.09.03. 19:57:49

ne már, az USA-ba is lehet menni? Nem értem, hogy miért nem oda mennek inkább az ISIS vezetői meg az interpol és az FBi körözöttjei, miért magyarországra. Gondolom ott is off-shore cégeken keresztül lehet menni, nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül, csak fizessenek hogy sokat kaszáljon a politikus cége.

kvadrillio 2016.09.03. 23:11:41

RABSZOLGATARTÓK A XXI.. SZÁZADBAN...
A szolgák ma már láthatatlanok
Az amerikai középosztály, az olcsó háztartási munka és a migráció
R. Kiss Kornélia, 2016. szeptember 3., szombat 14:45, frissítve: szombat 15:46

Magyarországon még csak most kezdenek megjelenni a takarítókat közvetítő internetes felületek, miközben az Egyesült Államokban ez már régen „tömegsportnak” számít. Háztartások tömegei rendelnek nap mint nap egy kattintással takarítót vagy mondjuk olyan valakit, aki megsétáltatja helyettük a kutyájukat. A kínálat óriási, az árak „méltányosak”, hiszen az alacsonyan képzett bevándorlók olcsón elvállalják ezeket a munkákat.

Elgondolkodtató kérdés, hogy az Európába érkező migránsok jelentős része előtt nem hasonló perspektíva áll-e, mint az Egyesült Államok takarítói, ételfutárai és kutyasétáltatói előtt. Bartmann inkább nem találgat. Azt írja: időbe telik, mire kiderül, hogyan befolyásolja majd a háztartási munka piacát a mostani bevándorlási hullám. Más országokban a tömeges migráció – véleménye szerint – összefügg ennek a szolgáltatási piacnak a bővülésével. Németországban még csak a háztartások 12 százaléka, összesen négymillió foglalkoztat háztartási alkalmazottat, 65 százalékuk feketén – jellemzően kelet-európaiakat, a Balkánról érkezőket, afrikaiakat és ázsiaiakat.

Christoph Bartmann először New Yorkban, az ottani Goethe Intézet igazgatójaként szembesült ezzel. Egy manhattani apartmanházban lakott, és elszédült, amikor ráébredt, milyen mennyiségű „szolgaszemélyzetet” foglalkoztat a ház. Reggel, amikor mindenki munkába indult, felsorakozott az előtérben a takarítók, a kutyasétáltatók, a kertészek, a bevásárlást intéző futárok hada. Ez a személyzet többnyire migrációs hátterű volt. Nagy valószínűséggel egymást követően akár több műszakban is dolgoznak, gyakran feketén, jogi védelem nélkül. És ha igen, az is döbbenetesen sovány: az au pair törvény, amely a zsebpénzért foglalkoztatott külföldi „vendég” bébiszitterek helyzetét próbálta rendezni az Egyesült Államokban, heti egy szabadnapot és évi három (!) nap fizetett szabadságot ír elő..

AVAGY SEMMI NEM VÁLTOZOTT A RABSZOLGA +"++FELSZABADÍTÁS ÓTA ???""""" !!!!!

M. Péter 2016.09.04. 00:59:54

@kvadrillio: "évi három (!) nap fizetett szabadságot ír elő" Az pont 3 nappal több, mint amennyi az alkalmazottaknak kötelezően jár az USA-ban.

M. Péter 2016.09.04. 01:38:19

A részletek nagyon lényegesek. Mo.-n a külföldi megveszi a befektetési kötvényt, ha közben nem megy csődbe a magyar állam, akkor kamatostul visszakapja a pénzét, ez igazából nem kerül neki semmibe, legfeljebb annyiba, hogy máshol esetleg többet fialt volna, a tényleges költség az offshore cégnek fizetett jutalék. Dominikában a kormány megtartja a 100000 dollárt.

Az USA-ban 1 millió dollárt kell befektetni (olyan helyeken, ahol magas a munkanélküliség, elég 500000 is), és legalább 10 munkahelyet kell létesíteni, és aktívan részt kell venni a vállalkozás irányításában.

Az Egyesült Királyságban 50000 font a minimum vállalkozóként, befektetőként 2 milliót kell brit kötvényekbe vagy részvényekbe fektetni.

midnight coder 2016.09.04. 09:03:35

@anyadmajma: Ahhoz, hogy terrorcselekményt hajts végre egy országban, nem kell állampolgárnak lenned. Sőt, igazán ott sem kell hogy legyél, lásd szeptember 11.Állampolgárnak ahhoz kell lenned, hogy a háttérből támogathasd a terrorizmust, azaz ha hátországot akarsz szervezni. Ehhez viszont nem egy-egy ember kell, hanem millió számra kell hogy érkezzenek a hívek. Ahogy érkeznek is, csak nem az USA-ba.

kvadrillio 2016.09.04. 10:50:14

HAVANNÁBAN ??? :o)

Súlyos állapotban került kórházba Várkonyi Andi

Remek nyaralásnak indult, de csúnya vége lett a kubai családi kiruccanásnak. A műsorvezetőt a kiszáradás fenyegette!
2016.09.02. 10:30 Bors

Kommentáld!

Kövessen minket a Facebookon is!

Kubában töltött pár napot Várkonyi Andi és Bochkor Gábor kislányukkal, Nórival. A nyaralás igazán jól sikerült, hiszen minden megvolt hozzá, ami szükséges: fülledt havannai utcák, süppedős tengerparti homok, pálmafák és hűsítő italok.

Ám a hazaérkezés már nem volt ilyen zökkenőmentes, Andi nem sokkal a leszállás után kórházba került.

[Súlyos állapotban került kórházba Várkonyi Andi]

– Egy nyaralás mindig feltölti az embert, kizökkenti a hétköznapokból, de azért kicsit fárasztó is. Azt gondoltam, hazajövünk, és mielőtt nekiállok újból dolgozni – hiszen hamarosan indul a Micsoda nők! Című televíziós műsorom – kicsit pihenek még, de sajnos erre nem került sor. Már a repülőn éreztem, hogy kapar a torkom, nem tudok nyelni, begyulladtak a nyirokcsomóim, bujkál bennem valami. Mire hazaértünk, már 39 fokos lázam lett. Napokig nyomtam az ágyat, annyi erőm nem volt, hogy felkeljek. Miután nem igazán gyógyultam, kórházba is kellett mennem, ahol azonnal ott akartak tartani, infúzióra kötni, mert a kiszáradás határán álltam. Két hete már, hogy itthon vagyunk, de tulajdonképpen most érkeztem csak haza, mostanra lettem csak jobban – mesélte a Best magazinnak Andi.
Címkék:

Celeb
kórház
betegség
Várkonyi Andrea

ééééérdekesss !!!!! EZEKET MINGGYÁÁÁ KÓRHÁZBA VISZIK ÉS INFÚZIÓRA KÖTIK ! BEZZEG A CSÓRÓK ISSZÁK A MÉZES TEÁT, SZOPOGATTYÁK A LÁZMÉRŐT ÉS SOHA NEM KÜLDI AZ ORVOS ŐKET KÓRHÁZBA, INFÚZIÓRAHHH.....:o))) BASSZA MEG !!!

Buchhalter 2016.09.04. 11:47:51

@M. Péter: Már megint csusztatsz mint minden blogban ahova firkálsz.Több tíz millió közalkalmazott van Amerikában akiknek jár a fizetett 20 nap szabadság és a 90 napos fizetett gyes.Az amerikai versenyszférát meg ne hasonlítsd össze az Európaival.Kábé ez olyan mint az alma és a körte : mindkettő gyümölcs ,de mégis más az íze. Az amerikai társadalom egy kalóz népség: pénzért mindent,szociális érzék a béka segge alatt.És hiába van atomarzenáljuk ,de ehhez egy óriási államadósság társul.A rendszerük kezd fenntarthatatlan lenni és a társadalmuk tele van feszültségekkel .Óriási az anyagi egyenlőtlenség.Milliók tartoznak a bankoknak csak diákhitellel! Milyen ország az ahol a tudásért évi 40-50 ezer dollárt kell fizetni? Ha meg elhelyezkedsz a napi megélhetés és a kamatok miatt életed végére sem tudod kifizetni? A korlátlan lehetőségek hazája mára már csak egy szlogen lett.De ha annyira tetszik az USA hajrá ,vegyél egy repjegyet,de ha azt látják benned,hogy nem termelsz nekik GDP-t akkor nagyon könnyen az amerikai bájmosoly szikrázó szemekké változik és örülsz ha csak haza zsuppolnak.

Freelancer75 2016.09.04. 11:58:07

@M. Péter: "Az Egyesült Királyságban 50000 font a minimum vállalkozóként,"
ezt részleteznéd? 50k fonttal céget csinálni vagy micsoda?

M. Péter 2016.09.04. 12:33:35

@Buchhalter: Nincs szövetségi törvény, amely előírná, hogy egy alkalmazottnak jár fizetett szabadság.

Buchhalter 2016.09.04. 12:57:00

@M. Péter: na akkor járj utána ,mert jár.És aki ott él magyarként immár 8 éve és az USA meteorológiai szolgálatánál dolgozik annál csak jobban tudod ,igaz?

Buchhalter 2016.09.04. 12:59:35

Alapból jár 15 nap és van fizetett Ünnepnap is.Jéé?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.09.04. 13:05:29

Ma már az is blogolásnak számít, ha átveszel a VG-től egy táblázatot?! Ami ugye még csak nem is chart. A Zindexnél már ez is teljesítmény....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.09.04. 13:06:38

@Brendel Mátyás: bocs, nem a VG-től, hanem a WEF-től vetted át.

M. Péter 2016.09.04. 13:11:20

@Buchhalter: Nincs törvény amely előírná, hogy minden alkalmazottnak jár fizetett szabadság.

M. Péter 2016.09.04. 13:12:42

@Freelancer75: Igen céget alapítani vagy bővíteni. Az 50000 font bizonyos speciális esetekre vonatkozik, általában 200000 kell.

Buchhalter 2016.09.04. 13:33:45

Több tíz millió közalkalmazott van Amerikában akiknek jár a fizetett 20 nap szabadság és a 90 napos fizetett gyes. Ezt írtam az első komentemben.Ezt nem olvastad?Nem vetsenyszféra hanem állami!!!A szövetségi törvényt meg hagyjuk.Ahány állam az USÁban például mindenhol más az adótörvény és a beszedési alapja.Vagy valamelyikben tilos a marihuána valahol meg szabad.A 20 nap az csak 15 de akkor ha kezdő vagy az állami szektorban.Az évek múltával és a munkád elismeréseként pár napot még rádobhatnak.

E.Katolnai 2016.09.04. 13:39:56

Sokaknak van elegük M.-országból, lenne is hova menniük, ahol faji hovatartozásuknak köszönhetően szivesen látnák őket - ingyen és bérmentve -, még sem mennek. Akkor ezek az alakok mi a fenének fizetnének bárhol-bármit?

HgGina 2016.09.04. 16:20:33

@E.Katolnai: ingyen? Hol? De komolyan kérdezem.
Mert nehogy Jakutia, Sri Lanka vagy Zimbabwe legyen...
Rarotonga, Niue, Palau és környéke még érdekelne is.

2016.09.04. 17:12:47

Olcsó rógán tónik vagyunk, és abból is egy rész az offshore haveroknak a zsebébe. nem tudom, mi ebben olyan qrva nagy üzlet, h még vissza is kell fizetni?

Nagyorrú Barbi 2016.09.04. 17:23:15

Nahát! Hogy lehet, hogy a demokrácia őshazája izrael kimaradt?

idiesel 2016.09.04. 18:22:22

@Buchhalter: na Te sem jartal meg az Usaban soha haver :D Orulnel Te olyan egyenlotlensegeknek es szocialis erzeknek Orbanisztanban... Ez a gdp-s hasonlat is meredek, de te pofazol csusztatasrol... Nem kell replyolnod, nem erdekel, mert bullshit. :D

JGDus 2016.09.04. 20:48:35

Magyarország csak a bevált mintát vette át úgy, ahogy ma már megszoktuk: "okosba"..

Buchhalter 2016.09.04. 21:14:18

@idiesel: Mondtam hogy én jártam ott?A rokonom kint van és elmondta rengeteg hülyeség van a köztudatban Amerikáról.Te kis bulshit,tanulj meg helyesen írni aztán majd talán írógathatsz.Amerika buzi fanocska.

E.Katolnai 2016.09.05. 03:28:41

@HgGina: izrael! Mert ugye kik hazánkban a legelégedetlenebbek? Kik náciznak folyamatosan? Kik nyafognak állandóan az "antiszemita magyarok" miatt? Nekik lenne hova menni még sem mennek ...

2016.09.10. 01:47:28

@Dr_utcai_arcos: rengeteg kínai, koreai és egyéb sárga meg iráni özönlik évtizedek óta Kanadába. Nagyon könnyű oda a bevándorlás, ha sok pénzed van. Ezért se értem miért fikázzák Magyarországot egyesek. A bevándorlás mindenütt üzlet.
süti beállítások módosítása