Másfélszer annyi nő jár alapképzésre mint férfi

2016. október 08. 20:42 - Napi Csárt

A doktori képzésben már fordul a kocka

Az OECD felmérést készített arról, hogy milyen a nemek aránya a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak. A 2016-os kutatás meglepő eredménnyel zárult, ugyan az alapképzésben 58 százalék a nők aránya, a doktori képzésekben már a férfiak vannak enyhe túlsúlyban, a nők aránya mindössze 47 százalék. 

Magyarországon egyébként az alapképzésen 60 százalékban nők vesznek részt, vagyis másfélszer annyian vannak, mint a férfiak. Ehhez képest a doktori képzéseken viszont már csak 48 százalék az arányuk. nok_kepzettsege.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7411781597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaliP 2016.10.10. 00:05:57

A diplomás nők nemigen házasodnak nem diplomás férfiakkal, mert hiszen megérdemlik, hogy a férjük magasabb státuszú, + jóképű legyen.
1/3 nak biztosan nem jut diplomás férfi, de mivel a diplomás férfiaknak nem annyira fontos, hogy a feleségük is diplomás legyen, legalább a felülnek nem fog jutni.

kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás
süti beállítások módosítása